Ο Εργοτέλης νικητής στο ντέρμπι κορυφής ,81-74 τον Ηρόδοτο (pics).


Στο μεγάλο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής των Ανδρών της ΕΚΑΣΚ, ο Εργοτέλης, ήταν ο μεγάλος νικητής στο Λίντο, καθώς επιβλήθηκε του Ηροδότου με 81-74, σε υψηλής ποιότητας ματς, με πρωταγωνιστές τους νεαρούς σε ηλικία αθλητές, και απέκτησε προβάδισμα στην κορυφή.

Παρουσία πολύ κόσμου, σε άριστη ατμόσφαιρα, έγινε το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς ανάμεσα σε Εργοτελη και Ηρόδοτο με φόντο την κορυφή της βαθμολογίας.

Εκεί οι δυο ομάδες πρόσφεραν υψηλής ποιότητας θέαμα, σε ένα ματς που τα είχε όλα . Ρυθμό, ταχύτητα, δύναμη, πάθος,ένταση.

Ο Ηρόδοτος αν και αγωνίστηκε με ελλείψεις (Σμαραγδάκη, Πυργιώτη, Σταθάκη , Στέβοβιτς, Παπαδάκη για διάφορους λόγους), ήταν πολύ ανταγωνιστικός και με όπλο την νεανικότητα του, διεκδίκησε μέχρις εσχάτων την νίκη , που μπορεί να μην την κατέκτησε, σίγουρα όμως κέρδισε εντυπώσεις.

Το παιχνίδι ξεκίνησε δυνατά , σε υψηλούς ρυθμούς με τον Ηρόδοτο με όπλο την πιεστική άμυνα και τις γρήγορες επιθέσεις πριν οργανωθούν οι "κιτρινόμαυροι" μετά το πρώτο δεκάλεπτο που ήταν ισορροπημένο "φόρτσαραν" και κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα 10 πόντων και να έχουν προβάδισμα στην νίκη.

Αιτία αυτής της διαφοράς , εκτός από τους "πυλώνες" της ομάδας Λιανδράκη,Σμαραγδάκη, Αλετρά, Δαγαλάκη, οι οποίοι έβρισκαν τρόπους να βάζουν καλάθια, η να διαβάσουν το ματς, ωστόσο "κλειδιά" της ομάδας ήταν ο Χνάρης, με πολύ αποτελεσματικές άμυνες στον Χασάπη και ο Τερζάκης , ο οποίος διάβαζε σωστά το ματς και ήταν ικανότατος στο κατέβασμα της μπάλας.

Παράλληλα ο Ματσαμάκης, σε κρίσιμα σημεία του ματς μοίρασε δυο τάπες.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως ο Ηρόδοτος εμφάνισε σημάδια κόπωσης, έκανε τις επιθέσεις πιο αργές και είδε δυο από τους βασικούς παίκτες του (Χνάρη και Τερζάκη), να βγαίνουν εκτός παιχνιδιού αφού χρεώθηκαν με 4 φάουλ.

Ο Εργοτέλης, που στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν είχε αρκετές σωστές επιθετικές επιλογές, δεν τα παράτησε ποτέ , με οδηγούς τους Κομψέλλη (που κέρδισε πολλά επιθετικά ριμπάουντ), Χασάπη Βερτούδος(έδωσε πάρα πολλές μάχες), και Δόσπρα στο τέλος ροκάνισε την διάφορα χάρη στην πιεστική του άμυνα  και με επί μέρους σκορ 23-08 έκανε την ανατροπή.

Για να γίνει όμως αυτή η ανατροπή είχε και ο Εργοτέλης τα δικά του "κλειδιά" και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Σκανδαλάκης (που έβαλε πολλά κρίσιμα καλάθια) και Δαπουλάκη και Μανιαδή οι οποίοι έπαιξαν εκπληκτικές άμυνες , ιδιαίτερα στην πρώτη μπάλα , οπού μέσα από τα κλεψίματα βρήκαν το εύκολο καλάθι.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Γιάννης Βισκαδουράκης, επέλεξε με επιτυχία την διαχείριση στο προβάδισμα , παρά την αντίδραση των παικτών του Μάνου Σηφομιχελάκη, να παλέψουν μέχρι τέλους για την νίκη.

Το πιο σπουδαίο είναι για τον πολύ κόσμο που παρακολούθησε το παιχνίδι, ότι  είδε ένα ματς υψηλού θεάματος, από νεαρούς αθλητές, που ενδεχομένως (και εφ όσον δουλεύουν σκληρά), μπορεί να ανεβάσουν το επίπεδο του Κρητικού μπάσκετ.

Σύντομα, δηλώσεις, βίντεο-στιγμιότυπα...


ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΗΡΟΔΟΤΟΣ 81-74
Δεκάλεπτα: 18-17, 35-45 (ημ.),58-53, 81-74.
Διαιτητές : Χαλαμπαλάκης-Κατσαπρακάκης.

Εργοτέλης (Γ. Βισκαδουράκης): Ομηρόλης, Αθανασιάδης 9, Χωματάς, Βερτούδος 12, Καλογεράκης 2, Δαπουλάκης 9 (1), Χασάπης 17 (1), Νησωτάκης 4, Σκανδαλάκης 10 (1), Δόσπρας 2, Κομψέλης 9, Μανιαδής 7.
Ηρόδοτος (Μ. Σηφομιχελάκης): Σμαραγδάκης 17 (3), Κουτσουράδης, Βαράκλας, Χνάρης 10, Τερζάκης 3, Αλετράς Ι., Δαγαλάκης 13 (3), Λιανδράκης 27 (2), Λάμπρου, Μαματζάκης, Αλετράς Γ. 2, Ματσαμάκης 2.

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.