Πρώτη νίκη , για Ρέθυμνο Crettan Kings .



Στη δεύτερη αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League πέτυχε την πρώτη φετινή νίκη του το Ρέθυμνο κερδίζοντας με 95-90 τον Κόροιβο. Εκατό τρίποντα ο Γιαννόπουλος.

Λίγα λεπτά πριν το τζάμπολ στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Κόροιβο, το  ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας του με τον Αντρέα Χριστοδούλου που θα συνεχίσει να αγωνίζεται ως το 2020.

Ο 22άχρονος γκαρντ/φόργουορντ ξεκίνησε άμεσα να τους… αποζημιώνει τιμωρώντας την περσινή ομάδα του με 24 πόντους (2/4 δ., 3/4 τρ., 11/14 β.), τρία ριμπάουντ, δύο κλεψίματα και επτά κερδισμένα φάουλ σε 28:30.


Από την πλευρά του, ο Χάρης Γιαννόπουλος από το πρώτο ημίχρονο έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Ρεθύμνου με 100 τρίποντα και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 24 πόντους (3/4 δ., 3/7 τρ., 9/9 β.) “σφραγίζοντας” τη νίκη με τέσσερις βολές στα τελευταία 20 δευτερόλεπτα.

Το συγκρότημα του Νίκου Βετούλα διατήρησε το προβάδισμα για το μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, που έγινε στο κλειστό “Μελίνα Μερκούρη”, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει απόσταση ασφαλείας και να “καθαρίσει” από νωρίς το ματς. 

Οι φιλοξενούμενοι δεν ανταποκρίθηκαν αμυντικά, αλλά είχαν “απαντήσεις” μέσα στη ρακέτα και από την περιφέρεια κάθε φορά που ξέφευγε το Ρέθυμνο. 

Εν τέλει, όμως, οι αποτελεσματικές άμυνες των παικτών του Βετούλα και οι εύστοχες βολές στα κρίσιμα λεπτά έγειραν την πλάστιγγα στην πλευρά τους. Βοήθησε και ο περιορισμός του Μάρκους Πόζλεϊ μετά το πρώτο 10άλεπτο, στο οποίο “έγραψε” 12 πόντους ο 23άχρονος Αμερικανός γκαρντ.

Δεκάλεπτα: 26-21, 51-40, 70-64, 95-90.

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.