To Ρέθυμνο BC μαθαινει το μπάσκετ δίπλα στους κορυφαίους.


Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται, στο Ρέθυμνο BC,για τα τμήματα υποδομών του, και οι υπεύθυνοι στην συνέντευξη Τύπου στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» σήμερα το πρωί, με τον Πρόεδρο του Ερασιτέχνη Γιάννη Καλαϊτζάκη, τον βοηθό προπονητή της ανδρικής ομάδας Σταύρο Μυκονιάτη και τον προπονητή των ακαδημιών Αντώνη Νταλιάνη να μιλούν για το φετινό έργο και τον στόχο των τμημάτων .Η σχετική αφίσα κάτω.

Η ενημέρωση του Ρέθυμνο BC:
Με πολύ διάθεση και όρεξη για μπάσκετ ξεκινούν και φέτος τα τμήματα υποδομών του Ρέθυμνο BC. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται, ενώ οι προπονήσεις θα είναι καθημερινές σε κλειστά γυμναστήρια της πόλης μας.

Στο πλαίσιο του νέου ξεκινήματος του Ρέθυμνο BC πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» σήμερα το πρωί, με τον Πρόεδρο του Ερασιτέχνη Γιάννη Καλαϊτζάκη, τον βοηθό προπονητή της ανδρικής ομάδας Σταύρο Μυκονιάτη και τον προπονητή των ακαδημιών Αντώνη Νταλιάνη να μιλούν για το φετινό έργο και τον στόχο των τμημάτων υποδομών, τα οποία φιλοδοξούν να αποτελέσουν «κυψέλη» άθλησης για τα παιδιά της πόλης, ηλικίας 8 έως 13 ετών, συνδυάζοντας την εκμάθηση του εθνικού μας σπορ με όλες τις αρχές του αθλητικού πνεύματος που πρέπει να μαθαίνει κάθε νέος. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι 3 αθλητές από τα τμήματα υποδομών συμμετέχουν στην προετοιμασία του Ρέθυμνο Cretan Kings, αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες.

Την προπόνηση των παιδιών φέτος έχουν αναλάβει οι διπλωματούχοι προπονητές και γυμναστές Γιάννης Γκιουλέας, Πέτρος Πολοπετράκης, Κώστας Μπαλάφας, Δημήτρης Τσαρουχάς και Αντώνης Νταλιάνης.

-Γιάννης Καλαϊτζάκης (Πρόεδρος Ερασιτέχνη Ρέθυμνο BC): «Να είναι χαρούμενα τα παιδιά για αυτό που κάνουν»

Ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Γιάννης Καλαϊτζάκης στη συνέντευξη Τύπου αφού ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους, εξήγησε τη φιλοσοφία των τμημάτων υποδομών του Ρέθυμνο BC. «Με το σύνθημα “Μάθε μπάσκετ δίπλα στους κορυφαίους” ξεκινούν και φέτος τα τμήματα υποδομών και οι ακαδημίες του Ρέθυμνο BC. Να ευχηθούμε πρώτα από όλα καλή χρονιά σε όλα τα παιδιά. Να έχουν μία πετυχημένη χρονιά και στα μαθήματα τους και στις αθλητικές τους δραστηριότητες. Το Ρέθυμνο BC συνεχίζει την προσπάθεια που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια σε αγαστή και πολύ στενή συνεργασία με την κορυφαία ομάδα του νησιού μας, το Ρέθυμνο Cretan Kings, σε ένα πρόγραμμα που στηρίζεται στις βασικές αρχές της φιλοσοφίας, τα παιδιά να μάθουν μπάσκετ, να μπουν όσο το δυνατόν περισσότερο στον εθελοντισμό και στην εθελοντική προσφορά και κυρίως να είναι χαρούμενα με αυτό που κάνουν. Δευτερευόντως και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν και εφόσον συμβεί και τύχει, μας ενδιαφέρει και ο πρωταθλητισμός και τα παιδιά να έχουν φιλοδοξίες και να θέλουν να γίνουν ίδιοι με τα ινδάλματα τους, αλλά αυτό δεν είναι το κυρίαρχο της φιλοσοφίας μας».

Στη συνέχεια ο κ. Καλαϊτζάκης αναφέρθηκε στη συνεργασία με το Ρέθυμνο Cretan Kings, αλλά και το άνοιγμα που προσπαθεί να κάνει με τις υπόλοιπες ομάδες του νησιού, υπογραμμίζοντας: «Έχουμε μία πάρα πολύ καλή συνεργασία με την πρώτη ομάδα και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και τη Διοίκηση και κυρίως τους προπονητές Νίκο Βετούλα, Δημήτρη Μητρόπουλο, το ιατρικό επιτελείο και τον Αντώνη Παπουτσιδάκη, τον φυσικοθεραπευτή της ομάδας Μάρκο Τζωρτζινάκη, τον φροντιστή Γιάννη Σταυριδάκη και τον γυμναστή Χρήστο Μαραυγάκη για τη βοήθεια τους και τη συμπαράσταση τους. Ο Σταύρος Μυκονιάτης είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην πρώτη ομάδα και τα τμήματα υποδομών. Μία προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια και αποδίδει καρπούς. Για μας είναι μεγάλη τιμή και χαρά που στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας παίρνουν μέρος 3 παιδιά από τις υποδομές. Φιλοδοξία μας και στόχος μας είναι να ανοίξουμε τις συνεργασίες μας σε όλη την Κρήτη. Δεν βρήκαμε ακόμα ανοιχτές πόρτες και  παράθυρα με τις υπόλοιπες ομάδες, όμως θα επιμείνουμε θα επανέλθουμε. Ο στόχος μας είναι η πρώτη ομάδα να έχει όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά από την Κρήτη και από το Ρέθυμνο».

Τέλος, εξήγησε τη διαδρομή που ακολουθούν οι μικροί αθλητές από τα πρώτα τους «βήματα» έως και την ανδρική ομάδα, ενώ ευχαρίστησε όλους όσους βοηθούν το Ρέθυμνο BC. «Οι προπονήσεις γίνονται από επαγγελματίες προπονητές. Μιλάμε για τα τμήματα υποδομών και τον Ερασιτέχνη. Ο λόγος για τον Γιάννη Γκιουλέα, τον Κώστα Μπαλάφα, τον Πέτρο Πολοπετράκη, τον Δημήτρη Τσαρουχά και τον Αντώνη Νταλιάνη, οι οποίοι έχουν την ευθύνη. Κατεβαίνουμε στα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚ με δύο ομάδες στο παιδικό και μία στο Εφηβικό και φυσικά στους Παμπαίδες και στα Μίνι. Ξεκινώντας όλη τη δράση από το «Cretan Kings Assist» και φτάνοντας μέχρι τον προθάλαμο της πρώτης ομάδας. Αυτή είναι όλη η διαδρομή. Θέλω να ευχαριστήσω τους γιατρούς, Αντώνη Παπουτσιδάκη και Μανόλη Λιοδάκη που αφιλοκερδώς βλέπουν τα παιδιά της ομάδας. Επίσης ευχαριστούμε τους χορηγούς μας Portobello, Θράκα για τις εκπτώσεις που παρέχουν σε όλα τα παιδιά και να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους».

-Σταύρος Μυκονιάτης (Βοηθός προπονητή Ρέθυμνο Cretan Kings): «Στόχος είναι η ανάπτυξη των παιδιών»

Επίσης, ο βοηθός προπονητή του Ρέθυμνο Cretan Kings Σταύρος Μυκονιάτης αναφέρθηκε στη συνεργασία της ανδρικής ομάδας και των τμημάτων υποδομών, αναλύοντας τους στόχους της.
«Σχετικά με αυτά που είπε ο Πρόεδρος, φέτος προχωράμε και θα το ολοκληρώσουμε τα επόμενα χρόνια, είναι πολύ πιο δυνατή η σχέση που έχουμε με τα παιδιά των υποδομών μας. Πλέον έχουμε βάλει σε λειτουργία ένα πλάνο που έχει σαν στόχο την ανάπτυξη των παιδιών αυτών σε πιο επαγγελματικό επίπεδο και μέσα από αυτή τη διαδικασία όποιο παιδί ξεχωρίσει θα μπορέσουμε να το φέρουμε στην ανδρική ομάδα. Παράλληλα θέλουμε να κάνουμε ένα άνοιγμα στις υπόλοιπες ομάδες της Κρήτης στο κομμάτι του αναπτυξιακού. Δηλαδή στο να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε παιδιά από τις υπόλοιπες ομάδες με σκοπό να τα φέρουμε στην οικογένεια του Ερασιτέχνη και παράλληλα μέσα από την τεχνογνωσία της ανδρικής ομάδας να μπορέσουμε να τα φέρουμε στο Ρέθυμνο Cretan Kings. Όλα αυτά όμως περνάνε μέσα από ένα πολύ μεγάλο κομμάτι που έχει αναπτύξει η ομάδα και λέγεται «Cretan Kings Assist». Είναι ένας προθάλαμος που περνάνε τα παιδιά στο άθλημα που γνωρίζουμε πολύ καλά και αναπτύσσουμε τον τόπο μας. Θέλουμε να φέρουμε παιδιά στο γήπεδο και να τους δώσουμε τη χαρά του παιχνιδιού μέσα από τον εθελοντισμό. Θέλω να πιστεύω πως αυτή η διαδρομή θα μας αφήσει όλους πολύ ευχαριστημένους. Πλέον το επίπεδο συνεργασίας είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και πιστεύω ότι με τις κατάλληλες υποδομές θα έχουμε την ευχέρεια να δώσουμε στα παιδιά τα ερεθίσματα για να τα εξελίξουμε παραπάνω».



-Αντώνης Νταλιάνης: «Θέλουμε καλούς αθλητές και ανθρώπους»

Παράλληλα, ένας εκ των προπονητών του Ρέθυμνο BC, ο Αντώνης Νταλιάνης ανέφερε: «Καλή αρχή σε όλα τα παιδιά για τη νέα σεζόν. Είμαστε εδώ μαζί με τον Ερασιτέχνη και την ανδρική ομάδα του Ρέθυμνο Cretan Kings για να κάνουμε ό,τι καλύτερο για τα νέα παιδιά, τα οποία καλούμε να έρθουν στις προπονήσεις και στα γήπεδα. Θα τα στηρίξουμε και θα προσπαθήσουμε να τα μάθουμε όσα περισσότερα γίνεται. Θέλουμε καλούς αθλητές, καλούς ανθρώπους και υγιή παιδιά και πιστεύω ότι η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από την περσινή και βέβαια είναι τιμή και χαρά για τους προπονητές των υποδομών να βλέπουν στις προπονήσεις της ανδρικής ομάδας 3 παιδιά από τις υποδομές».


ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟ BC

1) έκπτωση 20% σε όσους προκαταβάλουν ετήσια συνδρομή και 10% σε όσους εξάμηνη.
2) οικογένειες με δύο ή περισσότερα παιδιά πληρώνουν συνδρομή μόνο για ένα παιδί.
3) δωρεάν ιατρική κάλυψη για τους αθλητές μας από τον ιατρό ορθοπεδικό κ. Αντώνη Παπουτσιδάκη (Δημητρακάκη 31, τηλ.: 28310 52316).
4) δωρεάν εξέταση και έλεγχος μια φορά τον χρόνο από τον γιατρό παιδοκαρδιολόγο κ. Μανώλη Λιοδάκη. (Λ. Κουντουριώτη 73, τηλ.: 28310 29680).

5) δωρεάν είσοδος σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας μας Ρέθυμνο Cretan Kings στην Basket League 2017/18.
6) Εκπτώσεις σε καταστήματα της πόλης.
7) Παροχή αθλητικού υλικού.
8) Σημαντικές εκπτώσεις για προϊόντα από τη νέα μπουτίκ του Ρέθυμνο Cretan Kings.

Όλα τα παιδιά των υποδομών θα προμηθευτούν αθλητική ταυτότητα που θα τους εξασφαλίζει όλα τα παραπάνω προνόμια.

Για πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα γραφεία της ομάδας μας (Ηγ. Γαβριήλ 103-105, τηλ. 2831036279) αλλά και στα τηλέφωνα 697890611069775285236932726232.


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.