Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής και η συνέχεια στο Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών.


Ο Ιωνικός Νικαίας έδωσε συνέχεια στις εξαιρετικές εμφανίσεις, αφήνοντας εκτός Κυπέλλου Ελλάδας ακόμα μία ισχυρή ομάδα τη Α2. Η ομάδα του Μάριου Γούναρη συνέτριψε τη Δόξα Λευκάδας με 95-62 και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι Νικαιώτες ήταν ανώτεροι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα. Πήραν διψήφια διαφορά από το πρώτο δεκάλεπτο κι έφτασαν δια περιπάτου στην τελική επικράτηση.

Δύο ακόμα ομάδες της Β’ Εθνικής φρόντισαν να κάνουν την έκπληξη και να αφήσουν εκτός Κυπέλλου ομάδες της Α2. Η Κηφισιά, αν και βρέθηκε με διψήφιες διαφορές πίσω στο σκορ στο παιχνίδι με το Ψυχικό, έκανε την ολική ανατροπή στην τέταρτη περίοδο κι επικράτησε με 67-64, στέλνοντας στο καναβάτσο τους “σκίουρους”.

Εντυπωσιακή σ’ ακόμα ένα παιχνίδι ήταν και η Καβάλα, η οποία υπερασπίστηκε σχετικά άνετα την έδρα της, επικρατώντας του Παπάγου με 75-60.

Από κει και πέρα, ο Ηρακλής τα χρειάστηκε στην Καρδίτσα, ωστόσο κατάφερε να φύγει με το διπλό (78-82) από την έδρα των νεοφώτιστων στην Α2, σε αντίθεση με τον Χολαργό, ο οποίος είχε εύκολο έργο κόντρα στον Ίκαρο Σερρών. Η ομάδα του Στέργιου Κουφού τα βρήκε… σκούρα μόνο στο πρώτο μέρος, καθώς στην επανάληψη έκανε ότι ήθελε στο παρκέ.

Η Καστοριά δυσκολεύτηκε αρκετά στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με το Ανατόλια (34-36), ωστόσο ανέβασε στροφές στο δεύτερο μέρος κι έφτασε με σχετική άνεση στη νίκη (69-83).

Ο Εθνικός πέρασε άνετα από το κλειστό του Αγίου Θωμά, επικρατώντας του Αμαρουσίου με 74-62. Το σύνολο του Βαγγέλη Βλάχου ήταν εξαιρετικό για τρία δεκάλεπτα (52-68), καθαρίζοντας την υπόθεση νίκη από το 30′.

Τέλος, ο Αμύντας επικράτησε του Παγκρατίου με 76-59 στο Μετς και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Τα αποτελέσματα:
Ιωνικός Νικαίας-Δόξα Λευκάδας 95-62
Ανατόλια-Καστοριά 69-83
ΑΕΝ Κηφισιάς-Ψυχικό 67-64
Παγκράτι-Αμύντας 59-76
Μαρούσι-Εθνικός 62-74
Καβάλα-Παπάγου 75-60
Καρδίτσα-Ηρακλής 78-82
Ίκαροι Σερρών-Χολαργός 50-79

Η συνέχεια στο Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών
Το Σάββατο (23/09), με τη διεξαγωγή των αγώνων της 1ης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης, θα συνεχιστεί το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, με ανακοίνωσή της, γνωστοποίησε το ακριβές πρόγραμμα των αναμετρήσεων οι οποίες θα διεξαχθούν το προσεχές Σάββατο (23/09) ως εξής…

ΔΑΚ Νικαίας 17.00 Α.Ο. Ιωνικός Νικαίας-Αίολος Τρικάλων
Πύργου 18.00 ΑΣΑ Κόροιβος Αμαλιάδας-Α.Σ. Προμηθέας Πάτρας
Υμηττού 17.00 Α.Ο. Αμύντας-Α.Ο. Κολοσσός
«Δ. Βικέλας» 18.00 Α.Ε. Νέας Κηφισιάς-Α.Ε. Χολαργού
Νεάπολης 17.00 Γ.Σ. Λάρισας Φάρος-Γ.Σ. Κύμης
«Αλ. Δημόγλου» 17.00 Ε.Κ. Καβάλας-Α.Σ. Καστοριάς 
Ν. Σμύρνης 17.00 Πανιώνιος ΓΣΣ-Γ.Σ. Λαυρίου
«Παν. Σαλπέας» 17.00 Εθνικός ΟΦΠΦ-Γ.Σ. Ηρακλής

Πηγή: "ebasket.gr - basket.gr".
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.