Στην ΕΡΤ οριστικά οι 11 ομάδες της Basket League.


Το θέμα που είχε προκύψει με τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Basket League λύθηκε και υπήρξε συμφωνία των μελών του ΕΣΑΚΕ για την προσφορά της ΕΡΤ.

Η δημόσια τηλεόραση θα προβάλλει μίνιμουμ δύο ματς και δεν αποκλείεται και τρίτο. Σε αυτά θα περιλαμβάνονται το πιο σημαντικό παιχνίδι της αγωνιστικής, αλλά και οι εκτός έδρας αναμετρήσεις Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, ίσως και ΑΕΚ.

Επίσης, για να «αναβαθμιστεί» και το κανάλι της ΕΡΤ3, είναι πολύ πιθανό να μεταδίδονται και αγώνες των ΠΑΟΚ και Άρη.

Υπενθυμίζεται πως εκτός της συμφωνίας βρίσκονται τα εντός έδρας ματς των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, αφού έχουν συμφωνήσει με την Cosmote TV. 

Οι ομάδες που βρήκαν στέγη στην ΕΡΤ θα μοιραστούν ένα ποσό γύρω στα 1.7 εκατομμύρια ευρώ, αναλόγως την περσινή κατάταξη, ενώ το ισχυρό τους πλεονέκτημα είναι η εμπορική χρήση των διαφημίσεων, αφού πλέον τα ματς θα είναι σε ανοικτό κανάλι και όχι σε συνδρομητικό.

Η τηλεοπτική κάλυψη είναι εξασφαλισμένη και για τις 11 ομάδες (θα μεταδοθούν σίγουρα 2 εντός έδρας ματς από κάθε μία), ενώ τα τηλεοπτικά συμβόλαια και η χορηγία της Cosmote υπερκαλύπτουν τα περσινά έσοδα των 11 ομάδων από χορηγίες.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.