Γιατί ήταν επιτυχημένο τουρνουά το διεθνές τουρνουά στο Ηράκλειο (video αφιέρωμα).


Τώρα που κάθισε η "χρυσόσκονη" στο 2nd  International Basketball Tournament Crete/Heraklion, το kritikobasket.gr, αναφέρει τους λόγους της επιτυχίας , ενώ κάνει ένα μικρο αφιέρωμα σε βίντεο από φωτογραφίες που πήρε από την σελίδα του International Basketball Tournament Crete στο facebook.
Άλλωστε  όπως αναφέρει το δελτίου τύπου των διοργανωτών όλοι έμειναν ευχαριστημένοι από το 2ο Διεθνές Τουρνουά Μπάσκετ που έγινε στην πόλη μας. 

Ο κόσμος από το θέαμα που παρακολούθησε, οι ομάδες από την οργάνωση και τη φιλοξενία, οι χορηγοί που  είδαν ανταπόκριση και οι τοπικοί φορείς, Περιφέρεια και Δήμος Ηρακλείου, που στηρίζουν το εγχείρημα των διοργανωτών ALFA  PLUS καιFERIAS TRAVEL.

Εμείς έχουμε να επισημάνουμε ότι οι διοργανωτές από την ημέρα που επισημοποιήθηκε για δεύτερη φορά η διοργάνωση ενός τόσο σπουδαίου τουρνουά, με πολλαπλά οφέλη τόσο αθλητικά, όσο και προς την ανάδειξη αλλά και την τόνωση της οικονομίας του τόπου, ανέδειξαν (για άλλη μια φορά),το Ηράκλειο, ως κέντρο προορισμού, μεγάλων διεθνών διοργανώσεων και αποδεικνύεται και από τις μεγάλες μελλοντικές διοργανώσεις που έρχονται.

Αποτέλεσμα της επιτυχίας ήταν η ΑΨΟΓΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ που είχαν Δημόσιος και Ιδιωτικός τομέας, χωρίς προσωπικά συμφέροντα , γεγονός που αναδεικνύει ότι αν αυτές οι δυο σταθερές δομές της κοινωνίας συνεργαστούν αρμονικά, επιτυγχάνουν άριστα αποτελέσματα.

Είδαμε τον πρόεδρο της ΕΚΑΣΚ κ.Μπάμπη Μαρκάκη, πίσω από τα φώτα και την προβολή , ταπεινός να φέρνει εις πέρας άψογα ότι κομμάτι του αντιστοιχούσε, οργανώνοντας είτε με την παρουσία του στους αντίστοιχους φορείς , είτε με επικοινωνία , κάθε λεπτομέρεια της διοργάνωσης.

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Κωσταντίνος Βαρδαβάς , είχε κάνει δυο μήνες τώρα τα "Δυο Αοράκια" δεύτερο σπίτι του, εξόπλισε το κλειστό και κάλυψε κάθε ψεγάδι του στο διάστημα αυτό, ώστε να "βάλει τα καλά του" στην έναρξη.

Το  FERIAS TRAVEL και η κυρία Στυλιανή Βουρδουλα, φρόντισε ιδανικά νυχθημερόν να κυλήσουν ομαλά,οι  πάμπολες  μετακινήσεις των ομάδων από και προς το γήπεδο, από και προς τα ξενοδοχεία διαμονής.

Ο διοργανωτής ALFA PLUS A.E και ο Κ.Μανόλης Ρουσάκης, με συγκροτημένο τρόπο πέρα τα απόλυτα επιτυχημένα οργανωτικά του τουρνουά με ...24ωρο τρέξιμο αναδείκνειε την τουριστική, πολιτιστική και πολιτισμική δυναμική του νησιού.

Σημαντικό για εμάς και πολύ θετικό προς τα μάτια μας, η παρουσία-φυσική εκπροσώπηση των χορηγών που στήριξαν το τουρνουά κατά την διάρκεια των απονομών , δίνοντας την δυνατότητα στον κόσμο να γνωρίσει τους "αφανείς ήρωες", κάθε διοργάνωσης.

Συνοπτικά η διοργάνωση  ήταν άρτια οργανωμένη, καθώς όλοι οι φορείς ,είχαν προβλέψει και προετοιμάσει τα πάντα και με πολλές καινοτομίες,ενώ στην εξίσωση μπήκε και ο κόσμος από πολλές απόψεις.

Κατ αρχήν στήριξε το τουρνουά με την παρουσία του, αν και την 2η μέρα των αγώνων η τηλεόραση την ίδια ώρα είχε σημαντικούς αγώνες.

Παράλληλα είδε από κοντά μεγάλους αστέρες του μπασκετ που τους καμαρώνουμε από το "γυαλί", ενώ το υψηλό θέαμα που πρόσφεραν οι ομάδες, έβαλαν στην εξίσωση και τον κόσμο, που συμμετείχε αρμονικά στον (υψηλό) ρυθμό που έδιναν οι ομάδες, με χειροκροτήματα και επιφωνήματα θαυμασμού.

Πράγμα πολύ σημαντικό, καθώς ο πολύς κόσμος δεν γνωρίζει πολύ καλά τα μυστικά του μπασκετ , αλλά είχε το ένστικτο να επικροτεί τις ωραίες προσπάθειες.

Το γεγονός αυτό καταγράφηκε για εμάς ως το πιο σημαντικό της διοργάνωσης, καθώς στην σάλα σου κλειστού στα Δυο Αοράκια οι θεατές, έζησαν αξέχαστες εμπειρίες και μοναδικές αθλητικές  στιγμές!.

ΤΑ  ΑΡΝΗΤΙΚΑ
Υπήρχαν κατά την γνώμη μας δυο αρνητικά  φαινόμενα (εκτός του καπνογόνου που καταδικάζεται απ όλους),  τα οποία καταγράψαμε.

-Η μικρή συμμετοχή αθλητών στο 3ον3 εκ των event του τουρνουά, με μια μικρή δικαιολογία, πως ξεκίνησαν την ίδια μέρα αγώνες παίδων και Εφήβων ΕΚΑΣΚ.

-Άσχετα αν υπήρχε οικονομική η όχι επιτυχία, κάποια στιγμή το θέμα το προσκλήσεων πρέπει να περιοριστεί σημαντικά, καθώς πάρα πολλοί, έκαναν δημόσιες σχέσεις από αυτές.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Για τον Ολυμπιακό τέλος θέλουμε να πούμε ότι έχει βάλει καινούργια στοιχεία στο παιχνίδι του , καθώς ο Νίκολα Μιλουτίνοβ έχει γίνει σημείο αναφοράς μέσα στην ρακέτα για τους "ερυθρόλευκους", ενώ  υπάρχει διάθεση της ομάδας να τρέξει στο τρανζίσιον, να αυξήσει τον ρυθμό και φαίνεται πως οι νέοι παίκτες της ομάδας είναι διψασμένοι για διάκριση. 

Ανυπομονούμε για την επόμενη διοργάνωση.





Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.