Εθνικη U20 | Θα έχουν έχουν αντίκρισμα οι επιτυχίες των διεθνών; Πότε θα παίξουν στις ομάδες τους;



Μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει είναι που τι θα συμβεί με το μέλλον των παιδιών που αποτέλεσαν την Εθνική.

15 Αυγούστου στην Άνδρο από Ηράκλειο ΓΙΑ περισσότερες πληροφορίες στο 2810334277

Πηγές : "sport-fm.gr" - "gazzetta.gr "- "contra.gr".

Στο τουρνουά Νέων της Κρήτης βρήκε  την Ελλάδα στο πρώτο σκαλί του βάθρου, παρά μάλιστα την απρόσμενη απουσία του Κώστα Αντετοκούμπο, αλλά και τις υπόλοιπες (Παπαγιάννη;), από τη σχετική δεξαμενή παικτών.

Η παραγωγή σε γενικές γραμμές πάει καλά, αλλά και όλο το ελληνικό μοντέλο μπάσκετ. Αυτό που δίνει έμφαση στην τακτική και στην άμυνα, το λεγόμενο σκεπτόμενο μπάσκετ. Καλώς ή κακώς αυτή είναι η σχολή μας και σε όποιον αρέσει.

Το ερώτημα είναι πόσα από τα "χρυσά" αυτά παιδιά θα μείνουν στην αφάνεια ή θα ακολουθήσουν την πορεία που θα πρέπει να έχουν;

Όταν σε προηγμένες χώρες όπως η Ισπανία ομάδες όπως και η Ρεάλ δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν 17χρονους όπως ο Ντόνσιτς, εμείς τι ψάχνουμε;

Ασφαλώς δεν είναι όλοι Ντόνσιτς, αλλά παιδιά με προοπτική σημαντική έχουμε πολλά, ιδίως στην Ελλάδα των 300χιλ. μπάτζετ.

Το ερώτημα είναι αν και αυτή η "φουρνιά" θα περάσει δίχως ν' ακουμπήσει. Ο Κόνιαρης εκδιώθηκε από τον ΠΑΟ γιατί δεν έκανε, ο Λούντζης δεν έχει μπει καν στο ροτέισον. Ο Σκουλίδας έβλεπε στην ΑΕΚ ξένους γερόλυκους να τον προσπερνούν, τουλάχιστον ο Μουράτος πήγε σωστά στην Α2.

Ο Χαραλαμπόπουλος έχει πετάξει, επί της ουσίας, δύο χρόνια στον ΠΑΟ για ν' αποφασίσει και ο ίδιος εφέτος ότι είναι καλύτερα να δοθεί δανεικός (ΠΑΟΚ;) για να βελτιωθεί μέσα από τις παραστάσεις

Ταλέντα έχουμε. Όλα μα όλα ωστόσο, με ιδία θέληση, θα πρέπει να κοιτάξουν να παίξουν 2-3 χρόνια σε μικρότερες ομάδες για να γίνουν πρωταγωνιστές και να πουν όχι στη μόστρα και στα μεγάλα συμβόλαια.
Ας παρατηρήσουν την εξέλιξη του Πρίντεζη που πρέπει να είναι οδηγός και για τις ίδιες τις ομάδες.

-Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε για το μέλλον που έχουν τα παιδιά, τις αποφάσεις που καλούνται να πάρουν και ξεκαθάρισε ότι υπάρχει χώρος για αυτά στο ελληνικό πρωτάθλημα...

Για το μέλλον των παιδιών: 
"Πλέον δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να συμβεί. Τους δόθηκε άλλη μια ευκαιρία. Ο καθένας πρέπει να πάρει την απόφασή του. Μπορεί να χρειαστεί να φύγεις από μια μεγάλη ομάδα και να πας κάπου για να κάνεις το αγροτικό σου...

Κανείς δεν μπορεί να παίξει απευθείας στον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό. Αν πάρει τις σωστές αποφάσεις όμως μπορείς.

Συζητάμε για ένα ελληνικό πρωτάθλημα με ομάδες με μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Υπάρχει χώρος για τα παιδιά στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Αρκεί βέβαια και να εμπιστευθούν τα παιδιά. Πρέπει να υπάρχει η συνεννόηση ότι θα δώσουμε χρόνο στα παιδιά αλλά θα φάμε και σφαλιάρες".


-Χαραλαμπόπουλος: "Πιστεύω ότι είναι η ώρα μου".
Σε ό,τι αφορά το μέλλον του, ο διεθνής φόργουορντ ανέφερε: "Στόχος μου είναι να καθιερωθώ στον Παναθηναϊκό ή σε μία ομάδα. Να παίξω και να δείξω τι μπορώ να κάνω. Πιστεύω ότι είναι η ώρα μου".

Τόσο χρόνο έπαιζαν οι Νέοι στις ομάδες τους: Η σκληρή σύγκριση.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΟΥΝΤΖΗΣ
Στο Ευρωμπάσκετ: 19.1 λεπτά
Στη Basket League: 5.1 λεπτά (σε 4 ματς)

ΙΑΚΩΒΟΣ ΜΙΛΙΝΤΙΓΕΒΙΤΣ
Στο Ευρωμπάσκετ: 9.2 λεπτά
Στην Α2: 9.5 λεπτά (σε 28 ματς)

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΝΙΑΡΗΣ
Στο Ευρωμπάσκετ: 29.0 λεπτά
Στη Basket League: 16.34 λεπτά (σε 30 ματς)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΛΙΩΝΗΣ
Στο Ευρωμπάσκετ: 22.6 λεπτά
Στη Basket League: 9.05 λεπτά (σε 25 ματς)

ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΡΡΑΣ
Στο Ευρωμπάσκετ: 17.6 λεπτά
Στην Α2: 8.7 λεπτά (σε 6 ματς)

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΚΟΥΛΙΔΑΣ
Στο Ευρωμπάσκετ: 12.1 λεπτά
Στη Basket League: 4.52 λεπτά (σε 17 ματς)

ΝΙΚΟΣ ΔΙΠΛΑΡΟΣ
Στο Ευρωμπάσκετ: 16.7 λεπτά
Στην Α2: 23.2 λεπτά (σε 20 ματς)

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ
Στο Ευρωμπάσκετ: 4.0 λεπτά
Στην Α2: 7.9 λεπτά (σε 30 ματς)

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ
Στο Ευρωμπάσκετ: 13.3 λεπτά
Στη Basket League: 7.06 λεπτά (σε 12 ματς)

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ
Στο Ευρωμπάσκετ: 29.7 λεπτά
Στη Basket League: 16.32 λεπτά (σε 31 ματς)

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΥΡΑΤΟΣ
Στο Ευρωμπάσκετ: 25.0 λεπτά
Στην Α2: 26.1 λεπτά (σε 30 ματς)

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΑΤΑΡΗΣ
Στο Ευρωμπάσκετ: 4.9 λεπτά
Στην Α2: 14.2 λεπτά (σε 29 ματς)




Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.