Συγχαρητήρια στην Εθνική Νέων , από Περιφέρεια και ομάδες της Κρήτης..


Τα συγχαρητήρια πολλών ομάδων της Κρήτης και θεσμών  πήρε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που επικράτησε με 65-57 του Ισραήλ στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος,  στα "Δύο Αοράκια" του Ηρακλείου, σε μια τρομερή ατμόσφαιρα από 5.000 και πλέον φιλάθλους .

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, η ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings, οι ομάδες της πόλης μας  Ηράκλειο και του ΟΦΗ, εξέδωσαν συγχαρητήριες ανακοινώσεις για τους "χρυσούς" Νέους, καθώς και ο ΑΟΚ απο τα Χανιά  .
Δήλωση του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, για το θρίαμβο της Εθνικής Νέων στο Μπάσκετ:

"Η Εθνική νέων κατέγραψε απόψε στην Κρήτη ένα μεγάλο θρίαμβο κατακτώντας το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα-νέων ανδρών (U20) 2017.Το Ελληνικό μπάσκετ συνεχίζει να γράφει λαμπρή ιστορία. Συγχαρητήρια στους αθλητές μας, στην Εθνική μας για την κορυφαία διάκριση της που σηματοδοτεί νέες κατακτήσεις στο μέλλον. 

Συγχαρητήρια επίσης ανήκουν στην ηγεσία του μπάσκετ, σ’ όλους τους διοργανωτές, υπηρεσίες, εθελοντές και στους χιλιάδες συμπατριώτες μας φιλάθλους που αγκάλιασαν θερμά όλους τους αγώνες της Ευρωπαϊκής διοργάνωσης. 

Η Περιφέρεια Κρήτης είναι πάντα δίπλα στον αθλητισμό, στη νεολαία και στηρίζει μικρές και μεγάλες διοργανώσεις που προάγουν το «ευ αγωνίζεσθαι» και προβάλουν τον τόπο και την χώρα μας στο εξωτερικό".

ΟΙ ομάδες της Κρήτης:

-"Η ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings συγχαίρει θερμά την Εθνικής Ελλάδας Νέων Ανδρών για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ που διεξήχθη στην Κρήτη.

Για ακόμη μία φορά η γενιά των ’97 – ‘98 απέδειξε πως είναι «χρυσή», κατακτώντας την κορυφή της Ευρώπης. Αναμφίβολα αποτελεί συνέχεια της ελληνικής μπασκετικής παράδοσης, αποδεικνύοντας πως το άθλημα της καλαθοσφαίρισης είχε, έχει και θα έχει πολύ μέλλον για τη χώρα μας.Η ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings εύχεται και είναι σίγουρη πως οι επιτυχίες αυτής της ομάδας είναι μόνο η αρχή."

-"Η επιτροπή μπάσκετ του ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο.Α.Α συγχαίρει την Εθνική ομάδα μπάσκετ των νέων για την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης, για άλλη μια φορά οι Έλληνες διεθνείς μας εκαναν να σφίζουμε απο υπερηφάνεια με τα ανδραγαθήματα τους. 
Για άλλη μια φορά όλοι οι αρμόδιοι φορείς, Περιφέρεια Κρήτης-Δήμος Ηρακλείου- Ε.Ο.Κ- ΕΚΑΣΚ κ.ο.κ, λειτούργησαν άρτια και αρμονικά διοργανώνοντας ένα διεθνούς εμβέλειας τουρνουά μπάσκετ με απόλυτη επιτυχία. 
Το κοινό του Ηρακλείου έδωσε τον καλύτερο εαυτό του, κατακλύζοντας το γήπεδο-κόσμημα της πόλης μας, ενθαρύνοντας τις προσπάθειες των διεθνών μας και αποδεικνύοντας οτι η πόλη μας διψάει για μπάσκετ και υγιή αθλητισμό. Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους τους αθλητές- προπονητικά επιτελεία- διοργανωτές- εμφανείς και αφανείς ήρωες του τουρνουά."

-"Η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 και ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ με ανακοίνωση τους συγχαίρουν την Εθνική ομάδα Νέων Ανδρών στο μπάσκετ για την κατάκτηση του Ευρωπαικού πρωταθλήματος, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Ελληνικού αθλητισμού.

Για μας είναι ξεχωριστό που αυτή η χρυσή σελίδα, γράφτηκε στο σπίτι μας, στην Κρήτη και το Ηράκλειο.

Μπράβο στους παίκτες, στον προπονητή, στην ομοσπονδία, στις τοπικές αρχές (Περιφέρεια, Δήμο, ΕΚΑΣΚ) αλλά και σε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτήν την επιτυχία.

Ένα μεγάλο μπράβο όμως, αξίζει στο κοινό της Κρήτης και του Ηρακλείου, που στον ημιτελικό και τον τελικό, έδειξαν τι σημαίνει στήριξη, συμπαράσταση, αγάπη στην Εθνική!".

Αθλητικός Όμιλος Καλαθοσφαίρισης Χανιά θέλει να συγχαρεί τους παίκτες αλλά και το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής Νέων Ανδρών, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ που ολοκληρώθηκε την Κυριακή, στην Κρήτη (Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο). Η επιτυχία αυτή αποτελεί μια ακόμα τρανή απόδειξη ότι το ελληνικό μπάσκετ έχει και παρόν και “τρανό μέλλον”!

Παράλληλα, συγχαίρουμε ξεχωριστά έναν από τους ηγέτες αυτής της ομάδας και βασικούς συντελεστές της επιτυχίας αυτής, τον συντοπίτη μας, Αντώνη Κόνιαρη το ταλέντο αλλά και οι ψυχικές δυνάμεις του οποίου αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το μπάσκετ στα Χανιά. Η συμβολή του Κόνιαρη ήταν, εμφανώς και κατά γενική ομολογία, καθοριστική για την κατάκτηση του Πανευρωπαϊκού τίτλου.

Εν κατακλείδι, συγχαίρουμε την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθόσφαίρισης, την ΕΚΑΣΚ αλλά και τις τοπικές αρχές (Περιφέρεια, Δήμους) για την -παρά τις όποιες αντιξοότητες προέκυψαν- άψογη διοργάνωση.

Ελπίζουμε, στο άμεσο μέλλον, η Κρήτη αλλά και -εν προκειμένω- τα Χανια να ξαναδούν τέτοιες σπουδαίες διοργανώσεις μπάσκετ.

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.