Δεν υλοποιείται το πλάνο επενδυτών στην Αλικαρνασσό ;Τι δήλωσε η πρόεδρος του Ηροδότου.



Όλος ο μπασκετικός κόσμος της Κρήτης, "βούιξε" τις τελευταίες ημέρες, για κάτι διαφορετικό στα μπασκετικά δρώμενα τις Κρήτης και αφορούσε το σωματείο του Ηροδότου και ομάδα επενδυτών με προεξέχοντες τους επιχειρηματίες Νίκο Μπαξεβάνη και Μανόλη Χαλκιαδάκη.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Μπαξεβάνης που αποτελεί επιχειρηματική "δύναμη" στην περιοχή της Αλικαρνασσού και ο Μανόλης Χαλκιαδάκης , μαζί με άλλους υποστηρικτές της κίνησης αυτής, πραγματοποίησαν σειρά συναντήσεων, με σκοπό  να αναλάβουν το σωματείο της Αλικαρνασσού, με στόχο να δημιουργήσουν μια πρότυπη ακαδημία μπάσκετ, που θα λειτουργούσε σε επαγγελματικά πλαίσια , σκοπό θα είχε την ανάδειξη ταλέντων και την αξιοποίησή τους στο κοντινό μέλλον.

Παρά τις συναντήσεις δεν βγήκε "λευκός καπνός" καθώς και οι δυο πλευρές εξέθεσαν τα δικά τους επιχειρήματα και βάση όσων γνωρίζουμε το εγχείρημα δε θα προχωρήσει, εκτός κι αν αλλάξει κάτι δραματικά , μέχρι την επικείμενη Γενική Συνέλευση .

Το kritikobasket.gr, επικοινώνησε και με τις δυο πλευρές , με την πρόεδρο του Ηροδότου  κ. Νατάσα Ρεθεμνιωτάκη να απάντα στις ερωτήσεις μας , ενώ ο κ Μπαξεβάνης δεν μπόρεσε λόγω επαγγελματικών λόγων να μας παρουσιάσει το εγχείρημα, ωστόσο "αλιεύσαμε" τα βασικά.

Ν.Ρεθεμνιωτάκη : "Θα ολοκληρώσουμε το πλάνο διετίας. Ανοιχτοί σε όποιον θέλει να βοηθήσει".

Όταν ρωτήσαμε την πρόεδρο της ομάδας για την πρόταση που έκαναν στο ΔΣ οι επενδυτές κ.κ. Μπαξεβανης -Χαλκιαδάκης τόνισε περιεκτικά ότι:

"Ακούσαμε προσεκτικά τις απόψεις τους. Εμείς βλέπουμε θετικά οποιαδήποτε πρόταση η οποία θα συνδράμει στην βοήθεια του Σωματείου. Ίσως δεν ήταν το σωστό τάιμινγκ. 
Η απόφαση που πήρε το ΔΣ ήταν να συνεχίσουμε το διετές πλάνο μας, που ολοκληρώνεται  του χρόνου.
Ο Κ.Νίκος Μπαξεβάνης είναι ένα εξαίρετο παιδί και επιχειρηματίες με καινοτόμες ιδέες για το μπάσκετ.
Θα πραγματοποιήσουμε Γενική συνέλευση του Σωματείου τέλος Ιουνίου, με τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό (ενημερωτικού χαρακτήρα), ενώ η ανακοίνωση για την ΓΣ θα βγει στα ΜΜΕ μια εβδομάδα πριν".

Από την πλευρά του ο Νίκος Μπαξεβάνης , ο οποίος παρεμπιπτόντως θα απουσιάζει στο εξωτερικό για διάστημα δυο εβδομάδων στα τέλη Ιουνίου, δεν μπόρεσε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων να μας δώσει συνέντευξη, ωστόσο αποκλειστικά, καταφέραμε και "αλιεύσαμε" το πως  αντέδρασε  η ομάδα των επιχειρηματιών, μετά τις συναντήσεις.

-Κατ αρχήν η ομάδα των επιχειρηματιών, ενδιαφέρθηκε για τον Ηρόδοτο,  γιατί υπάρχει "προίκα" το κλειστό" της Αλικαρνασσού, ενώ είναι "ξεκαθαρισμένο" σωματείο, σε σχέση με άλλα αθλήματα.

Η διαφορά απόψεων υπήρχε στο σημείο να διατηρηθούν οι προηγούμενες συμφωνίες με τους προπονητές, κάτι που η ομάδα των επενδυτών δεν δέχτηκε καθώς επικεφαλής της παραγωγικής διαδικασίας (τεχνικός διευτυντής),θα ήταν ο Γιώργος Μακράκης, (η μόνη θέση η οποία θα άλλαζε σίγουρα), ο οποίος θα αξιολογούσε όλο το προσωπικό, με βάση τις ικανότητές τους κι όχι την παρουσία τους.

Οι άνθρωποι του κυλικείου η σε άλλες θέσεις, εφ όσον δεν υπήρχαν προβλήματα, θα παρέμεναν.

Οι επενδυτική ομάδα θα προχωρούσε στην ανακαίνιση του γηπέδου "Μ. Μερκούρη" και θα υλοποιούσαν  ένα  πρόγραμμα εκμάθησης αθλητών και αθλητριών από επαγγελματίες προπονητές, με σκοπό στο μέλλον να επανδρώσουν τα ανάλογα τμήματα της ομάδας. 

Οι επενδυτές δεν κρύβουν όμως την πικρία τους για το πως διέρρευσε το θέμα πριν καν γίνει η συνάντηση, ενώ επισημαίνουν πως ίσως κάποια πράγματα δεν μεταφέρονται σωστά και ιδίως στους προπονητές που θεωρούν ότι είναι "υπ ατμόν" , ενώ όπως αναφέρουμε πιο πάνω θα αξιολογηθούν, όχι βάση της παρουσίας τους, αλλά της ικανότητας τους .

Όσον αφορά την ΓΣ, οι επενδυτές δεν έχουν λάβει πρόσκληση, αν λάβουν λογικά ίσως παραβρεθεί ο κ.Χαλκιαδάκης, αλλά επισημαίνουν ότι στην ΓΣ, στον Διοικητικό απολογισμό, πρέπει να αναφερθεί στα μέλη η πρόταση που έγινε, από τους επενδυτές.


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.