Αλλαγή πλάνου και φιλοσοφίας. Επιστροφή και εποχή Γιώργου Μακράκη στο Ηράκλειο.



Ο Γιώργος Μακράκης (που επιστρέφει μετά από 11 χρόνια, από το 2006, την εποχή ΟΦΗ-Ηράκλειο) θα είναι ο αντικαταστάτης του Γιάννη Βισκαδουράκη και αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο και μετά από το  αποψινό διοικητικό συμβούλιο του Ομίλου.

Οι δυο πλευρές, έχουν συμφωνήσει και αναμένεται να επισφραγιστεί σήμερα το βράδυ και μέχρι αύριο θα βγει η επίσημη ανακοίνωση.

Διαβάστε αποκλειστικά από το kritikobasket.gr, πως ήρθε χρονικά η επιστροφή και η νέα εποχή του Μακράκη στο Ηράκλειο.

-Κατ αρχήν με την λήξη της χρονιάς και νωρίτερα, η διοίκηση του  Ηρακλείου, (το οποίο υποβιβάστηκε από την Α2 στην Β’ Εθνική), έκανε την ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ , στην οποία θεωρεί ότι η ομάδα πρέπει να αξιοποιήσει και τα παιδιά των Ακαδημιών του, μια από τις κορυφαίες περιφερειακές στην Ελλάδα.

-Έτσι με την σύσταση του νέου ΔΣ του Ομίλου και την οργάνωση της επιτροπής μπάσκετ, ο Όμιλος επιβεβαίωσε την αλλαγή πλάνου και φιλοσοφίας και θα επίλεγε προπονητή , ο οποίος θα ήταν ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, με εμπειρία στην κατηγορία, να κρατά ισορροπία στα αποδυτήρια και το κυριότερο να έχει τον χρόνο να ασχοληθεί και να εξελίξει όσα παιδιά έχουν δυνατότητα από τις Ακαδημίες της ομάδας.

-Στο πλαίσιο αυτό αρχικά έψαξε λύση εκτός Κρήτης και οι άνθρωποι της ξεκίνησαν την βολιδοσκόπηση, χωρίς ωστόσο να έχουν θετικά αποτελέσματα, καθώς  η δαπάνη που θα χρειαζόταν γι αυτήν την λύση, υπερέβαινε κατά πολύ τις δυνατότητες της ομάδας.

-Έτσι λοιπόν φτάνουμε στην λύση εντός Κρήτης και με κριτήριο το βιογραφικό , έρχεται η λύση του καταξιωμένου τεχνικού Γιώργου Μακράκη, στην οποία συμφώνησε η επιτροπή, αφού θεωρεί ότι η ομάδα θα "αλλάξει" σελίδα.

Κατ αρχήν ο Μακράκης  διαθέτει πολύ μεγάλη εμπειρία σε Εθνικές κατηγορίες, είναι ικανός  να ασπάζεται και να διευρύνει την  φιλοσοφία, του Ομίλου και  παράλληλα όμως ως προπονητής πλήρους απασχόλησης, θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αξιοποίησης των Ακαδημιών.

Αγωνιστικά στο ανδρικό, ο κόουτς θα  κάνει την ομάδα ανταγωνιστική, μαχητική, να μην τα παρατά και κυρίως να βγάζει ΨΥΧΗ, ένα στοιχείο το οποίο απουσιάζει από το Ηράκλειο.

Παράλληλα θα εφαρμόζει το πρόγραμμα εξέλιξης , που είναι να ενώσει αθλητές που είναι στις υποδομές , με την   Ανδρική  ομάδα.

Γι αυτό θα είναι ο υπεύθυνος των υποδομών στον Όμιλο και βάση αυτού , θα δημιουργήσει ένα πρόγραμμα  ανάπτυξης και εξέλιξης αθλητών των υποδομών, θα ενημερώνεται, θα δώσει κίνητρο  και την δυνατότητα στο παίκτη, να είναι προετοιμασμένος να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο, με βασική προϋπόθεση βέβαια να θέλει ο ίδιος ο αθλητής .

Όσον αφορά την Ανδρική ομάδα, μετά την αυριανή ανακοίνωση θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός (αν και ήδη έχει προχωρήσει) με πρώτο τους στόχους της ομάδας και η συνέχεια θα αφορά αρχικά τους συνεργάτες του έμπειρου τεχνικού.

Ακολούθως θα ξεκινήσει η στελέχωση του ρόστερ και  αρχικά θα γίνει από τους παίκτες που θα παραμείνουν από την περυσινή σεζόν, και στην συνέχεια οι προσθήκες.



Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.