Υπέκυψε στον ΠΑΟ το Ρέθυμνο Cretan Kings.Δηλώσεις.



Σε πολύ καλό ρυθμό ο Παναθηναϊκός Superfoods πέρασε με «κατοστάρα» από το Ρέθυμνο (101-74 τους τοπικούς Cretan Kings) και σημείωσε την 23η σερί νίκη του στην κανονική περίοδο της STOIXIMAN.GR Basket League.

Οι «πράσινοι» ξέφυγαν στο σκορ μετά τα πρώτα 17’ και 30’’ της συνάντησης ανεβάζοντας την ένταση στην άμυνα τους και με πρωταγωνιστές στην επίθεση τους Μάικ Τζέϊμς, Γιάννη Μπουρούση, Νικ Καλάθη (που τελείωσε το ματς με νταμπλ νταμπλ 10 πόντους και 11 ασίστ) και Τζέϊμς Φελντέϊν. Από τους φιλοξενούμενους προσπάθησαν περισσότερο οι Τόαρλιν Φιτζπάτρικ, Χάρης Γιαννόπουλος.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods ξέφυγε για πρώτη φορά στο σκορ (22-13), 3’ και 14’’ πριν την λήξη της πρώτης περιόδου ύστερα από σερί 8-0 σε διάστημα ενός λεπτού με πέντε πόντους του Γιάννη Μπουρούση και τρίποντο του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου.
Με τρίποντο του Μπουρούση η διαφορά ανέβηκε σε διψήφιο επίπεδο (30-20) με 1’ και 16’’ να απομένουν για το τέλος του δεκάλεπτου, ενώ με δύο βολές του 33χρονου σέντερ οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 11 (32-21), 19’’ πριν την λήξη.

Με πέντε πόντους με ένα τρίποντο του Μιχάλη Καμπερίδη το Ρέθυμνο Cretan Kings μείωσε στους έξι (38-32), με 5’ και 26’’ να απομένουν για το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι πλησίασαν ξανά στους 6 (45-39) 2’ και 26’’ πριν την λήξη του πρώτου μέρους με γκολ φάουλ του Ουόλτερ Λέμον Τζούνιορ.
Ο Παναθηναϊκός Superfoods, ωστόσο, απάντησε με τρίποντο του Τζέιμς Φελντέϊν και καλάθι του Κρις Σίνγκλετον και ανέβασε ξανά την διαφορά σε διψήφιο επίπεδο (50-39) με 1’ και 13’’ να απομένουν για το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τους «πράσινους» στο +14 (55-41), ύστερα από πέντε βολές στα τελευταία 36’’ (μια του Κέι Σι Ρίβερς, δύο του Σίνγκλετον και δύο του Μάικλ Τζέϊμς).

Με σερί 7-0 σε διάστημα ενάμιση λεπτών με νέο σουτ έξω από τα 6,75 μέτρα του Φελντέϊν, ο Παναθηναϊκός Superfoods αύξησε την διαφορά στους 20 (66-46), 5’ και 31’’ πριν την λήξη της τρίτης περιόδου.
Οι «πράσινοι» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και με δύο βολές του Τζέϊμς και κάρφωμα και φάουλ του Μπουρούση από όμορφη ασίστ του Τζέϊμς, προηγήθηκαν με 23 (78-55) στο 29’. Στο +23 (80-57) τελείωσε ο Παναθηναϊκός Superfoods το τρίτο δεκάλεπτο μετά από καλάθι του Τζέϊμς με 6’’ πριν το τέλος.

Ο 27χρονος Αμερικανός γκαρντ συνέχισε «καυτός» στην τελευταία περίοδο και με πέντε πόντους του με ένα τρίποντο, η διαφορά ανέβηκε στους 28 (87-59), 1’ και 40’’ μετά την έναρξη του τέταρτου δεκάλεπτου.
Με σερί 8-0 σε διάστημα 39’’ με δύο καρφώματα του Κένι Γκάμπριελ οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 31 πόντους (99-68), με 2’ και 7’’ να απομένουν για την λήξη της συνάντησης.
Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά στον αγώνα για τον Παναθηναϊκό Superfoods, που ξεπέρασε τους 100 πόντους με δύο βολές του Τζέιμς Γκιστ στο 39’.

Τα δεκάλεπτα: 23-32, 41-55, 57-80, 74-101.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΟΜΑΔΩΝ:


Τσάβι Πασκουάλ (προπονητής Παναθηναϊκού Superfoods): «Πρώτα απ΄ όλα είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ για πρώτη φορά. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους μας που γέμισαν το γήπεδο και δημιούργησαν μία όμορφη ατμόσφαιρα.

Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, χωρίς λάθη. Πρέπει να είμαστε χαρούμενοι από την εμφάνιση και τη νίκη. Το επόμενο ματς είναι κόντρα στον ΠΑΟΚ και τελευταίο της κανονικής διάρκειας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό γιατί θα είναι το τελευταίο πριν τα πλέι οφ και θα πρέπει να δείξουμε το ίδιο πρόσωπο.

Νομίζω πως είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Σε άμυνα και επίθεση οι ρόλοι είναι κατανεμημένοι και τα παιδιά απολαμβάνουν τον τρόπο που παίζουμε. Πρέπει όμως να είσαι πάντα προσηλωμένος γιατί δεν ξέρεις τι κινδύνους κρύβει η συνέχεια».

Κένι Γκάμπριελ (μπασκετμπολίστας Παναθηναϊκού Superfoods): Ξέραμε ότι σήμερα είχαμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Γνωρίζουμε ότι η ομάδα του Ρεθύμνου παίζει πολύ πιεστικά. Όμως εμείς ήμασταν εξίσου πιεστικοί στην άμυνα και αποτελεσματικοί στην επίθεση και κερδίσαμε το ματς».


 ΔΗΛΩΣΕΙΣ:
Νίκος Βετούλας (προπονητής Ρεθύμνου Cretan Kings):
«Θεωρώ πως αντιμετωπίσαμε τον Παναθηναϊκό στην καλύτερη φόρμα του τη φετινή χρονιά. Για αρκετό διάστημα ήμασταν ανταγωνιστικοί, όσο μας επέτρεπαν οι δυνάμεις μας και ο Παναθηναϊκός. Δεν παίξαμε μπάσκετ με σκοπιμότητες αλλά αγωνιστήκαμε για να ευχαριστηθεί ο κόσμος και να τρέξουμε στο ματς, όπςω συνηθίζουμε αλλά απέναντι μας είχαμε μία πιο αθλητική ομάδα.

Τώρα στόχος μας είναι το επόμενο παιχνίδι κόντρα στην Δόξα Λευκάδας. Θα πάμε για τη νίκη, ώστε να έχουμε το πλεονέκτημα στο ξεκίνημα των πλέι οφ. Να προσπαθήσουν τα παιδιά να επανέλθουν μετά από αυτό το δυνατό ματς και να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της αναμέτρησης».

Ηλίας Θεοδωρίδης (μπασκετμπολίστας Ρεθύμνου Cretan Kings):
«Όταν παίζεις με τον Παναθηναϊκό γνωρίζεις πως έχεις δύσκολο έργο. Εμείς προσπαθήσαμε για το καλύτερο αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε στο βαθμό που θα θέλαμε. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό και καλή επιτυχία στις Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του. Εμείς πλέον κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι κόντρα στη Δόξα Λευκάδας. Θα κοιτάξουμε να πάρουμε τη νίκη για να ξεκινήσουμε με το πλεονέκτημα έδρας τα πλέι οφ».
Πηγή: "esake.gr"
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.