Νίκησε Κόροιβο και βλέπει εξάδα το Ρέθυμνο Cretan Kings.Δηλώσεις.


Νικηφόρο ήταν το πέρασμα του Ρεθύμνου Cretan Kings από την Αμαλιάδα καθώς επικράτησε με 78-67 του Κόροιβου για την 24η αγωνιστική της STOIXIMAN.GR Basket League. Οι Κρητικοί σε συνδυασμό και με το αποτέλεσμα στη Ρόδο ισοβαθμούν, έχοντας το πλεονέκτημα, στην έκτη θέση με τον Κολοσσό H Hotels.

Οι φιλοξενούμενοι που πήραν σχεδόν τους μισούς τους πόντους από τον πάγκο τους, σε αντίθεση με τον Κόροιβο (7 έναντι 36) ανέβασαν την επίδοσή τους στην τέταρτη περίοδο φτάνοντας στην επικράτηση, με την ομάδα της Αμαλιάδας να συνεχίζει να βρίσκεται μία νίκη πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, με τον Κόροιβο να τρέχει ένα σερί 5-0 στο φινάλε της πρώτης περιόδου και να ολοκληρώνει το δεκάλεπτο προηγούμενος με 15-11. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 18-18 στο 13' όμως οι παίκτες του Ντίνου Καλαμπάκου μέσα στο επόμενο τρίλεπτο έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 9-2 και προηγήθηκε με τη μεγαλύτερη διαφορά, +7 (27-20). Το Ρέθυμνο Cretan Kings αντέδρασε ροκανίζοντας τη διαφορά και ισοφαρίζοντας στο φινάλε του ημιχρόνου (34-34) με τον Σάφτενααρ.

Μέχρι και τα μέσα της τρίτης περιόδου οι γηπεδούχοι είχαν βραχεία κεφαλή στο σκορ με τους Κρητικούς ωστόσο να παίρνουν προβάδισμα στο 26' με γκολ φάουλ του Γιαννόπουλου και ολοκλήρωσαν την περίοδο προηγούμενοι με 55-52. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ωστόσο το Ρέθυμνο Cretan Kings επέβαλε πλήρως το ρυθμό τους. Ο Κόροιβος ισοφάρισε στο 33' με τρίποντο του Γκότσερ σε 57-57 όμως στο επόμενο δίλεπτο οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν σερί 10-0 με ον Τάλτον να ευστοχεί σε δύο τρίποντα και στο 35' προσπέρασαν με 67-57. Ο Κόροιβος δεν κατάφερε να επιστρέψει στο παιχνίδι με τους φιλοξενούμενους να στέλνουν τη διαφορά ως και το +13 του 65-78 πριν ολοκληρωθεί το παιχνίδι με 67-78.

Τα δεκάλεπτα: 16-11, 34-34, 52-55, 67-78.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ:
Σπύρος Μυκονιάτης (συνεργάτης προπονητή Ρέθυμνο Cretan Kings): 
«Εμείς ξεκινήσαμε το παιχνίδι με καθαρά αμυντικό προσανατολισμό, προσπαθήσαμε να κόψουμε το τρανζίσιον του αντιπάλου το οποίο είναι πάρα πολύ δυνατό και νομίζω σ’ αυτό το κομμάτι ήμασταν αρκετά συνεπείς.

Βέβαια στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε καλή τύχη στα σουτ που βάλαμε και πραγματικά στο δεύτερο ημίχρονο ψάχναμε ένα διάστημα στο οποίο θα μπορέσουμε να ανοίξουμε λίγο το παιχνίδι, όσον αφορά την επίθεση για να μπορέσουμε να βάλουμε κάποια σουτ. Νομίζω ήταν καθοριστικό το παιχνίδι του Γκάρι Τάλτον, ο οποίος έβαλε δύο μεγάλα σουτ και έτσι το παιχνίδι άνοιξε και το φέραμε στο σχεδιασμό που είχαμε κάνει».

Αναφορικά με την μη παρουσία του προπονητή Νίκου Βετούλα στο συνέντευξη Τύπου, ο κ. Μυκονιάτης ανέφερε ότι αποχώρησε αμέσως μετά το παιχνίδι γιατί τον περίμενε η οικογένειά του.

Χάρης Γιαννόπουλος (μπασκετμπολίστας Ρεθύμνου Cretan Kings): 
«Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι και ξέραμε ότι έπρεπε να παίξουμε 100% . Από την αρχή ξέραμε ότι δεν έπρεπε να αφήσουμε τον Κόροιβο να φύγει μπροστά. Προσπαθήσαμε να μείνουμε κοντά στο σκορ και να περιορίσουμε γρήγορα το παιχνίδι.

Ξέραμε ότι για τον Κόροιβο ήταν ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου και ξέραμε ότι εάν μέναμε κοντά στο σκορ θα παίρναμε το παιχνίδι όπως και έγινε και αυτό έγινε και λόγω της κούρασης των παικτών του Κοροίβου. Ο στόχος μας ήταν να περιορίσουμε το παιχνίδι και να επιτρέψουμε στον Κόροιβο να βρει ρυθμό».


Ντίνος Καλαμπάκος  (προπονητής Κοροίβου): 
«Καταρχήν να δώσουμε συγχαρητήρια στην ομάδα του Ρεθύμνου, έπαιξε, το ήθελε το παιχνίδι και το κέρδισε και αυτό μπορεί να είναι και το μεγάλο καλό για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος.

Σε ότι αφορά τη δική μας πλευρά, χάσαμε τον ένα από τους δύο μεγάλους τελικούς. Είμαστε στενοχωρημένοι γιατί θα θέλαμε να είμαστε νικητές. Παλέψαμε, αλλά μας κατέστρεψαν τα δύο μεγάλα σουτ του Τάλτον, γιατί εκεί που ήταν δύο πόντοι η διαφορά, έγιναν οκτώ. Εκεί, δεν είχαμε την ικανότητα να μπούμε στο τελευταίο τετράλεππτο και χάσαμε. Ίσως δεν ήμασταν απόλυτα προετοιμασμένοι για ένα πόλεμο και αυτό αποδεικνύεται και από τα 12 φάουλ που κάναμε σε ένα παιχνίδι που ήταν τελικός.

Λυγίσαμε στις λεπτομέρειες. Εμείς πάντως είμαστε ευχαριστημένοι από την ομάδα, ο αρχικός μας στόχος είναι οι 7 νίκες τις οποίες κάναμε, αλλά φαίνεται ότι δεν αρκούν και ψάχνουμε εναγωνίως για την 8η νίκη και ελπίζουμε να την κάνουμε. Να πω επίσης, επειδή ακούμε ότι διάφορες ομάδες φοβούνται τα ύποπτα αποτελέσματα, νομίζω ότι πιο καθαρό γήπεδο από αυτό του Κοροίβου δεν υπάρχει. Κάποιες ομάδες ήρθαν και μας κέρδισαν και μετά από λίγες ημέρες πήγανε αλλού και μάλιστα κέρδισαν πάρα πολύ εύκολα.

Η Αμαλιάδα δεν έχει τίποτα ύποπτο και έχει καθαρά αποτελέσματα. Έρχονται εδώ ομάδες, παίζουν εξαιρετικά και μετά πάνε αλλού και χάνουν εύκολα. Αυτά, για όσα ακούγονται και γράφονται. Εμείς είμαστε αυτοί που είμαστε και κάνουμε τεράστιες προσπάθειες και ότι έχουμε κάνει είναι καθαρό και ξεκάθαρο.

Η τύχη του Κοροίβου εξαρτάται ακόμη από τα δικά μας χέρια. Αυτά που κάνουμε τα κάνουμε με το σπαθί μας. Έχουμε κάνει νίκες απέναντι σε ομάδες που έχουν πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ από εμάς. Κάνουμε τεράστια προσπάθεια αλλά φτάσαμε ομάδες να έχουν κερδίσει από τις τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας μόνο εμάς.

Εμείς φτιάξαμε μία ομάδα να πολεμήσουμε. Δεν περιμέναμε 14 νίκες. Παλεύουμε και είναι κρίμα. Βρεθήκαμε σήμερα κοντά στην πηγή και δεν ήπιαμε. Θα ήταν εξαιρετικό να σωζόμασταν Πρωταπριλιά. Όπως φαίνεται όμως θα πάμε στην τελευταία αγωνιστική».

Πηγη:"esake.gr".
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.