Ισοφάρισε ο Κολοσσός και την Τετάρτη ο τελικός, στο Ρέθυμνο.


Ο Κολοσσός H Hotels άντεξε στο Βενετόκλειο στον καταιγισμό τριπόντων από το Ρέθυμνο Cretan Kings (15/43), ξεπέρασε την αστοχία του στις βολές (13/28) και την απουσία του τραυματία Τρέβορ Ρέλεφορντ, ήταν πιο εύστοχος από τον αντίπαλο του έξω από τα 6,75 μέτρα (9/16) και γενικά καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο και ισοφάρισε σε 1-1 με νίκη με 78-73, την σειρά της πρώτης φάσης των πλέι οφ της STOIXIMAN.GR Basket League.

Έτσι η πρόκριση στην επόμενη φάση θα κριθεί οριστικά στην Κρήτη την προσεχή Τετάρτη (26/4, 17:00).

Στον πρώτο αγώνα η κρητική ομάδα είχε επιστρέψει από το -17 και πήρε τη νίκη στην παράταση. Σήμερα (23/4), οι «θαλασσί» ανέτρεψαν την διαφορά των 10 πόντων στο 19’ και των 8 στο 27’, και έφτασε στην πολύτιμη επικράτηση.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, τον οποίο ακολούθησαν σε απόδοση οι Τζέσε Τσούκου, Λάνγκστον Χολ, ενώ καθοριστικός ήταν στο τέλος ο Ρουπ Άχονεν.

Τα δεκάλεπτα: 14-16, 32-39, 57-58, 78-73.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS (Λυκογιάννης): Ρέντικ 4 (8 ριμπ.), Σαλούστρος 9 (10 ριμπ.), Άχονεν 9 (3), Βασιλόπουλος 18 (1 τρίπ., 5 ασ.), Χολ 12 (2 τρίπ., 9 ασ.), Λιάπης 3 (1), Τσούκου 13 (1), Γεωργαλλής 3 (1), Αγγελάκος, Παπαδάκης, Ουάτσον 7.

ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS (Βετούλας): Ραζής 3 (1), Άρνολντ 7 (1/7 τρίπ.), Φιτσπάτρικ 7 (1/5 τρίπ.), Τάλτον 21 (3), Καμπερίδης 8 (1 τρίπ., 8 ριμπ.), Χριστοδούλου 6 (2), Σάφτενααρ 5 (1), Γιαννόπουλος 12 (4/5 τρίπ.), Λέμον 4 (1/6 τρίπ.).

Τα αναλυτικά στατιστικά πατήστε εδώ:


Νίκος Βετούλας (προπονητής Ρεθύμνου Cretan Kings): 
«Σήμερα έγινε το αντίθετο από το πρώτο παιχνίδι. Ο Κολοσσός ήταν καλύτερος και έχασε και εμείς σήμερα ήμασταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, αλλά χάσαμε. Αυτό έγινε, γιατί ο Κολοσσός έπαιξε με μεγαλύτερη ενέργεια στο επιθετικό κομμάτι και στα ριμπάουντ, καθώς είχε εύκολα σουτ τριών πόντων.

Εμείς ήμασταν μονοδιάστατοι στην επίθεση. Επηρεαστήκαμε από το καλό ποσοστό στα τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο και δεν παίξαμε έξυπνα στο δεύτερο. Θεωρώ ότι οι διαιτητές έκαναν περισσότερα λάθη από την ομάδα μου, αλλά αυτό δεν μειώνει τη νίκη του Κολοσσού. Όμως, θεωρώ ότι ήταν πιο ευαίσθητοι στα σφυρίγματα εναντίον μας, σε καθοριστικούς παίκτες. Το θέμα είναι ότι χάσαμε. Έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι την Τετάρτη μπροστά μας. Ξέραμε ότι η σειρά θα ήταν δύσκολη και ελπίζω να κερδίσουμε».

Γκάρι Τάλτον (μπασκετμπολίστας Ρεθύμνου Cretan Kings):
 «Η ομάδα μας μπήκε δυνατά, αλλά γνωρίσαμε μία δύσκολη ήττα. Και οι δύο ομάδες προσπάθησαν. Εμείς προσπαθήσαμε να τελειώσουμε τη σειρά, αλλά δεν τα καταφέραμε».
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.