Το Σάββατο 08/04, ο Εργοτέλης, με Μανδραϊκό. Γίνονται κάθε χρόνο θαύματα;


Μια μέρα νωρίτερα θα διεξαχθεί το παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής ανάμεσα σε Εργοτέλη και Μανδραϊκό στο "Λίντο".

-Στην τελική του ευθεία μπαίνει το συναρπαστικό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, και το superbasket.gr παρουσιάζει την μάχη της παραμονής στον όμιλο του Νότου, έξι αγωνιστικές πριν το τέλος,αναφέροντας για τον Εργοτελη, πως :"αν τυχόν ο Γιώργος Μακράκης καταφέρει και φέτος να την κρατήσει στην Β’ Εθνική, θα πρέπει να μπει με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ομάδας του Ηρακλείου"

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:
"Για συγκοινωνιακούς λόγους και μετά από συμφωνία των δύο σωματείων, o αγώνας ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΜΑΝΔΡΑΙΚΟΣ ΑΟ, για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών (1ος Όμιλος) αντί στις 09/04/2017, θα διεξαχθεί στις 8/04/2017 και ώρα 17.00 στο κλειστό γυμναστήριο ΛΙΝΤΟ"


Η ανάλυση της μάχης της παραμονής (superbasket.gr):
-Εργοτέλης (Ρεκόρ 8-16) -Γίνονται κάθε χρόνο θαύματα;
Πρόγραμμα (με αστεράκι τα εντός έδρας): Ιωνικός Νικαίας, *Μανδραϊκός, *Μαρούσι, Περιστέρι, *Πανελευσινιακός, ΑΕΝΚ

Αν ήταν άλλη ομάδα δεν θα μπαίναμε σε διαδικασία να την βάλουμε στο παιχνίδι της παραμονής, αλλά με τον μαχητή Γιώργο Μακράκη, και την περσινή τρομερή σωτηρία στην οποία οδήγησε την ομάδα του, δεν μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος. Αυτό αναφέρεται κυρίως σε Πρωτέα και Κρόνο, οποίοι μπορούν να έχουν στο 2-0 την ομάδα της Κρήτης, αλλά βλέποντας το πρόγραμμα των «κιτρινόμαυρων» δεν είναι για να εφησυχάζεις. Ο Εργοτέλης μπορεί κάλλιστα να κάνει 3/3 στο Λίντο, ενώ έχοντας «πονηρά» παιχνίδια, και βρίσκοντας ομάδες χωρίς στόχους μπορεί να κλέψει και εντός έδρας παιχνίδι, και πάλι με 12 νίκες να μην είναι σίγουρος για την παραμονή. Άρα αν τυχόν ο Γιώργος Μακράκης καταφέρει και φέτος να την κρατήσει στην Β’ Εθνική, θα πρέπει να μπει με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ομάδας του Ηρακλείου.

Για τις υπόλοιπες ομάδες:

-ΕΦΑΟΖ (Ρεκόρ 11-13) -Μόνο με αυτοκτονία θα κινδυνεύσει, ρυθμίζει την παραμονή
Πρόγραμμα (με αστεράκι τα εντός έδρας): *ΑΕΝΚ, ΚΑΠ, *Πανερυθραϊκός, Απόλλωνας Σμύρνης, *Πρωτέας Βούλας, Κρόνος Αγίου Δημητρίου

Με βάση το πρόγραμμα η ομάδα του Τάκη Ζήβα δεν θα έπρεπε να βρίσκεται σε αυτή τη λίστα, αλλά βαθμολογικά αναγκαζόμαστε να την βάλουμε. Ο ΕΦΑΟΖ απέχει δυο νίκες από την γραμμή του υποβιβασμού, και με τα δυο μεγάλα διπλά σε Μαρούσι και Ελευσίνα φαίνεται να καθάρισε την μπουγάδα. Με βάση ότι ο αριθμός 13 δίνει παραμονή, ο ΕΦΑΟΖ έχει τα φόντα να φτάσει και στις 15 νίκες, ενώ θα είναι ο απόλυτος ρυθμιστής, έχοντας τις δυο τελευταίες αγωνιστικές, Πρωτέα και Κρόνο, δηλαδή τις ομάδες που βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο.

-Τρίτωνας (Ρεκόρ 11-13) -Αν είναι υγιείς θα κάνει περίπατο…
Πρόγραμμα (με αστεράκι τα εντός έδρας): *Περιστέρι, Πανελευσινιακός, *ΑΕΝΚ, ΚΑΠ, *Πανερυθραϊκός, Απόλλωνας Σμύρνης.

Άλλη μια ομάδα που έχει στο πρόγραμμα της Αγία Παρασκευή και Απόλλωνας Σμύρνης, μπορώντας με αυτές τις δυο ομάδες να φτάσει στον αριθμό 13. Ο Μιχάλης Μιχελάκος έχει δει την ομάδα του να ταλανίζεται από πολλά προβλήματα τραυματισμών την φετινή περίοδο, με αποτέλεσμα η ομάδα του παίζει σπάνια πλήρεις. Αναφορικά με τις ισοβαθμίες έχει από μια νίκη με τον Πρωτέα με την ίδια διαφορά (με +2 πόντους κέρδισε η μια ομάδα στην έδρα της άλλης), ενώ έχει 2-0 με τον Κρόνο αλλά και τον Εργοτέλη.

-Πρωτέας Βούλας (Ρεκόρ 10-14) -Κρατάει την τύχη στα χέρια του!
Πρόγραμμα (με αστεράκι τα εντός έδρας): *Πανερυθραϊκός, Απόλλωνας Σμύρνης, Μανδραϊκός, *Κρόνος Αγίου Δημητρίου, ΕΦΑΟΖ, *Παπάγου

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται ο Πρωτέας, ο οποίος στην πρώτη του σεζόν στην Β’ Εθνική έχασε αρκετά παιχνίδια στον πόντο, ειδικά στην Βούλα, κερδίζοντας ωστόσο αυτό με την Κηφισιά, το οποίο και του δίνει το πλεονέκτημα. Η ομάδα των Ποδαρά – Τσεμπέρη δεν έχει και το ευκολότερο πρόγραμμα στην έδρα της (Πανερυθραϊκός, Παπάγου), με το παιχνίδι με τον Κρόνο να κρίνει πολλά. Η ομάδα του Αγίου Δημητρίου είχε επικρατήσει με +21 (87-66), γεγονός που σημαίνει ότι δύσκολα θα καλυφθεί η διαφορά. Άρα για να μπορέσει να διασφαλιστεί, θα πρέπει να κερδίσει στην Ριζούπολη τον Απόλλωνα, και να ψάξει για ένα μεγάλο διπλό σε Μάνδρα και Ζωγράφου, έχοντας την τύχη στα χέρια του. Αν βέβαια την ερχόμενη Κυριακή (2/4) ρίξει στο καναβάτσο τον Πανερυθραϊκό, τότε θα έχει αποκτήσει παράσταση…σωτηρίας.

-Κρόνος Αγίου Δημητρίου (Ρεκόρ 9-15) -Η παραμονή περνάει από την Βούλα
Πρόγραμμα (με αστεράκι τα εντός έδρας): *ΚΑΠ, Πανερυθραϊκός, *Απόλλωνας Σμύρνης, Πρωτέας Βούλας, Μανδραϊκός, *ΕΦΑΟΖ

Τα πράγματα είναι απλά, και θα είχαν γίνει ακόμα ευνοϊκότερα αν ο Χρήστος Παπανικολάου δεν έδινε τη νίκη στην Κηφισιά με καλάθι στο ένα δέκατο της παράτασης, βάζοντας δύσκολα στον Κρόνο. Η ομάδα του Κώστα Παπαμάρκου δείχνει σοβαρό πρόσωπο, και έχοντας ξανά κάνει την διαδρομή, θέλει οπωσδήποτε τις  αυτονόητες νίκες στην έδρα της με Αγία Παρασκευή και Απόλλωνα, παίζοντας όλη την σεζόν στην Βούλα με τον Πρωτέα, τον οποίο έχει κερδίσει στον πρώτο γύρο με 87-66. Επίσης έχει την ισοβαθμία και με τον Εργοτέλη, έχοντας 2-0 νίκες.

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.