Final four παίδων ΕΚΑΣΚ | Αποτίμηση από το kritikobasket.gr (μέρος 2ο).


Το kritikobasket.gr, ετοίμασε ένα αφιέρωμα για το φάιναλ-φορ, με τις καλύτερες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος (τρεις από την Α΄κατηγορία και η καλύτερη της Β΄) που "συγκρούστηκαν" στα Χανιά με θέα την πρωτιά, σ’ ένα αρκετά αμφίρροπο φάιναλ-φορ, με συγκλονιστικούς σε εξέλιξη αγώνες.

Επ ευκαιρία νομίζω ότι η ΕΚΑΣΚ, ίσως θα πρέπει να δει να γίνονται φάιναλ φορ και στις υπόλοιπες κατηγορίες (Εφήβων, Νεανίδων κλπ), ώστε να αποτελεί κορυφαίο γεγονός, με ανταγωνιστικές ομάδες, που να συγκεντρώνουν όλα τα βλέμματα, προβάλλοντας το άθλημα και την ανάπτυξή του.

Ανάλυση ομάδων :

ΚΥΔΩΝ : "Με την σφραγίδα του Στ.Καρκανάκη".

Η Χανιώτικη ομάδα ήταν αυτή που πρωταγωνίστησε στην κανονική σαιζόν, καθώς  κατέκτησε αήττητη την πρώτη θέση.

Ομάδα με καλά σωματικά και φυσικά χαρακτηριστικά, έχει ελλείψεις στην τεχνική κατάρτιση. Με πολύ δουλειά (σήμα κατατεθέν του προπονητή του), έδειξε στο φάιναλ φορά ότι ήταν σκληροί στην άμυνα , είχαν  χημεία, συνοχή και άρτια ομαδική λειτουργία,ενώ ο Καρκανάκης μετέδωσε στους παίκτες του και την πίστη για νίκη , που όπως αποδείχθηκε στον τελικό απέδωσε (έστω και με λίγη τύχη).

Οι άνθρωποι που πλαισιώνουν τον προπονητή δείχνουν πως κάνουν σωστά την δουλειά τους .Με εντυπωσίασε ο Θοδωρής Λεκάκος , που δουλεύει πολύ και αγαπά αυτό που κάνει.

Το ζητούμενο είναι να επιβεβαιωθούν τα λόγια του Καρκανάκη σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο kritikobasket.gr, ότι "ξυπνά ο γίγαντας από τον λήθαργο .Πολλοί το έχουν διαπιστώσει κανείς δεν το έχει καταφέρει .

Σημαντικότερος παράγοντας είναι η νοοτροπία.Αν αλλάξει τότε σίγουρα θα δούμε κάποια παιδιά σε υψηλό επίπεδο.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ : Ακατέργαστο διαμάντι ! Έβγαλε πάθος !(sic).

Η μεγάλη άτυχη του τελικού, έδειξε όμως πως ήταν ισάξιος αντίπαλος.Η ομάδα έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες και εντυπωσιακό ταλέντο. Όπως την είδα στους αγώνες και νιώθω σκεπτόμενος το συνολικό υλικό, πως είναι σαν να βλέπω ένα ακατέργαστο διαμάντι!

Δουλεμένη αθλητική ομάδα, γεμάτη ενέργεια , τεχνικές δυνατότητες, σίγουρα 5-6 παιδιά από αυτά μπορούν να παίξουν σε υψηλό επίπεδο.

Μπορεί να έγιναν κάποια λάθη, στους αγώνες είτε μέσα στο παρκέ είτε από τον πάγκο , αλλά δεν πρέπει να στεκόμαστε εκεί. Λάθη κάνουμε όλοι.

Αυτό που καταγράψαμε εμείς και το θεωρούμε πολύ θετικό, γιατί παρακολουθούμε ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια το Ηράκλειο, είναι ότι έβγαλε πάθος Τρομερό πάθος, κυνήγησε όλες τις κατοχές και αυτό που μου έμεινε στο μυαλό στους αγώνες τους , έπεσαν "βουτώντας" στο παρκέ (νομίζω έξι η επτά τον αριθμό) , ενώ στις επαφές ήταν αλύγιστοι.Η ομάδα έπαιξε στα όριά της

Επειδή υπάρχει μεγάλη απογοήτευση (κυρίως από γονείς του Ηράκλειο) , για την απώλεια του τίτλου, εμείς έχουμε να τονίσουμε τα εξής:

Το θέμα δεν είναι οι τίτλοι σε αυτό το επίπεδο αλλά τι παίκτες μπορείς να αναδείξεις. Είδαμε πολλές ομάδες να παίρνουν πρωταθλήματα, να συμμετάσχουν στα Πανελληνία, αλλά κάπου στον δρόμο χάθηκαν.

Το Ηράκλειο (εννοώ την διοίκηση) σε αυτήν την Χρυσή φουρνιά πρέπει να επενδύσει, ώστε να μην χάσει άλλα ταλέντα.

Να βρει τρόπους να αξιοποιήσει επιτέλους τις υποδομές του, που κατά τεκμήριο, είναι από τις κορυφαίες στην Κρήτη.

ΑΚΡΩΤΗΡΙ : "Όπως το περίμενα".

Η ομάδα που στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, "πέταξε" έξω παραδοσιακές δυνάμεις όπως το Ρέθυμνο BC, Εργοτέλη και ΟΦΗ και μόνο η είσοδό της ήταν επιτυχία.

Η δε και 3η θέση που πήρε είναι η καλύτερη στην ιστορία του στους παίδες Α', ενώ  “κοίταξε στα μάτια” το Ηράκλειο στον ημιτελικό.

Παίζουν στο όριο του φάουλ και τους αρέσει να τρέχουν στο ανοιχτό γήπεδο ενώ στο σετ παιχνίδι προτιμούν να επιτεθούν με κάποιο μακρινό σουτ.

Η ομάδα διαθέτει περίπου τα ίδια στοιχεία με τον Κύδωνα όσον αφορά το ταλέντο και την αξία των παικτών της, και σίγουρα τη νέα αγωνιστική περίοδο θα έχει μια πολύ καλή ομάδα εφήβων.

Αν καταφέρει μάλιστα να έχει μεγαλύτερο πλουραλισμό  σε άμυνα και επίθεση , θα είναι πλήρως ανταγωνιστική.


ΑΝΓΕΝΝΗΣΗ : " Η σταχτοπούτα, που ξεπερνά τις προσδοκίες".

Αν κάποιος αδαής που βρέθηκε στο κλειστό Κλαδισού, και παρακολούθησε την Αναγέννηση, σίγουρα δεν θα πίστευε στ αυτιά του αν του έλεγαν ότι πρόκειται  για ομάδα της Β΄κατηγορίας.

Η ομάδα του Μ.Καλαϊτζάκη, ήταν μία ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης που ξεπέρασε  τις προσδοκίες έχει ρυθμό, διάρκεια ήταν ανταγωνιστική, αλλά είχε και έλλειψη πάγκου.

Κέρδισε δίκαια τις εντυπώσεις οι άνθρωποι που την πιστεύουν δικαιώθηκαν, αλλά το ζητούμενο είναι και γι αυτούς η επόμενη μέρα.

Χρειάζεται να έρθουν περισσότερα παιδιά στο Αρκαλοχώρι, ώστε να διευρυνθεί η βάση, ενώ με συνέπεια και σκληρή δουλειά  κάθε μέρα, να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της επιτυχίας, και τις απαιτήσεις που υπάρχουν από εδώ και πέρα.



















Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.