Πρεμιέρα με ήττα και βραβεύσεις για τον ΑΣΚΑ Ηράκλειο.Η ανακοίνωση της ομάδας.


Η ομάδα της πόλης μας, ΑΣΚΑ Ηράκλειο ξεκινησε για πρώτη  τις υποχρεώσεις του, στο 20ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ με Αμαξίδιο το Σάββατο 04 Μαρτίου  στο κλειστό του Βενετόκλειου στην Ρόδο,  με αντίπαλο τον τον Γ.Σ. Δωδεκάνησο από τον οποίο ηττήθηκε με 66-28 παρουσία περίπου 400 φιλάθλων

Πριν από την έναρξη του ματς ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος τίμησε τον πρώην αθλητή του Μανώλη Στυλιανακάκη, ο οποίος από φέτος αγωνίζεται με τη φανέλα του Ηρακλείου. 

Ο Μάνος όπως αναφέρει η ομάδα της Ρόδου, "ήταν ένα από τα καλύτερα παιδιά και αθλητές που έχουν περάσει από την ομάδα μας και κέρδισε το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου". 

Ο ίδιος ανταπόδωσε και ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος από τη φιλοξενία και την υποδοχή που έτυχε από τους Ροδίτες. 

Το μέλος του Δ.Σ. Κώστας Στυλιανού του παρέδωσε την αναμνηστική πλακέτα. 

Επίσης ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος τίμησε την ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου με την Έλενα Κουνάκη να παραδίδει μία ανθοδέσμη στην κ. Ελένη Καρύδη, ενώ τιμήθηκε και ο σύλλογος καρκινοπαθών Ρόδου «Μαζί με δύναμη για τη ζωή» με τη Θέκλα Διακογεωργίου να παραδίδει ανθοδέσμη στην πρόεδρο του Μαρία Κρητικού. 

Στο «Βενετόκλειο» βρέθηκε η ομάδα ποδοσφαίρου του Ευαγόρα και ο σύλλογος ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας, τους οποίους ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος ευχαριστεί θερμά. 

Επίσης το ροδίτικο σωματείο ευχαριστεί θερμά το Δήμο Ροδίων που θα καλύψει μεγάλο μέρος των εξόδων για το ταξίδι στην Ολλανδία και τον πολιτιστικό σύλλογο Ατταβύρου.

Αναφορικά με το ματς οι Ροδίτες μπήκαν φουριόζου και με την παρουσία περίπου 400 φιλάθλων ξέφυγαν με το καλημέρα 12-0 (8’), κλείνοντας το δεκάλεπτο με 16-2. 

Με τους Παππά και Μαρτσάκη σε πολύ καλή μέρα αλλά και όλα τα παιδιά να δίνουν τις δικές τους μάχες, ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος έκανε το 22-2 και το 34-8, για να κλείσει το ημίχρονο με 39-8. Στο γ’ δεκάλεπτο, η ομάδα του Αντώνη Μαρκάκη έριξε το ρυθμό της (το επιμέρους σκορ ήταν ισόπαλο 12-12) και μέχρι το τέλος διατήρησε τη διαφορά στα ίδια επίπεδα, ξεκινώντας με το δεξί τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της στον όμιλο νότου της Ο.Σ.Ε.Κ.Α.

Γ.Σ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ -ΑΣΚΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ    62-28
Δεκάλεπτα : 16-2, 39-8(ημ.), 51-20, 66-28
Διαιτητές: Ξανθός- Νικηφορίδης
Γ.Σ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ (Μαρκάκης): Λουκάς, Χαρτερός 6, Μιχαήλου 6, Χαμαντί 13, Χατζηδημητρίου 6, Παππάς 16, Μαρτσάκης 14, Χατζηκαντής 5, Παπαναστασίου.
ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Χατζηδάκης): Χουρδάκης, Κοκκινάκης, Ψαράκης, Χατζηδάκης 14, Σέβτσοβ 2, Σταματάκης 6, Χριστόφορος 2, Στυλιανακάκης 4.

Πηγή: "12sports.gr".

Το δελτίο τύπου του ΑΣΚΑ Ηράκλειο:


Το μεγάλο ταξίδι του ΑΣΚΑ Ηράκλειο ξεκίνησε και επίσημα. Ο ΑΣΚΑ Ηράκλειο έδωσε χθες το πρώτο επίσημο παιχνίδι του στα πλαίσια της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της ΟΣΕΚΑ (πρωην ΟΣΕΚΚ ) γνωρίζοντας την ήττα από την ομάδα του Γ.Σ Δωδεκάνησος με score 66-28 το βράδυ του Σαββάτου απο μία ομάδα η οποία είναι απο τα φαβορί κατάκτησης του τίτλου.

Το παιχνίδι έγινε σε ένα άψογο κλιμα στο Βενετόκλειο κλειστό γυμναστήριο της Ρόδου με την παρουσία 400 και πλεόν φιλάθλων οι οποίοι αγκάλιασαν και χειροκρότησαν την προσπάθεια και των 2 ομάδων.

Γνωρίζαμε εξ'αρχής την διαφορά δυναμικότητας μας, καθως ο Γ.Σ Δωδεκάνησος Γ.Σ Δωδεκάνησος είναι μια πολύ έμπειρη και πλήρης ομάδα που έχει ένα και μόνο στόχο κάθε χρόνο :
την κατάκτηση του double.

Και μόνο αυτό σε σύγκριση με τον ΑΣΚΑ Ηρακλειο που μπήκε στο γήπεδο πρώτη φορά για προπονήσεις τον περασμένο Απρίλιο λέει πολλά.

Αξίζει να σημειωθεί οτι η Ροδίτικη ομάδα την ερχόμενη εβδομάδα θα ταξιδέψει στην
Ολλανδία στα πλαίσια της πρώτης προκριματικής φάσης της Ευρωλίγκας.

Επισης η Δωδεκάνησος έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει στην Ευρωλίγκα τον αθλητή της ομάδας μας Μανώλη Στυλιανακάκη ο οποίος θα ταξιδέψει με την ομάδα της Ροδου το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Αμστερνταμ, γεγονός που αποτελεί τιμή για το σύλλογό μας.

Χθες ο ΑΣΚΑ Ηρακλειο παρά την ήττα από μία ομάδα που διαθέτει στο ελληνικό της ρόστερ 5 παίκτες της εθνικής Ελλάδος κέρδισε σημαντική εμπειρία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος καθώς γνωρίσαμε απο κοντά τι μπορεί να καταφέρει μια ομάδα με σκληρή δουλειά.

Απο πλευράς μας θα συνεχίσουμε και με τον καιρό θα ανεβάζουμε τον πήχη των αγωνιστικών μας στόχων όλο και πιο ψηλά. Επαναλαμβάνουμε ότι η ιστορία της ομάδας μας μόλις ξεκίνησε.

Η πρώτη χρονιά είναι αναγνωριστική.

Στόχος μας είναι να γεμίσουμε εμπειρίες , αγωνιστικές σκηνές και παραστάσεις οι οποίες θα μας φανούν χρήσιμες στο πέρασμα του χρόνου. Βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή αλλά έχουμε όλοι τη διάθεση να φτάσουμε ψηλά. Είναι μια διαδικασία η οποία απαιτεί ένα συνδυασμό πραγμάτων, όπως πλάνο, όρεξη και σκληρή δουλειά.

Ευχαριστούμε θερμά την ομάδα τον Γ.Σ. Δωδεκάνησο για την άψογη φιλοξενία του καθώς και για τη διοργάνωση του αγώνα , οποίος πραγματοποιήθηκε σε "φιλικό κλίμα".

Δεχτήκαμε συγχαρητήρια απο πολλούς ανθρώπους της Δωδεκανήσου για την εικόνα της ομάδας μας και για την δουλειά που έχει γίνει αγωνιστικά σε λιγότερο απο ένα χρόνο.

Επίσης , ευχαριστούμε τον κόσμο της ροδίτικης ομάδας που έδωσε βροντερό παρόν στο γήπεδο και χειροκρότησε την προσπάθεια μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός οτι κάθε καλάθι των παικτών μας χειροκροτήθηκε θερμά.

Τους ευχαριστούμε όλους.

Ιδιαίτερη τιμή για εμάς αποτελεί το γεγονος ότι πριν την έναρξη του αγώνα οι ροδίτικη ομάδα τίμησε με πλακέτα τον αρχηγό και ιδρυτικό μέλος του ΑΣΚΑ Ηρακλειο Στυλιανακάκη Μανώλη για την συνεισφορά του στην ομάδα της Δωδεκανήσου, όπου αγωνιζόταν από το 2010 μέχρι και πριν λίγους μήνες.

Οι φίλοι της ομάδας μας γίνονται όλο και περισσότεροι και αισθανόμαστε τυχεροί για αυτό.

Σημειώνουμε οτι η ομάδα μας χρειάζεται τη στήριξη του φίλαθλου κόσμου της πόλης μας.

Το επόμενο παιχνίδι είναι εξίσου δύσκολο , ενάντια στον Άτλαντα Αθηνών, την finalist του κυπέλλου Ελλάδος (απέναντη στην ομάδα της Δωδεκανήσου) στις 19 Μαρτίου στο κλειστό γήπεδο 2 Αοράκια (5 μμ).

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.