Σπουδαίο διπλό και νίκη πρωτιάς για τον Κύδων, στο ντέρμπι με το Δειλινό.


Σε μια ιδιαίτερα και κρίσιμη (14η),  αγωνιστική του τοπικού πρωταθλήματος μπάσκετ των ανδρών της ΕΚΑΣΚ, ο Κύδων με εκπληκτική εμφάνιση, πήρε την νίκη στο ντέρμπι με το Δειλινό, επικρατώντας στο Λίντο με 53-74.

Η ομάδα του Στέλιου Καρκάνάκη πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και μόνο για ένα πεντάλεπτο (από το 30:00 έως το 35:00") έπαιξε καλά το Δειλινό, αλλά δεν έφτανε για την ανατροπή.

Οι Χανιώτες  ξεκίνησαν το ματς βγάζοντας ενέργεια, ταχύτητα και φρεσκάδα στο παιχνίδι τους, με αποτέλεσμα να πάρουν πολλές κατοχές, κάτι που κράτησε στα πρώτα 30:00 του ματς.

Το Δειλινό προσπαθούσε να βρει ρυθμό, αλλά ήταν άστοχο και επίσης δεν προστάτευε αποτελεσματικά τη ρακέτα του. 

Ο Κύδων είχε λύσεις μέσα από το ντράϊβ η το περιφερειακό σουτ και το βασικό ήταν πως είχε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα.

Αυτό που σίγουρα ήθελε να αλλάξει το Δειλινό , ήταν ο ρυθμός και οι ταχύτητες στις οποίες εξελισσόταν το ματς, κι αυτό δεν συνέβη παρά μόνο στην αρχή του τετάρτου δεκαλέπτου,καθώς έκανε ένα ξέσπασμα με τρίποντα και τρανζίσιον καταφέρνοντας να μειώσει στο 47-58, άλλα ως εκεί.

Ο Κύδων "ξεμπλόκαρε" στο τέλος βρήκε λύσεις και εκμεταλλευόμενος την καλή ψυχολογία του, σημείωσε μια περιφανή νίκη, που του δίνει (σύμφωνα με την προκήρυξη καθώς προσμετρώνται οι νίκες στην τελική φάση), το προβάδισμα με 2-0 νίκες επί των "πράσινων".

Το σύνολο των παικτών του Στέλιου Καρκανάκη έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, με τους Κασίμη, Ζανιδάκη στο επιθετικό κυρίως κομμάτι να ξεχωρίζουν, ενώ άριστος ο Λυρώνης οργανωτικά και εξαιρετικοί οι Πρωτογεράκης-Κατσουλάκης στα αμυντικά τους καθήκοντα.
Τραυματίστηκε ο Μαρινάκης στα μέσα του αγώνα και αποχώρησε.

Προσπάθησε ο Μεταξωτός για το Δειλινό, βοήθησαν οι Μπορμπίδης , Γρύλλης, στο διαστημα κυριαρχίας των γηπεδούχων.

Σύντομα βίντεο από τον αγώνα και δηλώσεις.

Α.Ο. Δειλινό - Κύδων Χανίων 53-74
Δεκάλεπτα: 17-15, 28-36(Ημίχ.), 38-57, 53-74

Α.Ο. ΔΕΙΛΙΝΟ(Γωνιωτάκης): Μπορμπίδης 2, Μεταξωτός 17(1), Αντωνογιαννάκης 2, Καμπιτάκης 6, Αναστασάκης, Παντερής 5, Γρύλλης 9(1), Σειραγάκης 4, Δεσποινιάδης, Κομψέλης 8
ΚΥΔΩΝ ΧΑΝΙΩΝ(Καρκανάκης): Λυρώνης 14(2), Τούπας, Ζανιδάκης 19(3), Μαρινάκης 5, Κασίμης 20(4), Κατσουλάκης 9(1), Πεντάρης 5, Πρωτογεράκης 2.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.