Κέρδισε τις εντυπώσεις ο νεαρός Σ.Βλαχάκης του ΟΦΗ.



"Άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά", και αξιοποίησε την παρουσία του στην ανδρική ομάδα του ΟΦΗ, ο 16χρονος (γεννημένος το 2000), ταλαντούχος αθλητής του ΟΦΗ Σόλωνας Βλαχάκης.

Ο νεαρός γκαρντ, κλήθηκε να καλύψει την θέση του Αγαπιάδη, ο οποίος δεν πρόλαβε να συμμετέχει σε όλο το παιχνίδι της ομάδας του με τον Λοκρό στην Αταλάντη, καθώς καθυστέρησε στην μετακίνηση.

Ωστόσο οι άνθρωποι του ΟΦΗ, πιστοί στο πλάνο τους, όπως είχαν αναγγείλει από την αρχή της σαιζόν , εμπιστεύονται τα νεαρά παιδιά και δη της Ακαδημίας τους , όπως είναι ο νεαρός Βλαχάκης, ο οποίος ξεχωρίζει τα τελευταία χρόνια με το παιδικό-παμπαιδικό του ΟΦΗ.

Χωρίς λοιπόν να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα στα αμυντικά του καθήκοντα, ο Βλαχάκης ασχολήθηκε κυρίως με το δημιουργικό κομμάτι, όντας ο παίκτης που μοίρασε τις ασίστ , βοηθώντας πολύ και στην επίθεση καθώς σημείωσε 15 πόντους, ευστοχώντας σε ένα τρίποντο, σε μια ομολογουμένως "καυτή έδρα", δικαιώνοντας την επιλογή του προπονητή του.

Ο Σόλωνας Βλάχάκης σε μια δύσκολη γι αυτόν και τους οικείους του περίοδο φέτος, σεμνά και και ταπεινά , έσκυψε το κεφάλι και αφοσιώθηκε αποκλειστικά στην ομάδα του, κλείνοντας τα αυτιά του και έδωσε απαντήσεις με εκκωφαντικό τρόπο.

Πέρυσι, μαζί με τους Μαματζάκη, Καλέργη , Ψαρίδη , Χωραϊτη, Πετροσιάν ,Χρηστάκη, Καμπάκας Χατζάκης, Ερωτοκριτακης, Μπαντουβερακης κατέκτησαν το Παγκρήτιο τίτλο στο πρωτάθλημα παίδων της ΕΚΑΣΚ και συμμετείχαν στους τελικούς του Πανελληνίου παίδων και κάποιοι από αυτούς έχουν χρόνο συμμετοχής στην Ανδρική.

Τα εύσημα ανήκουν και στην ομάδα του ΟΦΗ και τους ανθρώπους που την στελεχώνουν,, που μετά από πολλά χρόνια (ίσως και για πρώτη φορά), στρέφουν το βλέμμα του προς τις υποδομές του με στόχο και πλάνο την αξιοποίησή τους και όχι την ματαιοδοξία της υψηλής Εθνικής κατηγορίας, στηριζόμενη σε "μισθοφόρους".

Μαζί με τον Βλαχάκη αγωνίζονται και οι Τζουλάκης,  Καρλάφτης, Κυρίτσης (παιδιά Ακαδημιών του ΟΦΗ), αλλά και οι νεαροί Κριθινάκης, Πρωτογεράκης από υποδομές ομάδων του Ηρακλείου.

Η συμμετοχή τους αποτελεί μια πρωτόγνωρη εμπειρία και οι παραστάσεις και οι εμπειρίες που θα αποκτήσουν από τους αγώνες της ανδρικής ομάδας  στην Γ΄Εθνική που θα τους βοηθήσει σημαντικά για τους μελλοντικούς τους στόχους.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.