Σε Ηράκλειο και Χανιά το Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ.



Στο Ηράκλειο και τα Χανιά αποφάσισε να αναθέσει την διοργάνωση του Παγκόσμιου Σχολικού Πρωταθλήματος Μπάσκετ του 2019 η Διεθνής Ομοσπονδία Σχολικού Αθλητισμού. 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας συνεδρίασε στην Βομβάη προκειμένου να εξετάσει τους φακέλους των υποψηφιοτήτων και έκρινε ότι αυτός του Ηρακλείου και των Χανίων ήταν ο πληρέστερος.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος είχε συναντηθεί με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας στις 4 Νοεμβρίου του 2016,  κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην Κρήτη, όταν και είχε υπογράψει τον φάκελο διεκδίκησης της διοργάνωσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συγκεκριμένη εξέλιξη: 

«Είναι χαρά για εμάς να αναλαμβάνουμε μια ακόμη μεγάλη αθλητική διοργάνωση, με διεθνή εμβέλεια και πολλαπλά οφέλη για την προβολή της πόλης μας.  

Είμαι βέβαιος ότι θα την φέρουμε και αυτήν εις πέρας με απόλυτη επιτυχία. Το σημαντικότερο είναι πως η ανάληψη του Παγκόσμιου Σχολικού Πρωταθλήματος Μπάσκετ έρχεται να επιβεβαιώσει ότι το Ηράκλειο έχει καθιερωθεί πια ως ένα διεθνές αθλητικό κέντρο υψηλών προδιαγραφών».

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Κώστας Βαρδαβάς από την πλευρά του μίλησε και εκείνος για την αξιοπιστία του Ηρακλείου στην διοργάνωση σημαντικών αθλητικών γεγονότων: 

«Είχαμε να ανταγωνιστούμε χώρες όπως η Σερβία, με μεγάλη αθλητική παράδοση, ωστόσο για την απόφαση της Επιτροπής μέτρησε η , αποδεδειγμένη πια , ικανότητα του Ηρακλείου να διοργανώνει επιτυχημένα αθλητικές εκδηλώσεις διεθνούς βεληνεκούς. 

Ευχαριστούμε την Διεθνή Ομοσπονδία Σχολικού Αθλητισμού για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε, την οποία θα τιμήσουμε διοργανώνοντας το Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ του 2019 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ είναι μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις σχολικού αθλητισμού στον κόσμο καθώς συμμετέχουν σε αυτό περισσότεροι από 500 αθλητές και αθλήτριες.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.