Π.Μαραγκάκης : " Μας εξιτάρει η Α2. Θα είμαστε καλύτεροι στην συνέχεια".



Η αγωνιστική αξία του Παντελή Μαραγκάκη του Ηράκλειο, είναι δεδομένη και το ταλέντο του αναμφισβήτητο.

Ο Παντελής Μαραγκάκης είναι ένας εξαιρετικός guard με καλό χειρισμό της μπάλας καθώς κινείται αρκετά γρήγορα πάνω στο παρκέ . Αποτελεί σίγουρα απειλή για την αντίπαλη άμυνα καθώς είναι παίκτης "ενστίκτου", το οποίο είναι απαραίτητο στο σύγχρονο μπάσκετ..

Οι κινήσεις που διαθέτει  του επιτρέπουν να φτάνει εύκολα στο καλάθι.Όταν αυτό δεν είναι δυνατόν ο "Παντέλος" μπορεί και βρίσκει τον αμαρκάριστο συμπαίχτη αφού δεν είναι εγωιστής σαν παίχτης.Δυνατός, επιθετικός ,εκρηκτικός είναι ασταμάτητος όταν επιλέγει τον δεξιό διάδρομο.

H άμυνα είναι ένα κομμάτι του παιχνιδιού το οποίο είναι απαραίτητο στο κορυφαίο επίπεδο όπως είναι η Α2 με τον Παντελή να αποτελεί τον κορυφαίο αμυντικό της ομάδας και οι προπονητές να τον χρήζουν "πενταδάτο" για αυτήν ακριβώς την ικανότητα.

Μέσω της  δουλειάς που χρειάζεται ακόμα, είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ  να βελτιώσει τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, να γίνει πιο απρόβλεπτος, ώστε να διακριθεί και σε υψηλότερο επίπεδο

Και όλα αυτά ; Σε ηλικία 20 ετών που αν ψάξεις στην Α2, δύσκολα θα βρεις (Κουρέπης, Σκορδάς, Μιλεντίγιεβιτς, Οικονομόπουλος, Ερεβμπενάζιε, Χατζηκυριακίδης, Τάταρης Σκούφης , Αγραβάνης), να έχουν  μεγαλύτερο η ίδιο χρόνο συμμετοχής.

-Η ομάδα σου, νεοφώτιστη, δείχνει να μην έχει προσαρμοστεί 100% στα νέα δεδομένα.Που μπορείτε να φτάσετε; Και πως κρίνεις το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος;
"Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε καταφέρει να βγάλουμε το αγωνιστικό πρόσωπο που θέλουμε. Η απόδοση μας όμως αγώνα με αγώνα βελτιώνεται και αυτό μας δίνει αισιοδοξία για την συνέχεια .
Είχαμε και κάποιες ατυχίες με τραυματισμούς αλλά και με τον Θέμη που είναι αρκετά σημαντικός για την ομάδα.
Ωστόσο η ομάδα έχει πολλές δυνατότητες,κάτι που περιμένω σύντομα να φανεί και στο παρκε. Θεωρώ πως αν είμαστε υγιείς, θα τα καταφέρουμε. Αυτός είναι ο στόχος. Η παραμονή. Όσο για την Α2;
Θεωρώ ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές σε σχέση με την Β΄Εθνική καθώς εδώ η ποιότητα και το επίπεδο το παικτών είναι εμφανής,αλλά το γεγονός αυτό μας εξιτάρει καθώς μας αρέσει να αντιμετωπίζουμε ομάδες τέτοιας δυναμικότητας.
Η ομάδα είναι πάνω από όλους, και η φιλοσοφία της ομάδας είναι ότι μόνο αν λειτουργήσουμε συλλογικά θα καταφέρουμε να αποδώσουμε σύμφωνα με τις πραγματικές μας δυνατότητες".

-Ξέρουμε ότι δουλεύεις πάρα πολύ και το καλοκαίρι σου δεν το άφησες ανεκμετάλλευτο, καθώς έκανες ατομική βελτίωση μαζί και με τον Ηλία Θεοδωρίδη στην Αθήνα. Πόσο σε βοήθησε ;
"Αν θέλεις να κάνεις καριέρα στο μπάσκετ, πρέπει να δουλέψεις σε ατομικό επίπεδο. Για να αντεπεξέλθεις σε αυτές τις κατηγορίες, με τα σωματικά και αθλητικά προσόντα που διαθέτουν οι αντίπαλοι σου στην Α2, πρέπει να δουλέψεις μια ταχύτητα παραπάνω.
Όσο σημαντική είναι η ομαδική προπόνηση, άλλο τόσο είναι η ατομική".

-Έχεις περάσει στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου. Μπορείς να τα συνδυάσεις;
"Σίγουρα. Υπάρχει τρόπος να συνδυαστούν. Άλλωστε πολλοί αθλητές το έχουν καταφέρει. Εγώ προς το παρόν έχω αφοσιωθεί στο μπάσκετ, αργότερα ίσως επιστρέψω.

-Τα κατορθώματα σου δεν περνάνε απαρατήρητα και οι πρώτοι που σε παρακολουθούν είναι οι μικροί αθλητές των υποδομών της ομάδας σου και όχι μόνο.Τι συμβουλή μπορείς να τους δώσεις ;
"Απαραίτητα να αγαπήσουν αυτό που κάνουν , να αφιερώσουν πολύ χρόνο σε αυτό και να μην απογοητεύονται ποτέ.

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.