Στην παράταση διατήρησε το αήττητο το Ρέθυμνο Cretan Kings-Δηλώσεις (pics).



Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση, το Ρέθυμνο Cretan Kings κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες, επικρατώντας με 104-97 (89-89 κ.δ.) του Προμηθέα Πάτρας, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League.

Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό , με την ομάδα της Κρήτης να νικάει μετά από παράταση τον Προμηθέα ο οποίος ήταν εκπληκτικός στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν άντεξε στην αντεπίθεση των παικτών του Τόνι Κωνσταντινίδη. 

Μεγάλα σερί, ανατροπές, πρωταγωνιστές, συνέθεσαν ένα εντυπωσιακό μπασκετικό θέαμα που καθήλωσε τον κόσμο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Οι νεοφώτιστοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι παίρνοντας από το ξεκίνημα προβάδισμα στο σκορ ανεβάζοντας σταδιακά τη διαφορά (4' 8-16, 9' 16-25) ενώ στα μέσα της δεύτερη περιόδου αυτή ανέβηκε σε διψήφια επίπεδα (15' 28-40 και 17' 32-44) με τους γηπεδούχους να τη ρίχνουν εκ νέου στους επτά πόντους στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες συνέχισαν την καλή επιθετική τους παρουσία με τους γηπεδούχους ωστόσο να ροκανίζουν σταδιακά τη διαφορά και ένα λεπτό πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου προσπέρασαν με καλάθι του Άρνολντ με 64-63.

Έχοντας πλέον βρει ρυθμό οι Κρητικοί πήραν κεφάλι στο σκορ και τρέχοντας ένα σερί 7-0 μετέτρεψαν το 78-78 του 35' σε 85-78 στο 37' με γκολ φάουλ του Κράβιτς. Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο τελευταίο λεπτό του αγώνα με προβάδισμα πέντε πόντων (89-85) όμως από τη μία τα διαδοχικά λάθη τους και από την άλλη ένα τρίποντο του Γκίκα στα 23'' και ένα καλάθι του Κλαρκ στα 17'' έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση καθώς στην τελευταία επίθεση ο Άρνολντ αστόχησε σε τρίποντο.

Στην παράταση ο Προμηθέας προσπέρασε με 93-91 με καλάθι του Σαρικόπουλου ωστόσο οι γηπεδούχοι τρέχοντας ένα σερί 7-0 προηγήθηκαν με 100-93 με τρίποντο του Γιαννόπουλου στα 1:27 για το τέλος ενώ ολοκληρώνοντας ένα επιμέρους 13-2 βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 104-95 στα 49'' για το φινάλε βάζοντας ουσιαστικά τέλος στην υπόθεση νικητής.

Οι δύο ομάδες σούταραν μαζί με ποσοστό πάνω από 50% εντός παιδιάς ενώ οι Κωνσταντινίδης και Βετούλας είχαν από πέντε παίκτες τους να τελειώνουν με διψήφιο αριθμό πόντων.

Κορυφαίος επιθετικά για τους νικητές ήταν ο Άρνολντ (21 π., 8 ριμπ.), όμως οι πρωταγωνιστές στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας και της παράτασης ήταν οι Κράβιτς (20 π., 10 ριμπ.) και Γιαννόπουλος (17 π.). 

Να αναφέρουμε ότι ο φοργουορτ του Ρεθύμνου έκανε τρία λάθη στο τελείωμα του τετάρτου δεκαλέπτου, με αποτέλεσμα ο Προμηθέας να τα εκμεταλλευτεί και να στείλει το ματς στην παράταση. Παρόλα αυτά, με δικό του τρίποντο το παιχνίδι έγειρε υπέρ των Κρητικών στο τέλος. 

Από πλευράς φιλοξενούμενων, ξεχώρισε ο Κλαρκ με (27 π.με 7/10 τρίπ.).


Δηλώσεις :

Αντώνης Κωνσταντινίδης (προπονητής Ρεθύμνου Cretan Kings): 
«Αρχικά θέλω να συγχαρώ τον Προμηθέα Πατρών και τον προπονητή τους για την τεράστια προσπάθεια που έκαναν σήμερα και να τους ευχηθώ καλή συνέχεια. Κάναμε μία τεράστια νίκη με τραγική εμφάνιση. Έτσι μπορώ να το χαρακτηρίσω. Είναι από τα παιχνίδια που δεν θέλω να είμαι στον πάγκο και η ομάδα μου να παίζει τόσο άσχημο μπάσκετ. Μπορεί η διακύμανση του σκορ να ήταν συναρπαστική όσον αφορά στον κόσμο αλλά δεν θέλω με τίποτα να βλέπω την ομάδα μου να παίζει τόσο κακό μπάσκετ.

Ουσιαστικά θα πρέπει να απολογηθώ στον Προμηθέα που δεν κέρδισε. Έμαθα να λέω τα πράγματα με το όνομα τους. Όμως από την άλλη μεριά ήταν μία πάρα πολύ σημαντική νίκη που μας κρατάει στην πρώτη 5άδα. Πρέπει να δούμε τι συνέβη και είχαμε αυτή την κάκιστη απόδοση. Νομίζω ήταν με διαφορά το χειρότερο μας ματς τόσο εντός όσο και εκτός έδρας.

Στα αποδυτήρια μίλησα ξεκάθαρα ότι με αυτόν τον τρόπο δεν μπορούμε να πάμε πουθενά. Από κει και πέρα για τον μόνο λόγο που μπορώ να δώσω συγχαρητήρια είναι πως «πάλεψαν» μέχρι το τέλος και πήραν τη νίκη. Έχω την εντύπωση ότι όλα ξεκίνησαν από το δικό μας άσχημο ξεκίνημα, δίνοντας απίστευτη αυτοπεποίθηση στον Προμηθέα περιφερειακά και όταν έχει 6/7 τρίποντα καταλαβαίνετε ότι τους διευκολύναμε. Το μόνο που θέλω να υποσχεθώ στον κόσμο, γιατί τους αγχώσαμε σήμερα, είναι ότι δεν πρόκειται να ξαναδούν την ομάδα μας σε τέτοια κατάσταση».

Γκάρι Τάλτον (μπασκετμπολίστας Ρεθύμνου Cretan Kings): 
«Ξεκινήσαμε πολύ νωθρά το παιχνίδι και δώσαμε πολλά εύκολα καλάθια στον αντίπαλο. Ευτυχώς για μας αντιδράσαμε στο 2ο ημίχρονο και στα τέλη του 3ου δεκαλέπτου και μετά σκληρύναμε στην άμυνα και βρήκαμε περισσότερες επιλογές στην επίθεση. Μπορεί το σκορ να έφτασε ψηλά και να μην παίξαμε καλά αλλά τουλάχιστον καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη».



Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.