Οι προπονητές Αναπτυξιακού της ΕΚΑΣΚ.


Η Επιτροπή Αναπτυξιακού της ΕΚΑΣΚ εισηγήθηκε και το Δ.Σ. της Ένωσης αποφάσισε , ότι ο Στέλιος Καρκανάκης θα είναι ο επικεφαλής του Αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΚΑΣΚ  σε αγόρια και κορίτσια, ενώ θα τον πλαισιώνουν οι Σπύρος Καρλάφτης, Πέτρος Πολοπετράκης και Θοδωρής Λεκάκος.

Η ανακοίνωση της ΕΚΑΣΚ: 

"Η  Επιτροπή Αναπτυξιακού ανακοινώνει ότι,  αναλαμβάνουν  καθήκοντα προπονητών στα αναπτυξιακά  κλιμάκια σε αγόρια και κορίτσια για τα επόμενα 2 χρόνια, οι προπονητές :

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ : Καρκανάκης Στέλιος   

Καρλάφτης  Σπύρος  

Πολοπετράκης Πέτρος

Λεκάκος Θεόδωρος  

Εντός των ημερών θα ενημερωθούν οι ομάδες για τις προπονήσεις που θα ξεκινήσουν άμεσα".


Πρωτοχρονιά στην όμορφη Πάτρα

Ηράκλειο –Πειραιάς- Μονή Οσίου Λουκά- Δελφοί-Αράχοβα-Καλάβρυτα- Αγία Λαύρα-Μεσολόγγι-Πάτρα
Αναχώρηση 30/12/2016 έως 03/01/2017

1Η Μέρα: Ηράκλειο-Πειραιάς

Συγκέντρωση στο γραφείο μας στις 19:20 το απόγευμα, τακτοποίηση αποσκευών στο πούλμαν, μοίρασμα των εισιτηρίων & τα ενημερωτικά (travel book) για κάθε εκδρομέα και αναχώρηση για το λιμάνι. Επιβίβαση στο πλοίο και διανυκτέρευση εν πλω.

2Η Μέρα: Πειραιάς-Μονή Οσίου Λουκά- Αράχοβα-Δελφοί-Ιτέα- Ναύπακτο-Πάτρα

Άφιξη στον Πειραιά και άμεση αναχώρηση για τον πρώτο μας σταθμό, την Μονή του Οσίου Λουκά. Το μοναστήρι του Οσίου Λουκά βρίσκεται σε γραφική πλαγιά του Ελικώνα σε τοποθεσία όπου βρισκόταν άλλοτε ναός της Στειρίτιδας Δήμητρας  και περιβάλλεται από οροπέδιο που καλύπτεται από ελαιώνα. Το φυσικό τοπίο δεν έχει αλλοιωθεί από οικιστική ή άλλη δραστηριότητα και διατηρεί την αυθεντικότητά του. Πληροφορίες για την ιστορία του μοναστηριού αντλούνται από τον βίο του Οσίου Λουκά, έργο ανωνύμου του 962, και τις Ακολουθίες της Κοιμήσεως και της Ανακομιδής του λειψάνου του, πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες κατά τους αρχαιολόγους. Ο Όσιος ήταν μορφή αγαπητή στον τοπικό πληθυσμό αλλά και στους αξιωματούχους του θέματος Ελλάδος του οποίου έδρα ήταν η Θήβα. Άσκησε φιλανθρωπικό και θεραπευτικό έργο ενώ είχε το χάρισμα να προφητεύει το μέλλον. Είχε μάλιστα προβλέψει το 941 την ανακατάληψη της Κρήτης από τον στρατηγό Νικηφόρο Φωκά επί Ρωμανού του Β΄ (961) με τα αποδιδόμενα λόγια: «Ρωμανὸς Κρήτην χειροῦται». Ο Όσιος τάφηκε στο δάπεδο του κελιού του και το 955 μοναχοί έκτισαν σταυροειδές κτήριο γύρω από τον τάφο του καθώς και τα πρώτα κελιά της μοναστικής κοινότητας.
 Συνεχίζουμε για την Αράχοβα και τους Δελφούς. Η Αράχοβα είναι χτισμένη σε μία πλαγιά του Παρνασσού, που καταλήγει σε μία χαράδρα, στο βάθος της οποίας ρέει ο ποταμός Πλείστος. Το μέσο υψόμετρο του οικισμού είναι 960 μέτρα. Ο οικισμός βρίσκεται πάνω στην κύρια οδό που συνέδεε από την αρχαιότητα τους Δελφούς και την πεδιάδα της Άμφισσας με την Βοιωτία. Η θέση της πάνω σε ένα σημαντικό πέρασμα βοήθησε στην ανάπτυξη της Αράχοβας σε μεγαλύτερο βαθμό από τα γειτονικά της μέρη. Ο οικισμός απέχει 12 χιλιόμετρα από τους Δελφούς, που βρίσκονται δυτικότερά και 160 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Οι Δελφοί ήταν ο ομφαλός της γης, όπου, σύμφωνα με τη μυθολογία, συναντήθηκαν οι δύο αετοί που έστειλε ο Δίας από τα άκρα του σύμπαντος για να βρει το κέντρο του κόσμου, και για πολλούς αιώνες αποτελούσαν το πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο και το σύμβολο της ενότητας του αρχαίου ελληνισμού. Η ιστορία των Δελφών χάνεται στην προϊστορία και στους μύθους των αρχαίων Ελλήνων. Θα έχουμε ένα γρήγορο πέρασμα από το Μουσείο των Δελφών και τον χώρο (προαιρετικά) και θα συνεχίσουμε για την Ιτέα για ξεκούραση και για φαγητό (προαιρετικά). Αναχωρούμε για την Ναύπακτο που θα έχουμε στάση για καφέ. Έπειτα θα διασχίσουμε την γέφυρα Ρίο-Αντίρριο και θα καταλήξουμε στην όμορφη Πάτρα. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος. Προαιρετικά το βράδυ ρεβεγιόν στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3Η Μέρα: Πάτρα-Μεσολόγγι-Λίμνη Τριχωνίδα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την ηρωική πόλη του Μεσολογγίου. Το Μεσολόγγι, η Ιερά πόλις όπως έχει αποκληθεί, έχει ταυτιστεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ελληνική πόλη με τον Αγώνα του 1821. Η πύλη της Εξόδου, ο χωματένιος φράχτης, ο κήπος των Ηρώων με τον τύμβο, όπου έχουν ταφεί οστά αγωνιστών, ανδριάντες και προτομές αγωνιστών και φιλελλήνων, όπως του Μάρκου Μπότσαρη, του Κυριάκου Μαυρομιχάλη, του λόρδου Βύρωνα, αποτελούν ορισμένα μόνο από τα τεκμήρια του ρόλου που διαδραμάτισε η πόλη στον αγώνα της ανεξαρτησίας. Η πινακοθήκη του δήμου η οποία στεγάζεται στο δημαρχείο, φιλοξενεί μόνιμα συλλογή πινάκων Ελλήνων και ξένων ζωγράφων του 19ου και 20ου αι., λιθογραφίες και διάφορα αντικείμενα σχετικά πάντοτε με το 1821: φύλλα των Ελληνικών Χρονικών του Μάγερ, αντικείμενα του Βύρωνα, ο οποίος πέθανε στο Μεσολόγγι κ.α.
Η πορεία μας συνεχίζεται με επίσκεψη στην λίμνη Τριχωνίδα «Η μεγάλη άγνωστη».  Είναι τόσο μεγάλη, που κάποτε την ονόμαζαν «πέλαγος». Είναι τόσο καλά κρυμμένη στο βύθισμα ανάμεσα στα όρη Παναιτωλικό και Αράκυνθο, ώστε παρέμεινε μοναχική και άγνωστη στον περισσότερο κόσμο. Είναι τόσο ιδιαίτερη, ώστε αξίζει να τη γνωρίσετε από κοντά. Θα επισκεφθούμε το Θέρμο και το μοναστήρι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Έπειτα θα γευματίσουμε (προαιρετικά) σε ένα εκπληκτικό εστιατόριο δίπλα στην λίμνη. Το απόγευμα θα συνεχίσουμε στο εκπληκτικό Αιτωλικό, όπου στην εκκλησία υπάρχει ο τάφος της κυράς Βασιλικής, της αγαπημένης του Αλή Πασά. Ελεύθερος χρόνος να πιούμε το καφέ μας πριν την επιστροφή μας στην Πάτρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για να κάνετε την βόλτα σας στην Πάτρα. Διανυκτέρευση.

4Η Μέρα: Πάτρα-Καλάβρυτα - Διακοπτό (προαιρετικά οδοντωτός)- Αγία Λαύρα-Πειραιάς

Μετά το πρωινό μας, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τα Καλάβρυτα, την Αγία Λαύρα και το Μέγα Σπήλαιο. Ένας τόπος σταθμός στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας, αλλά και πολύ σημαντικούς λόγω της  εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς του. Θα περάσουμε από το Διακοπτό. Από το Διακοπτό προαιρετικά μετάβαση στα Καλάβρυτα με τον οδοντωτό και επιστροφή με το λεωφορείο και στάση στην Αγία Λαύρα, που ιδρύθηκε το 10ο αιώνα από έναν ερημίτη.  Κάηκε ολοσχερώς από τους Τούρκους το 1585 και το 1827  και από τους Γερμανούς το 1943. Το 1821 αποτέλεσε το κέντρο της Εθνεγερσίας κατά των Οθωμανών με την ύψωση του Λαβάρου, που φυλάσσεται ακόμα εδώ και την ορκωμοσία των αγωνιστών από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό.  Φαγητό σε τοπική ταβέρνα (προαιρετικά). Το απόγευμα θα φτάσουμε στον Πειραιά. Επιβίβαση στο καράβι και αναχώρηση για Ηράκλειο.

ΤΙΜΗ ΣΟΚ 190€/ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ, ΠΑΙΔΙΑ ΕΩΣ 2 ΕΤΩΝ ΔΩΡΕΑΝ,ΠΑΙΔΙΑ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ 145€, σε μονόκλινο 230€

ΣΤΗ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

1. 2 διανυκτερεύσεις  στην Πάτρα με πρωινό
2. Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν από το Ηράκλειο καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής
3. Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε οικονομική θέση Ηράκλειο-Πειραιάς-Ηράκλειο (κατάστρωμα)
4. Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης – Φ.Π.Α , Συνοδός γραφείου
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
1. Γεύματα, και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
2. Προαιρετικό ρεβεγιόν 25 € στο ξενοδοχείο με ζωντανή μουσική
Σημειώσεις:
Η  διαφορά σε τετράκλινη καμπίνα είναι 34 €/άτομο Ηράκλειο-Πειραιάς-Ηράκλειο, σε δίκλινη 64 €/άτομο
Το πρόγραμμα μπορεί να διαφοροποιηθεί για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας λόγου διαδρομών ή καιρικών συνθηκών αλλά χωρίς να αφαιρεθεί το πρόγραμμα.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.