ΟΦΗ | Υψηλές Πτήσεις, χαμηλούς τόνους.


Το kritikobasket.gr, με αφορμή την συμπλήρωση των 5 πρώτων αγωνιστικών, κάνει ένα μικρό ταμείο, για την απόδοση του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής και τα πρώτα συμπεράσματα κρίνονται θετικά.

Ο ΟΦΗ πέτυχε την Κυριακή το βράδυ την 4η νίκη του στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής επικρατώντας με 80-73 του (αήττητου μέχρι τότε)  Έσπερου Λαμίας,βρίσκεται στην 4η θέση, όμως η ομάδα με πρώτο απ όλους τον Γιάννη Κόκκινο,  κράτα χαμηλά τους τόνους επισημαίνοντας ο στόχος είναι η εύκολη παραμονή.

Μέχρι στιγμής έχει 3 νίκες επί δυο "μικρομεσαίων ομάδων" , του Προμηθέα Χαλανδρίου (εκτός) με το ευρύ 58-87 και της Ν.Αμαρουσίου (εντός) με 88-80 και φυσικά την μεγάλη χθεσινή νίκη.

Αντίθετα οι ήττες ήρθαν δύσκολα, καθώς ηττήθηκε στην Πεντέλη (2η στην βαθμολογία) με 59-63, με πολλά παράπονα για την διαιτησία και από τον πρωτοπόρο και αήττητο, Κάδμο στην έδρα του με 64-70, σε ένα ματς που δεν διαχειρίστηκε το προβάδισμά που είχε στην  διάρκεια του ματς.

Ο ΟΦΗ με την επιστροφή του στις Εθνικές κατηγορίες, φαίνεται πως "έβαλε μυαλό" καθώς είδε πως με γυάλινα πόδια δεν μπορείς να στηριχτείς πλέον στο μέλλον.

Αγωνιζόταν στην Α2 με παίκτες απ όλη την Ελλάδα, έχοντας ως "τσόντα" στην 12αδα ένα δυο "μικρούς" από την Κρήτη, βάζοντας το ντόπιο στοιχείο.

Αυτή η συνταγή απέτυχε παταγωδώς, όπως ξέρουμε  και στράφηκε πλέον σε μονοπάτια που με την πάροδο του χρόνου τον δικαιώνουν.

Με παίκτες Κρητικούς, με λίγες προσθήκες σε θέσεις που "πονούσε" από "ξενομερίτες", το στοίχημα κερδήθηκε προς το παρόν.

Έχοντας τον Ανδρέα Ξενάκη οδηγό, ο οποίος αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα της νίκης για την ομάδα, αλλά και με τον Κώστα Αγαπιάδη στην περιφέρεια και με τον Μουλά κάτω από το ζωγραφιστό, δείχνει ανταγωνιστικός.

Επί πλέον έχει βάθος ρόστερ είτε με έμπειρους (Μαϊστρέλλη) είτε με νεαρούς (Πρωτογεράκη, Κυρίτση, Μητρόπαππα, Μπουμπάρη), που όταν τους χρειάζεται η ομάδα ανταποκρίνονται.

Και μην ξεχνάμε την αποχώρηση λόγω τραυματισμού ενός σημαντικού παίκτη του Χαρωνίτη.

Εν πάσι περιπτώσει είναι νωρίς ακόμα για αναλύσεις, ωστόσο το πρώτο δείγμα είναι θετικό. 
Και το κυριότερο ο κόσμος δείχνει να έχει αγκαλιάσει αυτήν την προσπάθεια.

Το ζητούμενο για μένα είναι η διάρκεια...
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.