Ηράκλειο, Εργοτέλης | Η "χαρά" αγνοείται.



Το kritikobasket.gr, με αφορμή την συμπλήρωση των πρώτων αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της Α2 Ανδρών και Β΄Εθνικής , κάνει ένα μικρό ταμείο, για την απόδοση του Ηράκλειο και του Εργοτέλη για την μέχρι στιγμή πορεία τους.


"Ηράκλειο" και Εργοτέλης αγνοούν την νίκη εδώ και καιρό στα πρωταθλήματα της Α2 και της Β' Εθνικής αντίστοιχα και τα εντός έδρας παιχνίδια που ακολουθούν αποκτούν ιδιαίτερο χαρακτήρα

Ένα από τα ωραία στο μπάσκετ με τους ρυθμούς που παίζονται οι αγώνες, είναι το πόσο γρήγορα διαμορφώνεται ή αλλάζει η ψυχολογία, λιγότερο μέσα στα αποδυτήρια και τα τελευταία χρόνια, λόγω των Social Media, περισσότερο στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Και δυο  οι ομάδες του Ηρακλείου δεν βρίσκονται στα καλύτερά τους και μερικοί λόγοι εξηγούνται παρακάτω.

To "Ηράκλειο" ξεκίνησε τη σεζόν με νίκη στα "Δύο Αοράκια" απέναντι στον Αρκαδικό όμως από κει και πέρα ήρθε η... καθίζηση. 

Από τότε, μετράει πέντε συνεχόμενες ήττες και πλέον φιγουράρει χαμηλά στην βαθμολογία. 

Το δύσκολο πρόγραμμα (Δούκας - Πανιώνιος εντός) αποτελούν μία καλή δικαιολογία, όμως στην πραγματικότητα οι εκτός έδρας εμφανίσεις της ομάδας είναι προβληματικές ενώ είναι κοινό μυστικό ότι η ομάδα μπορεί να αποδώσει καλύτερα. 

Τα δύο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια με Παγκράτι και Καβάλα μοιάζουν σαν πρόωροι "τελικοί" και στην ομάδα θέλουν να σηματοδοτήσουν μέσα από αυτά μια νέα αρχή στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Α2.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι από εδώ και πέρα οι "πάντες κρίνονται", από τους παίκτες έως την τεχνική ηγεσία.

Παράπονα δεν υφίστανται προς το παρόν, άλλα η έλλειψη περιφερειακού η ακόμα και σέντερ συζητιέται στα μπασκετικά στέκια.

Παράλληλα όλοι κατάλαβαν πως άλλο επίπεδο η Α2 και άλλο η Β΄Εθνική πέρυσι.

Η απουσία από τις προπονήσεις του Κουπίδη καθώς μέχρι τώρα δεν έχει τελεσφορήσει η πολυπόθητη μετάθεση, το κακό φεγγάρι που διανύει ο Γ.Λιανός αλλά και η έλλειψη αυτοπεποίθησης από άλλους έχει στοιχίσει .

Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως υπάρχει πρόβλημα στα αποδυτήρια. Συμβαίνει σε όλες τις  ομάδες, συμβαίνει φέτος και στο Ηράκλειο.

Υλικό καλό υπάρχει συστηματική εκμετάλλευση του ρόστερ χρειάζεται και όσο περισσότερο χρήσιμοι και σε ρυθμό νιώθουν όλοι οι παίκτες, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες, να επανέλθουν τα χαμόγελα. 


-Στην Β' Εθνική, κάτι αντίστοιχο ισχύει και για την ομάδα μπάσκετ του Εργοτέλη. 

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, και το μικρό ρόστερ που "γκρινιάζει" ενίοτε ο ο κόουτς (αλλά αυτές ήταν οι οικονομικές δυνατότητες),  η χρονιά ξεκίνησε ιδανικά με δύο νίκες στον νότιο όμιλο, όμως ακολούθησαν πέντε συνεχόμενες ήττες για την ομάδα του Γιώργου Μακράκη. 

Οι "κιτρινόμαυροι"  παλεύουν όλα τα παιχνίδια τους, ενώ έχουν εκφραστεί αρκετές φορές φέτος κατά της Ομοσπονδίας για την μη διευκόλυνση τους στα δύο συνεχόμενα εκτός έδρας ταξίδια μέσα σε 5 ημέρες της ομάδας (το εξ αναβολής με την Αγ. Παρασκευή) καθώς και για την αντιμετώπιση από την διαιτησία. 

Πραγματικά το παιχνίδι της Αγίας Παρασκευής, αποσυντόνισε πλήρως την ομάδα, που την έβγαλε από τις ράγες.

Η ομάδα πάντως φέτος δείχνει φρεσκάδα, ταχύτητα, "τραχύτητα" στην άμυνα και προσπάθεια να πάρει κατοχές και να βγει στο τρανζίσιον, ελκύει με το μπάσκετ που παίζει και απόδειξη αποτελεί η μεγαλύτερη (φέτος) προσέλευση) του κόσμου..

Το ζητήματα για το Μακράκη είναι δυο : Η διατήρηση της ενέργειας, γιατί, σε αυτήν την κατηγορία η ενέργεια παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο από την ατομική ποιότητα και η εκμετάλλευση ενός βασικού πυλώνα του Γιάννη Καραλή, που όταν βρει τον ρυθμό του να αξιοποιηθεί πλήρως.

Το παιχνίδι στο "Λίντο" με τον Τρίτωνα που ακολουθεί (Κυριακή - 16.00) είναι από τις αναμετρήσεις που πρέπει να πάρει ο Εργοτέλης αν θέλει να παραμείνει στην κατηγορία.

Η παράλληλη πρόσφατη διαδρομή τους αλλά και οι εφάμιλλοι στόχοι που έχουν στις κατηγορίες τους, επιτάσσουν πλέον ανάκαμψη και εντός έδρας νίκες στα παιχνίδια που ακολουθούν.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.