Ρέθυμνο Cretan Kings | Χτίζει την νέα...Φορτέτσα.



Την τρίτη του νίκη σε ισάριθμα εντός έδρας ματς στη Basket League πανηγύρισε το Ρέθυμνο Cretan Kings, το οποίο επικράτησε 84-56 των Τρικάλων, παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ στο δεύτερο ημίχρονο, διατηρώντας το αήττητο στην έδρα του. 

Η κρητική ομάδα ουσιαστικά δυσκολεύτηκε μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο καθώς στη συνέχεια επέβαλε τον ρυθμό της, εκμεταλλευόμενη τα καλά ποσοστά της. Την ίδια ώρα οι φιλοξενούμενοι σούταραν με πολύ άσχημα ποσοστά και μοιραία γνώρισαν την τέταρτη ήττα τους σε ισάριθμα εκτός έδρας ματς.

Ο Τόρλιν Φιτζπάτρικ ήταν ο κορυφαίος των γηπεδούχων, για τους οποίους έκανε εξαιρετική δουλειά μέσα στο “ζωγραφιστό” ο Ντέγιαν Κράβιτς. 

Ο Σέρβος σέντερ που πήρε τη θέση του Σάφτενααρ συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η ομάδα του να ξεφύγει στο σκορ μετά το μέτριο ξεκίνημα…

Η εξέλιξη του αγώνα

Με τον Τσαγκαράκη “ζεστό” κι έχοντας 3/5 τρίποντα, τα Τρίκαλα ξεκίνησαν καλύτερα τον αγώνα (10-14 στο 5’) αλλά σταδιακά το Ρέθυμνο ισορρόπησε το παιχνίδι. 
Η κρητική ομάδα στηρίχθηκε στην εξαιρετική παρουσία του Φιτζπάτρικ (9π.) αλλά και στο γεγονός ότι ο Κράβιτς ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός κοντά στο καλάθι.

Ο Σέρβος σέντερ ξεκίνησε με 5/5 δίποντα, κομμάτι του παιχνιδιού στο οποίο βρήκε εύκολους πόντους. 
Οι γηπεδούχοι σούταραν στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου με 68% και κάπως έτσι άρχισαν να… απομακρύνονται!

Οι παίκτες του Κωνσταντινίδη ξεκίνησαν με ένα σερί 10-0 το δεύτερο ημίχρονο και ξέφυγαν με 54-39 (25’). 
Ο Φιτζπάτρικ έκανε ο,τι ήθελε στο παρκέ (20π., 6ρ.), την ώρα που οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν ανήμποροι να αντιδράσουν, έχοντας 7/20 δίποντα.

Το Ρέθυμνο διατήρησε με σχετική άνεση μια διψήφια διαφορά, μέχρι το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου εκεί όπου οι παίκτες του Καστρίτη πέταξαν λευκή πετσέτα, με τη διαφορά να πλησιάσει το +30.


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.