Video | Δηλώσεις Κουβάτσου Κύδων και παικτών του ΑΟΚ Χανιά - Επιστολή Ξυλάκη.



Τηλεοπτικές δηλώσεις παραχώρησαν τόσο παίκτες του Κύδωνα Χανίων (ΤΣαμπάς, Αλεξίου) που δεν μπορούν να πάρουν τα δελτία τους για να παίξουν στον ΑΟΚ Χανιά, όσο και ο πρόεδρος του Α.Ο.Κύδων, Σάκης Κουβάτσος.

Σήμερα συνάντηση Κύδωνα με ΑΟΚ Χανιά (20/10).

Το θέμα με τα δελτία των παικτών της περυσινής ομάδας μπάσκετ του Κύδωνα Χανίων θα συζητηθεί την Πέμπτη (20/10) το πρωί.

Η συνάντηση θα γίνει μεταξύ των εκπροσώπων της διοίκησης του Α.Ο.Κύδων και του Α.Ο.Κ. Χανιά και όπως γίνεται αντιληπτό, αναμένεται να έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον

Βίντεο (ΝΕΑ Τηλεόραση):





Δηλώσεις Μ. Ξυλάκη (προσωρινός πρόεδρος του Α.Ο.Κ. Χανιά ):

Αναγκάζομαι να παρέμβω στο σοβαρότατο ζήτημα που έχει ανακύψει στο χανιώτικο μπάσκετ και συγκεκριμένα στο θέμα που αφορά στην «παρακράτηση» των αθλητικών δελτίων των καλαθοσφαιριστών της αντρικής ομάδας του «Α.Ο. Κύδων» από τον σύλλογο αυτό. Παρεμβαίνω, λοιπόν, όχι γιατί αναφέρθηκε σε μένα προσωπικά ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κουβάτσος (στο δελτίο ειδήσεων της Νέας Τηλεόρασης, στις 19.10.2016), αλλά επειδή γνωρίζω πολύ καλά αυτούς τους αθλητές, το ήθος, την ποιότητά τους και την ανιδιοτελή αγάπη τους για το άθλημα και επειδή πιστεύω ότι με την εμπειρία μου και το δεδομένο ενδιαφέρον μου για το χανιώτικο μπάσκετ, μπορώ να βοηθήσω στην επίλυση του ανωτέρω προβλήματος.

Δηλώνω, λοιπόν, ότι εφόσον υπάρχει ειλικρινής πρόθεση του Κύδωνα για την προαγωγή του μπάσκετ της πόλης των Χανίων και της Κρήτης γενικότερα, πολλώ δε μάλλον του ερασιτεχνικού μπάσκετ, υπάρχει (και το γνωρίζει αυτό τόσο ο κ. Κουβάτσος, όσο και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Κώτσογλου) νόμιμος τρόπος να δοθούν τα δελτία στους παίχτες εκείνους που εξέφρασαν ρητά την επιθυμία τους να μην συμμετέχουν στο τοπικό πρωτάθλημα με τον Κύδωνα, προκειμένου να συνεχίσουν να αγωνίζονται σε οποιοδήποτε Σωματείο αυτοί επιθυμούν, χωρίς εξαναγκασμούς και προσκόμματα. Και ο απλός αυτός τρόπος δεν είναι άλλος από την παροχή της σχετικής ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ του ίδιου του Σωματείου του Κύδωνα. Και μη ξεχνάμε ότι στους αθλητές που δεν επιθυμούν πια να αγωνίζονται στον Κύδωνα συμπεριλαμβάνονται και αθλητές, που έχουν ξεπεράσει το 28ο έτος της ηλικίας τους και ανήκουν για οχτώ (8) συνεχείς αγωνιστικές περιόδους στον Κύδωνα και οι οποίοι έχουν, σαφέστατα, νόμιμο δικαίωμα (βλ. ισχύοντα Κανονισμό Καλαθοσφαίρισης) να μεταγγραφούν σε Σωματείο της προτίμησής τους!!!

Δεν μπορώ να δεχτώ ότι οι άνθρωποι του Κύδωνα με τους οποίους συνεργάστηκα κατά το παρελθόν και με τους οποίους είχαμε θέσει κοινούς στόχους θέλουν να κρατούν δέσμιους ερασιτέχνες παίχτες, με τους οποίους οι σχέσεις του έχουν κλονιστεί ή ότι επιθυμεί να σταματήσουν να εκφράζονται ελεύθερα μέσω του αθλήματος που αγαπούν και να οδηγηθούν στην διακοπή της αθλητικής τους δράσης.

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένα ιστορικό Σωματείο, όπως είναι ο Κύδωνας Χανίων, λειτουργεί τιμωρητικά απέναντι στους αθλητές του ή ότι δεν έχει στους κόλπους του άλλους ικανούς αθλητές, που μπορούν ανά πάσα στιγμή να στελεχώσουν το Τμήμα του Μπάσκετ και στους οποίους επιβάλλεται να δοθεί η ευκαιρία να γίνουν άξιοι συνεχιστές αυτών που θέλουν να αποχωρήσουν.

Δεδομένης της αυριανής προγραμματισμένης συνάντησης των εκπροσώπων του αθλητικού Σωματείου, του οποίου είμαι προσωρινός Πρόεδρος (Α.Ο.Κ. Χανιά), με τους ανθρώπους της Διοίκησης του Κύδωνα, δεν θέλω να προσθέσω, αυτή τη στιγμή, τίποτα άλλο, ευελπιστώντας στη θετική έκβαση αυτής της συνάντησης και πιστεύοντας πως θα επικρατήσει η κοινή αγάπη μας για το μπάσκετ, που δεν μπορεί παρά να μας ενώνει. Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει δρόμος… και μάλιστα νομιμότατος! 

Μετά τιμής
Μιχαήλ Εμμ. Ξυλάκης
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.