Ρέθυμνο Cretan Kings | "Πτήσεις στον Αρη !"(pics).



Εντυπωσιακή είναι η εκκίνηση του Ρεθύμνου στο φετινό πρωτάθλημα αφού μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα κόντρα στον Κολοσσό οι Κρητικοί διπλασίασαν τα θετικά αποτελέσματα επικρατώντας του Άρη με 69-60.

Με μία τρομερή αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο και παίζοντας άμυνα για σεμινάριο, η ομάδα του Τόνι Κωνσταντινίδη κράτησε τον Άρη στους 60 πόντους(!), του έβαλε 69 και κάνοντας το 2/2 στην Basket League, έδειξε ικανή να κάνει το «μπαμ» φέτος. 


Το Ρέθυμνο Cretan Kings πήρε λύσεις από πολλούς παίκτες και είχε για κορυφαίους του Γιαννόπουλο (11π, 8ρ), Χριστοδούλου (11π) και τον καθοριστικό Τάλτον (19π, 6ρ, 5ασ., 7 λάθη).

Το παιχνίδι κρίθηκε στην τρίτη περίοδο, αν και ο  Άρης ξεκίνησε καλύτερα το δεύτερο ημίχρονο όμως το εντυπωσιακό 16-2 επί μέρους σκορ του Ρεθύμνου στην τρίτη περίοδο το έβαλε μπροστά και άλλαξε άρδην την ψυχολογία. 

Έκτοτε οι γηπεδούχοι δεν έχασαν ποτέ το προβάδισμα και κατάφεραν να διπλασιάσουν τις νίκες τους. Την ίδια στιγμή, ο Άρης επέμεινε για ανεξήγητο λόγο στα τρίποντα παρά το πολύ κακό

Παίκτης-κλειδί: Το ελληνικό δίδυμο των Χριστοδούλου (11π) και Γιαννόπουλου (11π) έδωσε σημαντικές λύσεις όμως ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης ήταν ο Γκάρι Τάλτον. Ο Αμερικάνος γκαρντ είχε 19 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ αλλά και 7 λάθη σημειώνοντας τους 10 τελευταίους πόντους του Ρεθύμνου.

Εξέλιξη του παιχνιδιού:

Το Ρέθυμνο ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και με τον Φιτζπάτρικ να σκοράρει από μέση και μακρινή απόσταση κατάφερε να προηγηθεί με 21-14 στην πρώτη περίοδο.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, με το τρίτο σερί καλάθι του Βασίλη Καββαδά, ο Άρης προηγήθηκε 25-16, με τους φιλοξενούμενους να κυριαρχούν στην συνεχεια απόλυτα στον αγώνα, φτάνοντας -με τον Μούρτο- ακόμη και στο +13 (16-29)! και εκει το Ρεθυμνο  αντεδρασε μείωσε στους τρεις, 28-31, κάνοντας και πάλι το ματς… ντέρμπι, με το ημίχρονο να κλείνει με το σκορ στο 30-34 υπέρ του Άρη. 

Στην επιστροφή από τα αποδυτήρια ο Άρης μπήκε καλύτερα, η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν ανάλογη για τους φιλοξενούμενους, αφού το νέο ξέσπασμα του Ρεθύμνου και το επί μέρους σκορ 14-2 σερί ανέτρεψε πλήρως την κατάσταση και εκελιεσε το δεκάλεπτο στο 50-44.

Στην τελευταία περίοδο έγινε πραγματική «μάχη»!  Ο Άρης έκανε την αντεπίθεσή του και κατάφερα να φέρει τη διαφορά στον πόντο, 59-58, 6’:30’ πριν το τέλος .

Εκεί μίλησε ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για λογαριασμό του Ρεθύμνου ήταν ο Γκάρι Τάλτον αφού με πόντους έδωσε προβάδισμα νίκης στην ομάδα του με 66-59, μόλις 1.29′ πριν τη λήξη.

Στον εναπομείναντα χρόνο ο Άρης δεν κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι αφού οι βιαστικές επιθέσεις δεν βρήκαν στόχο, με αποτέλεσμα η διαφορά να αυξηθεί ακόμα περισσότερο και να φτάσει στο τελικό 69-60.

Μικρά με ενδιαφέρον (πηγη : esake.gr)

-Πριν από τρία χρόνια σημειώνεται η τελευταία νίκη του Ρεθύμνου Cretan Kings κόντρα στον Άρη. Συγκεκριμένα στις 3/11/2013 οι Κρητικοί είχαν επικρατήσει με 84-77 για την 4η αγωνιστική της Stoiximan.gr BasketLeague με τους «κίτρινους» έκτοτε να μετρούν πέντε διαδοχικές νίκες ανεξαρτήτως έδρας. Ωστόσο το συνολικό σκορ των δύο ομάδων στο «Μ. Μερκούρη» είναι στο 3-3.

-O Αντρέας Χριστοδούλου έχει μαζέψει 40 ριμπάουντ στην κατηγορία με τα τρία σημερινά.

-Με τα 8 ριμπάουντ ο Χάρης Γιαννόπουλος έφτασε τα 401 στη λίγκα.

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Μαρμπλ, Τσαϊρέλης 7, Τζένκινς 4, Κάμινγκς 12 (1), Μπάκνερ 7, Ξανθόπουλος, Ζάρας 3(1), Μούρτος 2, Σίμτσακ, Καββαδάς 18, Ντραγκίτσεβιτς 7(1) 

Στατιστικά Ρεθύμνου:


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.