Η καλύτερη πεντάδα και ο προπονητής από τις Κρητικές ομάδες (16-17/10).



Το kritikobasket.gr,  σας παρουσιάζει αξιολογώντας κατά την γνώμη του, την καλύτερη πεντάδα της εβδομάδας αλλά και προπονητή, από τις ομάδες της Κρήτης σε Εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Όσον άφορα  στην κατάρτιση της καλύτερης πεντάδας κάθε εβδομάδας, θα προσπαθήσουμε να αξιολογούμε σωστά τις αποδόσεις-επιδόσεις, που δεν έχουν να κάνουν μόνο με νούμερα.

Η καλύτερη πεντάδα της εβδομάδας :

Θέση 1: Κώστας Αγαπιάδης  (ΟΦΗ): 
Ο έμπειρος γκαρντ φαίνεται να γίνεται  ο ηγέτης του φετινού ΟΦΗ,  αποδεικνύοντας το  στην πρεμιερα στο ΒΑΚ με την Νίκη Αμαρουσίου. 
Μέτρησε 24 πόντους, με 4 τρίποντα, όντας κορυφαίος σκόρερ της ομάδας του, ενώ με  την ικανότητα του στο περιφερειακό παιχνίδι,οδήγησε εκ του ασφαλούς τον ΟΦΗ του στη νίκη.


Θέση 2: GARY TALTON (Ρέθυμνο Cretan Kings)
Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα ο αθλητής του Ρέθυμνο Cretan Kings  αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο  της ομάδας του.

Ο Γκάρι Τάλτον έδειχνε αρκετά μπερδεμένος στα φιλικά ματς, καθώς προσπαθούσε να ισορροπήσει ανάμεσα στη δημιουργία και την επίθεση. 
Εξαιρετικός πασέρ, πολύ ομαδικός, όχι ο καλύτερος σκόρερ. Τώρα, ο βραχύσωμος Αμερικανός πόιντ γκαρντ παίρνει την ομάδα πάνω του. 
Το έκανε και απέναντι στον Άρη, όταν έβαλε τρίποντο και δίποντο για να "καθαρίσει" το παιχνίδι. Είναι πολύ ανταγωνιστικός, πολύ σκληρός και ένας από τους παίκτες που μας έχουν εκπλήξει θετικά. Ίσως είναι η επόμενη περήφανη πώληση της ομάδας.

Θέση 3: Χάρη Γιαννόπουλος (Ρέθυμνο Cretan Kings).
Το μεγαλύτερο κέρδος όμως για το Ρέθυμνο είναι η άνοδος και η τρομερή βελτίωση του Χάρη Γιαννόπουλου (και του Ανδρέα Χριστοδούλου για εμάς), δυο παιδιών που κάνουν τη διαφορά σε άμυνα κι επίθεση.

Ο Γιαννόπουλος παίζει πλέον ως βετεράνος και έχει αναλάβει τον ρόλο του ηγέτη, έστω κι αν πολλές φορές κάνει στην άκρη για να παίρνουν επιθέσεις οι Αμερικανοί. Ξέρει και ο ίδιος ότι πρέπει να το κάνει, δια τη χημεία της ομάδας και την ηρεμία στα αποδυτήρια. 

Ακόμη κι έτσι, σκοράρει πολύ, μαζεύει σταθερά κοντά στα 10 ριμπάουντ και δείχνει ότι έχει "μεγαλώσει" σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού του. 

Κι αν συνεχίσει έτσι, δεν θα μας κάνει εντύπωση αν "χτυπήσει" την πόρτα της Εθνικής Ελλάδας, έστω και για την προεπιλογή της. 
Από τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό βρέθηκε στην Κρήτη και εκεί απολαμβάνει το μπάσκετ.


Θέση 4: Γιάννης Καραλής (Εργοτέλης)
Αποτέλεσε εκ των κορυφαίων παικτών της ομάδας του του Εργοτέλη στις δυο πρώτες αγωνιστικές. Χθες με τον Απόλλων Σμύρνης  σημείωσε 17 πόντους με 3 τρίποντα και κατάφερε να βοηθήσει τα μέγιστα ώστε η ομάδα του να κάνει μια μεγάλη νίκη ακόμα.

Ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες  και από τους πιο αγαπητούς σε όλους τους φίλους του Κρητικού μπάσκετ, ο Γιάννης Καραλής με την ευσυνειδησία του και τον επαγγελματισμό του, δίνει σε κάθε παιχνίδι τον καλύτερό του εαυτό.


Θέση  5: Δημήτρης Λόλας (Ηράκλειο)
Ο πολύπειρος πάουερ φόργουορντ, Δημήτρης Λόλας, αποτέλεσε την πρώτη μεταγραφική κίνηση του Ηρακλείου στην Α2 και τον ..."βαφτίζουμε" ως πεντάρι σήμερα,  καθώς ο  31χρονος αθλητή ήταν ο μοναδικός που διασώθηκε από την ομάδα του, που εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων, σε ένα παιχνίδι που είχε στόχο την διεκδίκηση της νίκης.
Στο παιχνίδι με τον  Γ.Σ. Λαρισαίων αθλητής του Ηράκλειο ήταν ο καλύτερος και πιο ανταγωνιστικός, έχοντας 18 καθοριστικούς πόντους, σε 35" και πήρε την κατάσταση στα χέρια του, την ίδια ώρα που ήταν εκτός όλη η υπόλοιπη ομάδα.


Προπονητής Εβδομάδας : Τονυ Κωνσταντινίδης (Ρέθυμνο Cretan Kings).
Εδω να τονίσουμε ότι..αδικείται ο Γ.Μακρακης, που αποτελεί τον κορυφαίο της Β΄Εθνικής, αλλά η αλήθεια είναι πως ο προπονητής της Ρεθυμνιώτικής ομάδας, εκπλήσσει ευχάριστα.

Ο Κωνσταντινίδης εξέπληξε τους πάντες, καθώς έμαθε γρήγορα τα "όπλα" που έχει στη διάθεσή του και σε ελάχιστες εβδομάδες ξέρει τι μπορεί και τι δε μπορεί να του δώσει κάθε παίκτης.

"Βγάζει" παίκτες και παίζει ξανά διασκεδαστικό μπάσκετ. Ναι, το Ρέθυμνο επιστρέφει στο στυλ που αρέσει στους παράγοντες και τον κόσμο του.

Στο Ρέθυμνο δεν έχουν ξεχάσει το run and gun μπάσκετ του Στέργιου Κουφού. Θυμούνται τους παίκτες που πέρασαν και συνέχισαν σε υψηλότερο επίπεδο (Ζακ Ράιτ, Μπρεντ Πέτγουεϊ, Ντιόντε Κρίστμας, Κένι Γκάμπριελ, Μαρκ Κάρτερ, Τζέι Κόβαν Μπράουν) και θέλουν να βλέπουν γρήγορο μπάσκετ, γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, τρίποντα, πάθος, ενέργεια.

Παράλληλα κρατά πολύ χαμηλά την άμυνα και αυτό είναι το "κλειδί" για να κερδίζεις.Το Ρέθυμνο δείχνει πως είναι  σε καλό δρόμο



Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.