Η καλύτερη πεντάδα και ο προπονητής από τις Κρητικές ομάδες (22-23/10).



Το kritikobasket.gr,  σας παρουσιάζει αξιολογώντας κατά την γνώμη του, την καλύτερη πεντάδα της εβδομάδας αλλά και προπονητή, από τις ομάδες της Κρήτης σε Εθνικό και τοπικό επίπεδο.
Όσον άφορα  στην κατάρτιση της καλύτερης πεντάδας κάθε εβδομάδας, θα προσπαθήσουμε να αξιολογούμε σωστά τις αποδόσεις-επιδόσεις, που δεν έχουν να κάνουν μόνο με νούμερα.


Η καλύτερη πεντάδα της εβδομάδας :

Θέση 1: Νίκος Χουχούμης (Εργοτέλης)  : 
Ο νεαρός γκαρντ του Εργοτέλη συνεχίζει να εντυπωσιάζει με την αγωνιστική του παρουσία,μετρώντας  αυτήν τη φορά 25 πόντους απέναντι στο δυνατό σύνολο του Πρωτέα Βούλας και μάλιστα 5  φορές πίσω από τα 6.75.
Ο Γ.Μακράκης του έχει αποδώσει και τον εμπιστεύεται στην δημιουργία και στο σκοράρισμα, αναλαμβάνοντας τις περισσότερες "κιτρινόμαυρες" επιθέσεις και ο ταλαντούχος πλέι μέικερ το έχει αποδεχτεί.
Στο παιχνίδι με τον Πρωτέα,  παραλίγο να χαρίσει την νίκη στην ομάδα του (74-76 στα 28" πριν την την λήξη), ωστόσο επιχείρησε  άστοχο τρίποντο, σε γρήγορη επίθεση, απόρροια της αυτοπεποίθησης του  και της εμπιστοσύνης που του δείχνει η ομάδα. 

Θέση 2:  Ρόμπερτ Άρνολντ (Ρέθυμνο Cretan Kings) 
Η παρουσία του  28άχρονου φόργουορντ, μέχρι στιγμής κρίνεται θετική και σε κάθε παιχνίδι αποδεικνύει , πως πρόκειται για έναν από τους πιο ποιοτικούς παίκτες της Ρεθυμνιώτικής ομάδας.


Είναι  παρών, τόσο στα εύκολα, όσο και στα δύσκολα, όσο και  ματς, όπως έκανε προχθές κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας, την οποία "φόρτωσε" με 22 πόντους και μοιράζοντας 3 ασίστ.

Θέση 3:Σπύρος Γεωργούτσος (Εργοτέλης)
Το φετινό καλοκαίρι αποφάσισε να ξαναγυρίσει στους "κιτρινόμαυρους", με τους οποίους είχε  πολύ καλές αναμνήσεις και κέρδισαν την άνοδο, από τη Γ’ στη Β’ εθνική, και τώρα δικαιώνεται από τη συγκεκριμένη του πράξη. 
Στη χθεσινή αναμέτρηση απέναντι στον Πρωτέα Βούλας σημείωσε 15 πόντους , βοηθώντας σε πολλά επίπεδα την ομάδα του για περισσότερο από 30 λεπτά.
Αν ήταν και πιο αποφασιστικός και συγκεντρωμένος στα τελευταία λεπτά, ίσως θα ήταν άξιος συμπαραστάτης του Χουχούμη, σε μια πολύ μεγάλη ανατροπή.

Θέση 4: Νταμιρ Λάτοβιτς (Ηράκλειο)  
Αποτελεί εκ των κορυφαίων παικτών της ομάδας του Ηράκλειο στις πρώτες αγωνιστικές. Προχθές με την ποιοτική ομάδα του Δούκα  σημείωσε 13 πόντους με έξι ριμπάουντ, ωστόσο η εν γένει του παρουσία  κατάφερε να βοηθήσει τα μέγιστα με την εμπειρία του κυρίως ώστε η ομάδα του να κοιτάξει στα μάτια τον Δούκα, έχοντας τον λιγότερο χρόνο προετοιμασίας και αφομοίωσης με την ομάδα..

Θέση  5: Χρήστος Μουλάς (ΟΦΗ)
Κρίνοντας από τα φετινά στατιστικά του "Φλέβα χρυσού", χτύπησε με τον επιλογή του ο Γιάννης Κόκκινος , ο οποίος επέλεξε να έχει κάτω από την ρακέτα με τον αθλητικό 24 ετών  με ύψος 2.03, Πάουερ φόργουορντ-φορ.
Συνολικά ο 24χρονος αθλητής σημείωσε 20 πόντους με 2 τρίποντα στο ματς με την Πεντελη,  ήταν εξαιρετικός, κερδίζοντας κατά κράτος τους πολλούς και ποιοτικούς ψηλούς των φιλοξενούμενων.


Προπονητής Εβδομάδας : Γιώργος Μακράκης (Εργοτέλης).
Αναμφισβήτητα η πιο δύσκολη επιλογή της εβδομάδας σε μια αγωνιστική που κανείς δεν "χαμογέλασε".
Ο Κωσταντινίδης για 25 λεπτά διαχειρίστηκε άψογα την αναμέτρηση στην Πάτρα. 
Ο Ράλλης απέναντι σε μια ποιοτική με βάθος ρόστερ ομάδα, έφτασε στα όρια την ομάδα  και στην διαχειρηση,έκανε  το καλύτερο που μπορούσε.
Ο Κόκκινος, έφτασε μέχρι την πηγή, αλλά "γκρίζοι" παράγοντες, δεν του επέτρεψαν να διεκδικήσει ως το τελευταίο δευτερόλεπτο το ροζ φύλλο.

Ο Γιώργος Μακράκης, κατάφερε να επιστρέψει από το -13 στα τελευταία πέντε λεπτά του αγώνα και θα μπορούσε να είχε φτάσει στην ολική ανατροπή, αν κάποια κρίσιμα σουτ έβρισκαν τον στόχο.

Ο κόουτς Μακράκης  δεν είναι από τους προπονητές που εφησυχάζεται εύκολα ή υποτιμάει αντιπάλους. Φροντίζει πάντα με τον τρόπο του να μεταφέρει στους παίκτες του, την καλύτερη δυνατή αυτοπεποίθηση και ψυχολογία.

Ο Εργοτέλης μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, με δυνατή άμυνα διεκδίκησε όλες τις μπάλες και αξιοποίησε στο μέγιστο τις κατοχές , τρέχοντας και πετύχαινε καλάθια με ενδιάμεσες φάσεις η αιφνιδιασμούς.

Η απουσία του Σταμάτη φάνηκε καθοριστική στο δεύτερο μέρος, καθώς ο Χουχούμης δεν είχε παίκτη να κατεβάζει την μπάλα πέρα τον Καρακωσταντάκη (που είχε καλές και κακές στιγμές) και έτσι πήρε μονοδιάστατο σκορ από την περιφέρεια.

Σε κάποια σημεία ήταν όμως, ήταν φανερό πως ο Εργοτέλης  "χάθηκε", κυρίως στο πνευματικό κομμάτι. 
Δεν ήταν τόσο προετοιμασμένος για zone press και τόσο μεγάλη περιφερειακή πίεση, αλλά και πάλι φέρθηκε αγωνιστικά σαν…ταύρος και διεκδίκησε άξια την νίκη ως το τέλος  σε ένα  από τα παιχνίδια ομορφαίνουν το πρωτάθλημα.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.