Αθλητές Κύδωνα | Επιστολή που ζητούν να μη συμμετέχουν στον Κύδων. Άκαρπη η πρωινή συνάντηση..Οι καλαθοσφαιριστές του ιστορικού χανιώτικου συλλόγου του Κυδωνα με επιστολή που απέστειλαν, γνωστοποιούν ότι δεν σκοπεύουν να αγωνιστούν στο νέο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚ με την μεχρι τώρα ομάδα τους,  αλλά ζητάνε να πάρουν τα δελτία τους για να επιλέξουν το σωματείο που θα συνεχίσουν την καριέρα τους.

Και αυτό γιατί η συνάντηση  των διοικούντων του Α.Ο.Κ.Χανιά και του Κύδωνα Χανίων, την Πέμπτη (20/10) το πρωί απεδείχθη άκαρπη, καθώς θέμα ήταν να αποδοθούν τα δελτία των παικτών του Κύδωνα που δεν επιθυμούν να συνεχίσουν στην ομάδα.

Οι εκπρόσωποι του Κύδωνα Χανίων ήταν αμετακίνητοι στη θέση τους ώστε να μη δοθούν τα δελτία των παικτών για να μείνουν ελεύθεροι.

Αναλυτικά η επιστολή των αθλητών του Κύδωνα:

Με την παρούσα δήλωσή μας, αφενός επικαιροποιούμε την απόφασή μας να μη συμμετέχουμε την επερχόμενη αγωνιστική περίοδο (2016 – 2017) στο τοπικό πρωτάθλημα ανδρών με την ομάδα μπάσκετ του Κύδωνα, διότι η απόφασή μας αυτή υπήρξε αυτόβουλη, συνειδητή και σχεδόν ομόφωνη, γεγονός που της προσδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα και υποδηλώνει την ομαδική μας διάθεση. 

Αφετέρου, πληροφορούμενοι ότι θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ των Διοικήσεων του Κύδωνα και του νεοσύστατου αθλητικού ομίλου «Α.Ο.Κ. Χανιά» - κλείνοντας τα αυτιά μας στις φήμες, τις διαδόσεις και τις κουβέντες που γίνονται για μας χωρίς εμάς - θεωρούμε υποχρέωσή μας για μια ακόμη φορά, κατά τρόπο και πάλι συλλογικό και σύννομο, να ζητήσουμε από το Σωματείο, στο οποίο αγωνιστήκαμε και υπηρετήσαμε με αφοσίωση τα προηγούμενα χρόνια, να επικρατήσει, την ύστατη τούτη ώρα, η σύνεση, η λογική και η κοινή μας αγάπη για το άθλημα, του οποίου όλοι επιθυμούμε την ανάπτυξη, να μας επιστρέψει τα δελτία μας και να μας επιτρέψει να αγωνιστούμε ο καθένας από εμάς στην ομάδα που θα επιλέξει, κάνοντας έτσι πράξη τους στόχους και τις αρχές που φέρεται να έχει θέση η καινούρια Επιτροπή μπάσκετ του Κύδωνα, για ανάπτυξη του χανιώτικου μπάσκετ, συνεργασία και ευγενή άμιλλα.

Επαναλαμβάνουμε προς τη Διοίκηση του Κύδωνα, αλλά και σε όλους τους τυχόν ενδιαφερόμενους, ότι δεν επιθυμούμε τη ρήξη, ούτε τη δημιουργία κλίματος διχασμού στην κοινωνία των Χανίων, δεν επιθυμούμε να γκρεμίσουμε αλλά να χτίσουμε και ζητάμε μόνο το αυτονόητο δικαίωμά μας, ως ερασιτέχνες αθλητές και σύμφωνα με το νόμο, να αγωνιστούμε ελεύθερα στο αθλητικό σωματείο που θα επιλέξουμε.

Με εκτίμηση
Χανιά, 19.10.2016

 

Ενδιαφέρουν

Από το Blogger.