Πρεμιέρα στο πρωτάθλημα των Ανδρών της ΕΚΑΣΚ. Χωρίς ξεκάθαρο φαβορί, με πολλά ερωτηματικά.



Αύριο, Κυριακή 22 και Δευτέρα  23 Οκτωβρίου ξεκινά το πρωτάθλημα μπάσκετ των Ανδρών της ΕΚΑΣΚ και το kritikobasket.gr,  επιχειρεί παρακάτω μια συνοπτική ανάλυση των ομάδων, ποιες οι επικρατέστερες να  κατακτήσουν τον τίτλο, αλλά και μια πρώτη εκτίμηση για τους παίκτες που αναμένεται να λάμψουν. 

Το φετινό καλοκαίρι στο πρωτάθλημα Ανδρών ΕΚΑΣΚ τα είχε όλα. Δυο κληρώσεις, νέα ομάδα, δυο αποχωρήσεις και τελικά με  τη συμμετοχή δέκα ομάδων ξεκινά αύριο Κυριακή το πρωτάθλημα μπάσκετ των ανδρών ΕΚΑΣΚ. 

-Αλφαβητικά η Ακαδημία Ρεθύμνου, ΑΟΚ Χανιά, Δειλινό, Ηρόδοτος, Ιεράπετρα, Κύδων, Μεσαρά, Πεδιάδα και  άνευ συναγωνισμού οι νέοι του ΟΦΗ και του Ηρακλείου είναι οι ομάδες συνθέτουν το φετινό πρωτάθλημα. 

Ο νεοσύστατος ΑΟΚ Χανιά "προκάλεσε" τη διοργανώτρια αρχή να κάνει νέα κλήρωση την περασμένη Δευτέρα, στην οποία τελικά δεν πήραν μέρος η Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου (η οποία δεν θα συμμετέχει για πρώτη φορά) και οι νέοι του Εργοτέλη,καθώς αποφάσισαν να αποσύρουν τη συμμετοχή τους.

Αν και φαινόταν ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό, με αυτά που συμβαίνουν στα Χανιά ρίχνουν τη σκιά τους καλύπτοντας την πρεμιέρα και όχι μόνο. 

Η κόντρα μεταξύ Κύδωνα και ΑΟΚ Χανιά, με τον εγωισμό να κυριαρχεί και στα δύο στρατόπεδα με μοναδικό χαμένο το χανιώτικο μπάσκετ, αλλά και τους πρωταγωνιστές, δηλαδή τους αθλητές μπάσκετ, που παρακολουθούν τις εξελίξεις, παίρνοντας αρκετοί απ αυτούς θέση.. 

Ακαδημία Ρεθύμνου :
Ως πρωταθλήτρια Κρήτης πέρυσι  να θυμίσουμε ότι η ομάδα το καλοκαίρι . αρνήθηκε για οικονομικούς λόγους να πάρει μέρος στη Γ' Εθνική (και την ακολούθησαν και οι υπόλοιπες υποψήφιες κρητικές ομάδες), αποτελεί ένα από τα ερωματικά της διοργάνωσης καθώς θα παρουσιαστεί με νέο προπονητή τον Γιώργο Παπαδογιαννάκη που κρέμασε τα παπούτσια του και έπιασε θέση στην άκρη του πάγκου και θα έχει την βοήθεια του Κυριάκου Μίχα ο οποίος θα  βοηθήσει αρκετά σε αυτό το κομμάτι.

Το ρόστερ  έχει αλλάξει σημαντικά καθώς έφυγαν οι Χρυσουλάκης (σταμάτησε) Σκεμπής και ο νέος προπονητής θα στηριχτεί στους φοιτητές αλλά και σε κάποια ταλαντούχα παιδιά της περιοχής.

Θα στηριχτεί στους έμπειρους Θεργιάκη, Λαγουδάκη και τους Μπελεφάντη, Κατσαβιδη, Μπιρλιράκη, Δουλγεράκη και φοιτητές.

Μεσαρά : 
Η περυσινή φιναλίστ Μεσαρά θα παρουσιαστεί με αρκετές αλλαγές, διανύοντας το μεταβατικό της σταδιο. 
Και η ομάδα των Μοιρών θα έχει στην άκρη του πάγκου νέο πρόσωπο που κρέμασε κι αυτός τα παπούτσια του  ο  Διογένης Δαριβιανάκης ο οποίος παίρνει την θέση ενός καθ όλα ικανότατου προπονητή του Δημήτρη Νασούφη, ο οποίος έκανε ένα απολύτως επιτυχημένο κύκλο στην ομάδα των Μοιρών.

Στο ρόστερ υπήρξαν σημαντικές αλλαγές, η ομάδα έκανε τον κύκλο της, ξεκινά μια νέα προσπάθεια, που θα στηριχτεί στο ντόπιο στοιχείο, όμως αυτό που θεωρείται δεδομένο είναι ότι η έδρα της θα είναι και φέτος πολύ δυνατή.

Έφυγε ο Γιώργος Δαγαλάκης , ωστόσο επέστρεψαν οι Κτιστάκης και τα αδέλφια Κατσαπρακάκη, ενώ ο Κωστής Στεφανουδάκης, θα αποτελέσει τον "πυλώνα" της ομάδας.

Δειλινό :
Πολλές διαφοροποιήσεις προς το καλύτερο για το Δειλινό, που κράτησε για δεύτερη συνεχή χρονιά τον Γιώργο Γωνιωτακη , ενώ απέκτησε σημαντικούς παίκτες όπως ο Παντερής, Μεταξωτός  που θα είναι από τα πρόσωπα που θα ξεχωρίσουν, ενώ απέκτησε ακόμα και τους Σειραγάκη, Καμπιτάκη, Ρεντούμη, Αντωνογιαννάκη, Ζεβουδάκη, με στόχο τον ίδιο με τα  τελευταία χρόνια να βρίσκεται στις ομάδες που πρωταγωνιστούν και παράλληλα την εξέλιξη των ταλαντούχων παικτών που διαθέτουν..

Ηρόδοτος:
Η παρουσία του  Ηροδότου δίνει άλλη λάμψη στο πρωτάθλημα. 

Η ομάδα της Αλικαρνασσού κάνει ένα νέο restart, κάνει μια "ριζοσπαστική" ανανέωση, πρώτα διοικητικά, στην συνέχεια προπονητικά καθώς μπαίνει θα έχει τον Μανόλη Σηφομιχελάκη στον πάγκο της.

Η δημιουργία νεανικής ομάδας, το οποίο θα απαρτίζεται από οκτώ αθλητές που ήρθαν  από τα παιδοεφηβικά της ομάδας και ακόμη από οκτώ από έμπειρους και με πολλές παραστάσεις παίκτες να τους πλαισιώνουν, είναι ο στόχος της διοίκησης και του προπονητή, που όπως έδειξε στο τουρνουά  "Β.Παδουβάς" μπορεί να έχει  πρωταγωνιστικούς στόχους.

Τα νέα αποκτήματα του Ηροδότου ο Γιώργος Δαγαλάκης, ο Γιώργος Παπαδάκης και ο Ζαμπετακης (εσχάτως) αναμένονται τα πρόσωπα που θα ξεχωρίσουν, ενώ ήδη ο νεαρός Κλεισαρχάκης, έχει κλέψει τις εντυπώσεις.

Πεδιάδα
Άλλη μια ομάδα με νέο προπονητή τον του Χρήστο Μαυρόπουλο, που σταματώντας το μπάσκετ και αυτός ξεκινά την καριέρα του ως προπονητής.

Μια ισορροπημένη ομάδα, δυνατή με πρωταγωνιστικούς στόχους  αναμένεται να παρουσιαστεί και η Πεδιάδα, η οποία θέλει να συνεχίσει και να εξελιχτεί παραπάνω από εκεί που έμεινε πέρυσι.

Δηλαδή πέρα από την είσοδό της στο final four, η εμφάνισή της στα τελικά, δεν θα τη...χαλούσε.

Η ομάδα της Χερσονήσου απέκτησε κάποιους πολύ έμπειρους παίκτες, όπως τους Φασουλάκη, Σταθάκη, Πυργιώτη, Σηφάκη, που αναμένεται να ξεχωρίσουν,ι οποίοι σε συνδυασμό με τους  νεαρότερους θα κάνουν το παν για την επίτευξη των στόχων.

Ιεράπετρα: 
Η Ιεράπετρα, πιστή στο δόγμα της θα στηριχθεί και φέτος στα δικά της παιδιά, με την γνωστή συνταγή. 
Ο έμπειρος φορ Στρατάκης που επέστρεψε καθώς και Βασιλειάδης και Μάλλιαρης που ξαναγύρισαν στα πάτρια εδάφη, αναμένεται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ το ρόστερ συμπληρώνουν νεαροί ταλαντούχοι αθλητές, απόρροια της φιλοσοφίας Πλεξουσάκη, χρόνια τώρα.

Αναμένεται, πιο ανταγωνιστική από την περυσινή σεζόν. 

Νέοι ΟΦΗ και Ηράκλειο .
Οι δυο ομάδες ΟΦΗ και Ηράκλειο μετέχουν άνευ συναγωνισμού με στόχο των διοικήσεων τους να αποκτήσουν εμπειρίες παραστάσεις, παράλληλα με τον χρόνο συμμετοχής που θα πάρουν, σε ενα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, ώστε στο μέλλον να προσφέρουν και σε υψηλότερο επίπεδο.

Κάποια ταλαντούχα παιδιά εδώ (Βλαχάκης- Καλλέργhς ΟΦΗ, Κίτσος-Καλομοίρης Ηράκλειο), αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν .

ΑΟΚ Χανιά - Κύδων .
Τα είπαμε παραπάνω, αν η ομάδα του ΑΟΚ  Χανιά, καταφέρει να αγωνιστεί ...ως πρώην Κύδωνας, θα έχει πρωταγωνιστικούς στόχους, με τον Δημήτρη Ροδά στον πάγκο.

Η ομάδα του Κύδωνα από την άλλη, με τον Στ.Καρκανάκη στο πάγκο, αποτελεί ερωτηματικό.

Να σημειωθεί ότι και δυο ομάδες δεν έχουν φιλικά στα πόδια τους, πέρα του ΑΟΚ Χανιά (ένα με Ακαδημία το οποίο κέρδισε) ενώ η προετοιμασία κρίνεται ελλιπής. 

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς με αυτές τις εξελίξεις και οι δύο χανιώτικες ομάδες αναμένεται να παρουσιαστούν αποδυναμωμένες, που θα στερήσουν σε μεγάλο βαθμό το ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα. 

Η πρεμιέρα:

Όσον αφορά στην 1η αγωνιστική, μεθαύριο Κυριακή διεξάγονται τα παιχνίδια Κύδων-Ακαδημία Ρεθύμνου, όπου θα φανεί σε πρώτη φάση η δυναμική των δύο ομάδων, αλλά και Μεσαρά-Ιεράπετρα που επίσης παρουσιάζει ενδιαφέρον.

Το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής διεξάγεται τη Δευτέρα στη Χερσόνησο ανάμεσα στην Πεδιάδα και τον Ηρόδοτο, ενώ την ίδια μέρα διεξάγονται και τα ΟΦΗ-ΑΟΚ Χανιά και Δειλινό-Ηράκλειο.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 1ης αγωνιστικής:
Κυριακή 22/10
Ανδρών: Κλαδισού (14:00) Κύδων-Ακαδημία Ρεθύμνου (Κατραχούρας, Πετράκης)
Μοιρών (19:00) Μεσαρά-Ιεράπετρα (Μπανασάκης, Σκανδαλάκης).

Δευτέρα 24/10
Ανδρών: ΒΑΚ (19:00) ΟΦΗ-ΑΟΚ Χανιά (Χατζημάρκος, Χαρίτος)
Λίντο (21:00) Δειλινό-Ηράκλειο (Κατσαπρακάκης, Μαραγκάκης)
Χερσονήσου (20:00) Πεδιάδα-Ηρόδοτος (Χαλαμπαλάκης, Πίπλιος).
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.