Η απόφαση του Δ.Σ του ΑΟ Κύδων που έφερε τα "πάνω κάτω".



"Βυθίζεται" το τμήμα μπάσκετ του Κύδωνα μετά την παραίτηση της Επιτροπής που λειτουργούσε εδώ και μία πενταετία αντιδρώντας έτσι στις τελευταίες αποφάσεις που πήρε σε έκτακτη συνεδρίαση το Δ.Σ. του Ομίλου και ειδικότερα για την απόφαση να πάρει από την Επιτροπή την διαχείριση των τμημάτων Υποδομής.

Εδώ να τονίσουμε ότι  σωματείο - σύλλογος που διατηρεί επιτροπή μπάσκετ και βάση καταστατικού του κάθε σωματείου,  η διαχείριση του τμήματος γίνεται από Αποκλειστικά απο την Επιτροπή μπάσκετ και δίνει λόγο των έργων του  στο σωματείο,

Αν στο Σωματείο , έχει ομάδα μπάσκετ στην Α1, τότε γίνεται ΚΑΕ που τότε προσχωρεί τα τμήματα υποδομής στο Σωματείο .

-Περισσότερα για τον αθλητικό νόμο , στο άρθρο 33 (πατήστε εδώ).

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΟ ΚΥΔΩΝ
ΘΕΜΑ: Διοίκηση και Λειτουργία Τμήματος Μπάσκετ Κύδωνα Χανίων Α.Ο. – Έκτακτη Συνεδρίαση Δ.Σ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Ο. Κύδων, μετά από έκτακτη συνεδρίαση την οποία νομίμως συγκάλεσε ο Πρόεδρός του κ. Αθανάσιος Κουβάτσος, παρουσία της Επιτροπής του Τμήματος Μπάσκετ, προπονητών του Τμήματος και παικτών της ανδρικής του ομάδος, αποφάσισε τα κάτωθι σε σχέση με το θέμα του παρόντος,το οποίο αποτέλεσε και το μοναδικό θέμα συζήτησης:

α. Η διοίκηση, η διαχείριση και κάθε σχετική απόφαση αναφορικά με τα Τμήματα Υποδομής του Τμήματος Μπάσκετ, εννοώντας το σύνολο των τμημάτων, αρρένων και θηλέων εκτός της ανδρικής ομάδος, θα ασκείται αποκλειστικά από το Δ.Σ. του Α.Ο. Κύδων, κατά το καταστατικό του. Υπεύθυνος Τμήματος, ορίζεται ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου, κ. Κυριάκος Κώτσογλου.

β. Η διαχείριση του Ανδρικού Τμήματος Μπάσκετ του Ομίλου, θα ασκείται από την Επιτροπή, σύμφωνα με τις αποφάσεις της και εφόσον αυτές δεν αντίκειται στο καταστατικό του Ομίλου.

γ. Τα Λειτουργικά Έσοδα τα οποία θα προέρχονται από τα Τμήματα Υποδομής θα καλύπτουν τις λειτουργικές ανάγκες και κάθε είδους έξοδα των Τμημάτων από τα οποία προέρχονται και αφού γίνεται η σχετική εκκαθάριση, το πλεόνασμα αυτών θα αποδίδεται στην επιτροπή μπάσκετ για να διατίθενται σύμφωνα με τις αποφάσεις της.
Οι χορηγίες που εξασφαλίζονται από τα τμήματα υποδομής θα διατίθενται για τα τμήματα υποδομής. Οι χορηγίες που θα εξασφαλίζονται από την επιτροπή μπάσκετ θα διατίθενται σύμφωνα με τις αποφάσεις της.

δ. Η αναλογία της χρησιμοποίησης των προπονητικών ωρών σε όλους τους κλειστούς αθλητικούς χώρους για τα τμήματα μπάσκετ του συλλόγου θα διατηρηθεί κατά την περίοδο 2016-17 η ίδια, όπως και την περίοδο 2015-16.

ε. Οι αναγκαίες συνέργειες σε Διοικητικό και Τεχνικό επίπεδο, οι οποίες θα προκύψουν για την συνεργασία των Τμημάτων Υποδομής και του Ανδρικού Τμήματος, θα αποφασισθούν σε κοινές συναντήσεις εργασίας οι οποίες θα γίνουν μεταξύ των διοικητικά & τεχνικά υπευθύνων.

στ. Κάθε άλλη διευθέτηση πέραν των ως άνω θα επιλύεται με αποφάσεις του Δ.Σ. του συλλόγου.
Τα παραπάνω αποφασίσθηκαν ομόφωνα από το Δ.Σ., με γνώμονα το συμφέρον, την ιστορία, τον κώδικα αξιών και την ευθύνη του Α.Ο. Κύδων απέναντι στο Χανιώτικο και Κρητικό Μπάσκετ.
Η Επιτροπή καλείται όπως απαντήσει εγγράφως εάν αποδέχεται πλήρως και ανεπιφύλακτα το σύνολο των παραπάνω, έως και τη Δευτέρα 5-9-16. Σε διαφορετική περίπτωση, η διαχείριση του συνόλου των Τμημάτων Μπάσκετ του Α.Ο. Κύδων, θα περάσει στο Δ.Σ, κατά το καταστατικό.

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.