Μάνος Σπυριδάκης | "Γιατί το Ηράκλειο θέλει την Α1".Ο  έφορος του τμήματος μπάσκετ του Ηράκλειο κ. Μανώλης  Σπυριδάκης μίλησε στην ιστοσελίδα BadBasket και εξήγησε με ξεκάθαρα λόγια για την υποψηφιότητα της wild card  για την Α1, αναλύοντας με επιχειρήματα τους λόγους του εγχειρήματος αυτού.

-Ποια είναι τα κριτήρια για την επιλογή της ομάδας που θα συμμετάσχει στην Α1 ;
Τα κριτήρια, από ότι μας έχουν ενημερώσει, είναι η οικονομική κατάσταση της ομάδας από άποψη μπάτζετ, η περιοχή, αν δηλαδή μπορεί να «σηκώσει» ομάδα Α1, αν υπάρχουν ξενοδοχεία, νοσοκομεία κτλ, η υποδομή, κυρίως με το γήπεδο, να μην υπάρχουν δεδικασμένα χρέη είτε Α'Βάθμια είτε Β'Βάθμια ενώ ζητήθηκε και μια εγγυητική επιστολή (σ.σ 50.000 ευρώ) κατά την κατάθεση του φακέλου. 
Μπόνους για την πορεία των προηγουμένων ετών δεν υπάρχει. 

-Με δεδομένο ότι η απόφαση θα γίνει γνωστή αρχές Σεπτεμβρίου, θα μπορέσει η ομάδα σας να αντεπεξέλθει στον σχηματισμό ρόστερ ικανό να την κρατήσει στην κατηγορία;
Εμείς είμαστε σίγουρα έτοιμοι για Α2. Από κει και πέρα έχει γίνει έρευνα αγοράς, έχουν βρεθεί στόχοι, και είμαστε αισιόδοξοι πως θα καταφέρουμε να σχηματίσουμε εγκαίρως ανταγωνιστικό ρόστερ. 
Μας τόνισε επίσης: Το Ηράκλειο έχει το πλεονέκτημα πως είναι μια πόλη 300.000 κατοίκων ενώ διαθέτει και ένα υπερσύγχρονο γήπεδο, τα «Δύο Αοράκια», 5.500 θέσεων. 
Επιπλέον, ο κόσμος της πόλης αγαπάει το μπάσκετ, όπως φάνηκε και από τις διεθνείς διοργανώσεις που έλαβαν χώρα στο Ηράκλειο τα τελευταία χρόνια και από το γεγονός πως ακόμη και στην Β' Εθνική, η ομάδα δεν είχε ποτέ κάτω από 1200-1500 κόσμο στο γήπεδο. 

Επικρατεί ευφορία στην πόλη για την ευκαιρία αυτή και θεωρούμε πως με την στήριξη του κόσμου και των τοπικών φορέων, η ομάδα αποτελεί επενδυτική ευκαιρία, μιας και είναι νοικοκυρεμένο σωματείο, χωρίς εκκρεμότητες. Άλλωστε, έχει βρεθεί ήδη επενδυτής, ο οποίος μπορεί να ηγηθεί της νέας ΚΑΕ.

Τέλος, ρωτήσαμε τον κο Σπυριδάκη αν υπήρχε σχέδιο για κατάθεση φακέλου εδώ και καιρό, μιας και η συμμετοχή του Ηρακλείου έγινε γνωστή, ευρέως τουλάχιστον, την ημέρα κατάθεσης φακέλων στην επιτροπή (26 Αυγούστου). Μας απάντησε:
Εμείς το ψάχνουμε τα τελευταία δύο χρόνια και μάλιστα εχθές (σ.σ 26 Αυγούστου), ήμασταν οι πρώτοι που καταθέσαμε φάκελο. Το γεγονός πως η προσπάθεια μας δεν έγινε γνωστή στον τύπο ίσως να οφείλετε στο ότι δεν διαθέτουμε ακόμα γραφείο τύπου. 
Εμείς πάντως είμαστε αισιόδοξοι (όπως και οι άλλοι βέβαια), λόγω του μεγέθους της πόλης και της γενικότερης οικονομικής ευρωστίας της και λόγω της οργάνωσης που έχει το σωματείο, όπως φαίνεται άλλωστε και από τις Ακαδημίες της ομάδας, οι οποίες στελέχωσαν εν πολλοίς την περσινή ομάδα στην Β' Εθνική.

-Να τονίσουμε ότι η ιστοσελίδα φιλοξενεί στο ίδιο άρθρο και τις απόψεις των  κ. Πολύδωρος Συρίγος, μέλος της διοικούσας επιτροπής του Πανιωνίου και  Βαγγέλη Παππά, αντιπρόεδρος της ομάδας της Καβάλας, 

Πηγή :"badbasket.blogspot.gr".
Από το Blogger.