Ηλ.Θεοδωρίδης | "Στόχος να γίνω καλύτερος, μέσα από την ομάδα"(pics).


Το kritikobasket.gr, έχει ως βασική του επιδίωξη και χρέος προς το  μπάσκετ της Κρήτης, την ανάδειξη, την προσοχή και την προβολή προσώπων και ομάδων, που εξελίσσουν με την αγωνιστική και μη παρουσία τους το άθλημα, και  βρίσκεται κοντά σε μπασκετμπολίστες και ανθρώπους που διαγράφουν τη δική τους πορεία στον χώρο, και μέσω συνεντεύξεων να παρουσιάζει τις ξεχωριστές τους στιγμές.

Η ιστορική ομάδα του Ηράκλειο, έχει τροφοδοτήσει όλα αυτά τα χρόνια τοπικά και Πανελλαδικά με παίκτες που έχουν αφήσει το στίγμα τους στον χώρο και έχουν πρωταγωνιστήσει. 

Ένας από αυτούς, ίσως ο σημαντικότερος με βάση της διακρίσεις είναι ο Ηλίας Θεοδωρίδης, ο οποίος αγωνίζεται σε ανώτερο επίπεδο με το Ρέθυμνο Cretan Kings, (μαζί με Α.Κόνιαρη και Γ.Καλαϊτζάκη σαν εξελίξιμοι αθλητές και ο δεύτερος μετά τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη τώρα στην Α1), με την οποίο και είχαμε τη χαρά να μιλήσουμε και να μοιραστεί μαζί μας τις εμπειρίες και τις απόψεις, εν όψει της νέας σαιζόν που μόλις ξεκίνησε.

WHO IS WHO
Ονοματεπώνυμο: Θεοδωρίδης Ηλίας-Άγγελος
Ηλικία: 19 ετών (05/02/1997)
Θέση: Point Guard 
Ύψος : 1.90 cm.
Σπουδές: Απόφοιτος 2ου Λυκείου Ηρακλείου- Σπουδαστής ΤΕΙ Κρήτης
Ομάδες: Δειλινό,Ηράκλειο, Ρέθυμνο Cretan Kings.
Εθνική Ελλάδας: Εθνική U14 χρυσός στην Σανκάρια της Τουρκίας, συμμετοχή στην προετοιμασία της U18.
Διακρίσεις: Πρωταθλητής παίδων και Εφήβων με το Ηράκλειο.
Τρίτη θέση στο πανελλήνιο παίδων το 2011-12  και 5η (2013-14)και 6η (2014-15) θέση στα Πανελλήνια Εφήβων, έχοντας ατομική διάκριση στην 6η θέση του Πανελληνίου Εφήβων ως μέλος της καλύτερης πεντάδας και δεύτερος σκόρερ της διοργάνωσης με 22,4 πόντους μ.ο.
Πέρυσι σε 14 αγώνες με την φανέλα του Ρέθυμνο Cretan Kings στην Α1, είχε 10 πόντους συνολικά, με 2 τρίποντα, μάζεψε 9 ριμπάουντ,μοίρασε 3 ασίστ και πραγματοποίησε δυο αιφνιδιασμούς.


-Πέρυσι πρώτη χρόνια στην Α1, σε έμαθε εκτός από την Κρήτη και η υπόλοιπη Ελλάδα.Ποιες οι εντυπώσεις σου ;

Πέρυσι για μένα η χρονιά ήταν μια απίστευτη εμπειρία.Η μετάβαση από την Β΄ εθνική στην Α1 είναι ένα πολύ δύσκολο βήμα.Για μένα ήταν κάτι πρωτόγνωρο αλλά προσαρμόστηκα γρήγορα.
Χρειάζεται καθημερινή σκληρή δουλειά και συγκέντρωση όσο περισσότερο γίνεται στο μπάσκετ.
Για μένα το ότι έφτασα ως εδώ δεν λέει κάτι πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά ώστε να γίνομαι καλύτερος.

-Το καλοκαίρι δούλεψες πολύ σε ατομικό επίπεδο, ιδιαίτερα πάνω στην Αθήνα. Τι προσωπικούς στόχους έχει βάλει φέτος ο Η.Θεοδωρίδης ;

Το καλοκαίρι μου το πέρασα στην Αθήνα,δούλεψα όσο μπορούσα στο διάστημα που βρέθηκα εκεί. Τώρα προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένος στην προετοιμασία της ομάδας. Προσωπικός μου στόχος είναι να γίνω καλύτερος μέσα από την ομάδα , να βοηθήσω από την πλευρά μου όσο γίνεται αλλά και να πάρω όσα περισσότερα γίνεται από τους προπονητές και τους συμπαίκτες μου

-Αλλαγή προπονητή,προσθαφαιρέσεις στο ροστερ της ομάδας.Τι να περιμένουμε φέτος από το Ρέθυμνο ;

Φέτος γίνανε αλλαγές στην ομάδα. Είμαστε θα έλεγα μια νέα ομάδα με όνειρα και φιλοδοξίες.
Είναι. πολύ νωρίς ακόμα για συμπεράσματα αυτό που προέχει είναι να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται μέχρι να έρθει ο Κόουτς Κωνσταντίνιδης.

-Δεύτερη χρονιά φέτος μακριά από το σπίτι σου .Πως σε στηρίζουν οι δικοί σου ; 
Το Ρέθυμνο είναι πλέον το σπίτι μου.Η οικογένεια μου με στηρίζει και με βοηθάει συνέχεια σε όλα εκτός του μπάσκετ και τους οποίους ευχαριστώ για ότι μου έχουν προσφέρει.
Το μπάσκετ είναι δική μου δουλειά.

-Ένα σχόλιο για τη νέα "φουρνιά" του Κρητικού μπάσκετ;
Ταλέντα στο Κρητικό μπάσκετ έβγαιναν και συνεχίζουν να βγαίνουν σε ικανοποιητικό βαθμό. Όμως το ταλέντο μόνο δεν αρκεί. 
Θα πρέπει να δουλεύουν πάρα πολύ στο γήπεδο, ώστε να αποδείξουν πως μπορούν να έχουν τη σπουδαία πορεία στο άθλημα, που όλοι περιμένουν!




Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.