Σήμερα (22/08 στις 17:00)οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων της ΕΚΑΣΚ.


Τη Δευτέρα (22/8) το απόγευμα στις 17.00 παρουσία εκπροσώπων των Σωματείων, θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΕΚΑΣΚ η κλήρωση των Παγκρητίων πρωταθλημάτων, σε άνδρες, εφήβους, παίδες, γυναίκες, κορασίδες και νεάνιδες.

Σε ότι αφορά το ανδρικό πρωτάθλημα, στην κληρωτίδα θα μπουν 10 ομάδες, ανάμεσά τους και οι ομάδες Νέων Εργοτέλη-Ηρακλείου-ΟΦΗ (χωρίς βαθμολογία), αλλά και η Ακαδημία Ρεθύμνου η οποία δεν θέλησε να συμμετάσχει στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής όπου σαν πρωταθλήτρια πέρυσι της ΕΚΑΣΚ, είχε προβιβαστεί.

Επίσης, στα playoff οι ομάδες μεταφέρουν τα μεταξύ τους αποτελέσματα στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, γεγονός που το διαφοροποιεί από το περυσινό.

Στις Γυναίκες έχουν δηλώσει συμμετοχή 6 ομάδες και οι τέσσερις πρώτες θα συναντηθούν μεταξύ τους σε Final Four, σε ουδέτερη ή κοινή έδρα 

Στους Εφήβους έχουν δηλώσει συμμετοχή  18 ομάδες και  θα χωριστούν σε δύο ομίλους, με γεωγραφικά κριτήρια και οι δυο (2) πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα συγκροτήσουν ένα όμιλο των τεσσάρων (4) και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, με πρωταθλήτρια ομάδα αναδεικνύεται η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στη βαθμολογία..

Στους παίδες στην Α΄κατηγορία έχουν δηλώσει συμμετοχή  10 ομάδες, ενώ στην Β΄ κατηγορία 18 και  θα χωριστούν σε δύο ομίλους, με γεωγραφικά κριτήρια.
Στους παίδες υποβιβάζονται οι δυο τελευταίες  από την Α΄ κατηγορία, ενώ από την Β κατηγορία, ανεβαίνουν οι πρώτες κάθε ομίλου.

Όσον αφορά την πρωταθλήτρια ομάδα στην β φάση προκρίνονται οι τρεις πρώτες της Α΄ κατηγορίας και η νικήτρια ομάδα του αγώνα μπαράζ των δυο πρώτων της Β.
Όλες θα θα συναντηθούν μεταξύ τους σε Final Four, σε ουδέτερη ή κοινή έδρα 

Στις Νεανίδες έχουν δηλώσει συμμετοχή 6 ομάδες και οι τέσσερις πρώτες θα συναντηθούν μεταξύ τους σε Final Four, σε ουδέτερη ή κοινή έδρα.

Στις κορασίδες  έχουν δηλώσει συμμετοχή 9 ομάδες και οι τέσσερις πρώτες θα συναντηθούν μεταξύ τους σε Final Four, σε ουδέτερη ή κοινή έδρα 

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.