Η προκήρυξη των Ανδρών ΕΚΑΣΚ | Με δέκα ομάδες η φετινή σαιζόν.


Το..πολυπληθέστερο πρωτάθλημα, απο πλευράς ομάδων θα είναι το φετινό στα τελευταία χρόνια, καθώς παρά την αποχώρηση της  Αναγέννησης, η δεκάδα συμπληρώθηκε με τις ομάδες νέων του Ηρακλείου, του Εργοτέλη και του ΟΦΗ.

Οι τελευταίες (Νέοι Εργοτέλη, Νέοι Ηρακλείου και Νέοι ΟΦΗ), θα συμμετάσχουν άνευ ανταγωνισμού ενώ οι υπόλοιπες ομάδες είναι οι Ιεράπετρα, Μεσαρά, Δειλινό, Κύδων, Ακαδημία Ρεθύμνου, Πεδιάδα, Ηρόδοτος.

Η έναρξη προσδιορίστηκε το διήμερο 3-24 Οκτωβρίου και οι αγώνες θα διεξάγονται Κυριακή και Δευτέρα. Όσον αφορά στο σύστημα διεξαγωγής, παραμένει ίδιο με πέρυσι, δηλαδή όλοι παίζουν με όλους σε πρώτη φάση και οι τέσσερις πρώτοι συναντούνται χιαστί στα πλέι οφ.

Μόνο που φέτος μεταφέρονται τα μεταξύ τους παιχνίδια από την α' φάση. Στον τελικό επίσης μεταφέρονται τα αποτελέσματα της α' φάσης.

Από εκεί και πέρα, αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΚΑΣΚ δε συμβαδίζει με την προκήρυξη της ΕΟΚ όσον αφορά στους νέους που πρέπει να βρίσκονται στη δωδεκάδα, αλλά και στη συμμετοχή τους.

Για την ακρίβεια, στη δωδεκάδα κάθε ομάδα οφείλει να έχει δύο αθλητές κάτω των 22 ετών και 2 κάτω των 20 ετών  και θα πρέπει υποχρεωτικά να υπάρχει στην πεντάδα τουλάχιστον ένας απ' αυτούς στα τρία πρώτα δεκάλεπτα.

Σε περίπτωση αποβολής λόγω φάουλ και των τεσσάρων αθλητών κατά την διάρκεια του αγώνα η ομάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει αθλητή διαφορετικής ηλικίας.

Οι κληρώσεις των αγώνων θα γίνουν στις 22 Αυγούστου 2016, ημέρα Δεύτερα, στα γραφεία της Ε.ΚΑ.ΣΚ. (Οδός Σπύρου Μουστακλή, Κλειστό Γυμναστήριο Λίντο) και ώρα 17.00 παρουσία εκπροσώπων των σωματείων.

Η ειδική προκήρυξη του πρωταθλήματος των ανδρών:




Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.