Β' Εθνικη | Τα αποτελεσματα και η βαθμολογία.

Ο Νότιος Όμιλος της Β’ Εθνικής μας επιφύλαξε το πιο συναρπαστικό τέλος, καθώς τόσο το εισιτήριο ανόδου, όσο και των μπαράζ, αλλά και του υποβιβασμού κρίθηκε στα τελευταία λεπτά των περισσότερων αναμετρήσεων.

Την πιο… γλυκιά ήττα της σεζόν γνώρισε ο Πανιώνιος στη Νίκαια! Ο Ιωνικός μπορεί να επικράτησε στην εκπνοή με 74-72, ωστόσο, οι “πάνθηρες” στέφθηκαν Πρωταθλητές, μετά την παράλληλη ήττα του Αμύντα και θα αγωνίζονται στην Α2 την ερχόμενη σεζόν, για πρώτη φορά στην ιστορία τους. 

Το Ηρακλειο κατετάγη τρίτο κλείνοντας θετικά μια εκπληκτική χρονιά και θα διεκδικήσει άνοδο, μέσω των μπαράζ κατάταξης που τα τελευταία χρόνια, δίνουν ανόδους.

Την ίδια στιγμή, ο Κρόνος πήρε μια σπουδαία νίκη με 93-85 στην παράταση και έστειλε στο μπαράζ ανόδου την ομάδα του Υμηττού, όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΛ.

Την παραμονή στην κατηγορία εξασφάλισε ο Εργοτέλης, περνώντας αλώβητος από το Κορωπί, καταφέρνοντας στο μίνι πρωτάθλημα (όπως είχε πει ο Γ.Μακράκης) να κάνει 5/6 νίκες και να κερδίσει δίκαια την παραμονή, στέλνοντας τους απανταχού φίλους τους στα "ουράνια".

Η ομάδα της Ελευσίνας νίκησε δυσκολότερα του αναμενόμενου τον Ίκαρο στη Νέα Σμύρνη, του οποίου ο υποβιβασμός ήταν ήδη δεδομένος.

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσε τη σεζόν και ο Χολαργός, καθώς επιβλήθηκε με ευκολία της ήδη υποβιβασμένης Νίκης, στο Μαρούσι. 
Παρά τη ευρεία νίκη του επί του Προμηθέα, ο Έσπερος θα ακολουθήσει την ομάδα του Χαλανδρίου στην Γ’ Εθνική. 

Τέλος, η ομάδα του Παπάγου επικράτησε με το ευρύ 79-61 του Φιλαθλητικού στο “Σαλούν”, προσπερνώντας τους παίκτες του Τάκη Ζήβα στην τελική βαθμολογία.




Αποτελέσματα-Βαθμολογία:


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.