Πλήρωσε το κακό ξεκίνημα, στην Νίκαια ο Εργοτέλης.


Στο εξ αναβολής παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής ο Εργοτέλης γνώρισε την ήττα στο κεκλεισμένων των θυρών κλειστό του Πλάτωνα, απο τον Ιωνικό με 84-67, συνεχίζοντας το αρνητικό σερί και δυσκολεύει το μέλλον του, όσον άφορα την παραμονή.

Η ομάδα του Γιώργου Μακράκη, επηρεασμένη απο τα δυο εντός έδρας αρνητικά αποτελέσματα, δεν ξεκίνησε καλά στο παιχνίδι, ενώ απο την άλλη  οι παίκτες του Νίκου Οικονόμου μπήκαν στο γήπεδο αποφασισμένοι από τα πρώτα λεπτά να “χτίσουν” μια διαφορά και να δείξουν πιο είναι το αφεντικό στην αναμέτρηση και το πέτυχαν με το... καλημέρα. 

Με τον Λάρι Τασόπουλο να είναι ο αποδέκτης των περισσότερων επιθέσεων για τον Ιωνικό οι γηπεδούχοι πήραν μια διαφορά πιέζοντας πολύ στην άμυνα. Κράτησαν τον Εργοτέλη στον 1 πόντο (21-1 στο 8') προκαλώντας ασφυξία επιθετικά στους Κρητικούς που τελείωσαν το πρώτο 10λεπτο έχοντας σημειώσει μόλις 5 πόντους (με δυο καλάθια από Καραλλή και Σκλήβα)! 

Η πίεση στην άμυνα που άσκησε στην δεύτερη περίοδο, ο Εργοτέλης, απέφερε κάποια αποτελέσματα χωρίς όμως να γίνει ποτέ απειλητικός και το ημίχρονο εληξε με 37-18.

Η διαφορά έφτασε και στο +26 (53-27 στο 27') με τον νεαρό Γκιουζέλη να αποτελεί άλλη μια επιθετική λύση για την ομάδα της Νίκαιας. 

Από εκείνο το σημείο ουσιαστικά οι "κιτρινόμαυροι", έδειξαν αντίδραση  γεγονός που τους έδωσε την δυνατότητα να βρει λύσεις επιθετικά με σουτ από τους Βασιλειάδη, Καρακωνσταντάκη και Σακελαράκη μειώνοντας την τελική διαφορά στο παιχνίδι.

Ιωνικός Νικαίας - Εργοτέλης 84-67
Διαιτητές: Φάκαρος-Νάστος.
Δεκάλεπτα: 22-5, 37-18 (ημίχ.), 61-41, 84-67.

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (Οικονόμου): Γιαννίκος 7 (1 τριπ.), Κούτουλας 5 (1 τριπ.), Βανδώρος, Γεωργοπαπαδάκος 6 (2 τριπ.), Ντιμπ 5 (1 τριπ.), Μούκας 1, Μπολάτογλου 5, Ρεκουνιώτης 1, Τασόπουλος 19, Γκιουζέλης 11 (1 τριπ.), Λυκογιάννης 14 (1 τριπ.), Βεσκούκης 9 (2 τριπ.).
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Μακράκης): Τσερκιτζόγλου 7 (1 τριπ.), Πετράκης 2, Χασάπης, Σακελαράκης 10 (1 τριπ.), Καρακωνσταντάκης 9 (2 τριπ.), Βασιλειάδης 13 (1 τριπ.), Σκανδαλάκης, Αρναουτάκης 7, Σκλήβας 9, Καραλής 10.




Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία:


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.