Κύδων | "Θα ματώνουμε στο γήπεδο, στόχος η παραμονή".


Με αφορμή την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής μπάσκετ ανδρών και το πρώτο παιχνίδι του Κύδωνα σ’ εθνική κατηγορία μετά από 10 χρόνια, δόθηκε το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου στο κλ. Κλαδισού, στην οποία παραβρέθηκαν ο προπονητής Κ. Σδράκας και (εκπροσωπώντας τους παίκτες) ο Μανόλης Αδοντάκης.

Οι δυο ομιλητές τόνισαν ότι βασικός στόχος της ομάδας είναι η παραμονή, ενώ για το εκτός έδρας παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής (11/10) με τον Άρη Νίκαιας, δήλωσαν ότι ο Κύδωνας θα παίξει πλήρης, χωρίς άγχος και θα προσπαθήσει για την καλύτερη δυνατή εμφάνιση.

Η ενημέρωση απο το γραφείου τύπου του Κύδων:


Με αφορμή την πρεμιέρα του Κύδωνα Χανίων στην Γ’ Εθνική παραχωρήθηκε την Πέμπτη (8/10) συνέντευξη τύπου, στο κλειστό γυμναστήριο Κλαδισού στα Χανιά. 

Το «παρών» έδωσαν ο προπονητής της ομάδας Κώστας Σδράκας και ο Καλαθοσφαιριστής Μανώλης Αδοντάκης.

Αναλυτικά:

Κώστας Σδράκας (προπονητής Κύδωνα Χανίων): 

"Θέλω να πω σε όλους μας καλή χρονιά. Ελπίζω ο κόσμος να αγαπήσει την προσπάθεια της ομάδας. Να είναι κοντά μας φέτος. Όσον αφορά το πρώτο μας ματς με τον Άρη Νικαίας, έχουμε δουλέψει 
αρκετά σε όλους τους τομείς. 

Θα πάμε στην Αθήνα με όλες μας τις δυνάμεις για να κυνηγήσουμε όλες τις πιθανότητες να φτάσουμε στην νίκη. Η ομάδα μας έχει στόχο την παραμονή στην κατηγορία. 

Κάθε παιχνίδι το κοιτάμε ξεχωριστά και θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου. Είμαστε μια ομάδα, ως επί το πλείστον με Χανιώτες παίκτες. Κάναμε μια καλή προσθήκη και άλλη μία που αναμένεται. 

Εμείς θα «ματώνουμε» στο γήπεδο και δε θα αφήσουμε κανένα ματς στην τύχη του. Θέλουμε να φέρουμε καλύτερες ημέρες στο μπάσκετ των Χανίων.

Για το αν το ρόστερ της ομάδας είναι ικανό ώστε να κρατηθεί η ομάδα στην κατηγορία: 

"Έτσι όπως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα είναι δύσκολο οι ομάδες της επαρχίας να προσελκύσουν παίκτες από το κέντρο και να κάνουν καλύτερο ρόστερ. 

Για το οικονομικό μιλάω. Δείτε ότι λίγες επαρχιακές ομάδες έχουν καλό ρόστερ. Για το δικό μας ρόστερ θα φανεί στο γήπεδο. Έχουμε εμπιστοσύνη στα παιδιά. Θέλουμε έναν ακόμα παίκτη. Δεν έχουμε το καλύτερο ρόστερ αλλά όχι και το χειρότερο στην κατηγορία. Έχουμε δουλέψει πολύ το καλοκαίρι. Τα πιστεύει τα παιδιά η διοίκηση, τα πιστεύουν και οι προπονητές και ελπίζουμε ότι θα έχουμε καλή πορεία".

Για το ποια είναι τα κρυφά όπλα της ομάδας: 

"Τα δυνατά χαρτιά είναι η πολύ σκληρή και δυνατή άμυνα και οι πολύ καλές συνεργασίες μπροστά. Το βασικό μας όπλο είναι η ομοιογένεια και ότι παίζει ο ένας για τον άλλο".

Μανώλης Αδοντάκης (Καλαθοσφαιριστής Κύδωνα Χανίων):  

"Τελείωσαν τα ψέματα. Μετά από σκληρή προετοιμασία μπαίνουμε στα επίσημα ματς. Το πρώτο ματς είναι εκτός έδρας. Εξαιτίας κάποιων μικροπροβλημάτων τραυματισμών και επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν κατεβήκαμε πλήρεις στα φιλικά. 

Στα επίσημα έχουμε θέσει ως στόχο να είμαστε ανταγωνιστικοί και στοχεύουμε στην παραμονή. 

Στο ματς με τον Άρη Νικαίας δεν έχουμε εμείς το βάρος της νίκης. Θα είναι ένα «κρας τεστ» για μας και είναι γνωστό ότι οι πρεμιέρες κρύβουν εκπλήξεις.

Για το γεγονός ότι η ομάδα δε διαθέτει πολλές εμπειρίες Εθνικών κατηγοριών: 

"Είναι γνωστό ότι αυτή ομάδα δε διαθέτει πολλούς παίκτες με εμπειρία τέτοιων κατηγοριών. Αυτό έχει τα μειονεκτήματά του. Αποτελεί και φόβητρο για κάποιους νέους παίκτες η κατηγορία. Από την άλλη, με τη δύναμη της ψυχής μας αλλά και με την προσθήκη κάποιων παικτών που έχουν εμπειρίες, πιστεύω ότι θα ανταπεξέλθουμε. 

Εξάλλου πολλές άλλες ομάδες, νεοφώτιστες στην κατηγορία, έχουν επίσης νεαρούς παίκτες που δεν έχουν εμπειρία της Γ’ Εθνικής.

Για το αν μπορεί ο ίδιος να συνδυάσει το αγωνιστικό κομμάτι με το κομμάτι της ενασχόλησής του με τα κοινά του Δήμου Χανίων, ως αντιδήμαρχος: 

"Με σωστό προγραμματισμό όλα χωράνε. Αποδεικνύεται ότι ο αθλητισμός και η πολιτική πηγαίνουν μαζί. Είναι καθαρά θέμα διαχείρισης χρόνου. Αγαπώ αυτό που κάνω και χαίρομαι να προσφέρω στην πόλη μου, πολυδιάστατα".

Μια προσφορά του Γυμναστηρίου :


FLEX Health&Fitness
Λ. Ιωνίας 110
Ηράκλειο Κρήτης
2810322944



Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.