Αφιέρωμα στο Ηράκλειο | Ο στόχος επιτεύχθηκε ;.


Τα τελευταία καρδιοχτύπια στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής, που τα πρόσφερε η μάχη του υποβιβασμού, υπήρξε μια συμμετοχή και ενδιαφέρον του κόσμου της Κρήτης, και ειδικά για το Ηράκλειο, μιας ομάδας που που "σφίγγει" απο οικονομική υγεία και οργάνωση, αλλά απο αγωνιστικούς στόχους μας άφησε "θολό τοπίο".

Μια απο τις βασικές διαφορές που είχαμε φέτος με τους ανθρώπους της ομάδας του Ομίλου της "Δ.Μποφόρ", ήταν (με την λήξη του πρωταθλήματος), αν η ομάδα πέτυχε η  όχι τους στόχους.

Εξαρτάται από όποια οπτική γωνία το δει κανείς.

Παρακολουθώντας το Ηράκλειο, περισσότερο απο κάθε άλλη ομάδα, αυτο που έχουμε να πούμε είναι οτι εξωαγωνιστικά πέτυχε και θα έλεγα οτι σημείωσε άθλο, αλλά να μου επιτρέψουν οι καλοί φίλοι μου στην ομάδα να διατυπώσω την γνώμη οτι αγωνιστικά είχαμε μια απο τα ίδια και δεν ξέρω αν θεωρείται επιτυχία.

Το Ηράκλειο για μια ακόμα χρονιά, διαχειρίστηκε ορθολογιστικά το μπάτζετ του και με την εξαιρετική ικανότητα που έχουν να διαλέγουν φτηνά και σωστά κι εχοντας αξιοθαύμαστη συνέπεια στα όσα υποσχέθηκαν στο οικονομικό κομμάτι, είναι άξιοι συγχαρητηρίων.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε οτι ολοι οι παίκτες της ομάδας είναι τακτοποιημένοι οικονομικά, με το που ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα, γεγονός που όχι μόνο στην Κρήτη δεν υπάρχει, αλλά αποτελεί σπάνιο για όλη την Ελλάδα κι αυτές οι ομάδες που έχουν τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες, έχουν πίσω τους αξιόπιστους χρηματοδότες που αποτελούν εγγύηση.

Οπως δεν είναι μυστικό και αξίζει να αναφερθεί, οτι όλοι οι παίκτες που αγωνίζονται στην Κρήτη εκτός "Ηράκλειο", να "ζηλεύουν" , τους συναδέλφους τους, με πολλούς απ αυτούς να ήθελαν να ήταν στην θέση τους.  

Παράλληλα το Ηράκλειο, εχοντας ένα πλάνο για την προβολή της ομάδας, κατάφερε (με διάφορες προσκλήσεις σε μαγαζιά του Ηρακλείου και με διαπροσωπικές σχέσεις), να μαζέψει φέτος πολύ κόσμο στα "Δυο Αοράκια", και σίγουρα ήταν η ομάδα με τον περισσότερο κόσμο απο κάθε άλλη του Ηρακλείου.

Επίσης στο μέσον της σαιζόν έγιναν και διορθωτικές κινήσεις, με καλύτερη απ όλες την πρόσληψη του Α.Χριστοδούλου, που έπιασε "κοιμώμενες", όλες τις άλλες ομάδες του Ηρακλείου, με τα αγωνιστικά αποτελέσματα να φαίνονταν πολύ σύντομα.

Σίγουρα όλα τα παραπάνω είναι πολύ σημαντικά (ίσως τα σημαντικότερα), ωστόσο, το ερώτημα για μένα είναι πέτυχε αγωνιστικά ;

Για μένα όχι . Ο Βασίλης Ράλλης σε δηλώσεις του στην αρχή της σαιζόν, είχε τονίσει σε βίντεο δηλώσεις του σε μας οτι  "βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, προσπαθώντας να παίξουμε ελκυστικό μπάσκετ και απο εκεί και πέρα θα κάνουμε ταμείο, στο τέλος".

Σίγουρα μια σωστή άποψη που αντικατοπτρίζει την φιλοσοφία των διοικούντων της ομάδας.

Εμείς αγωνιστικά είδαμε φέτος διαφορετικό μπάσκετ, πιο ελκυστικό, με επιθετικές άμυνες και διάθεση να τρέξουν στο χώρο οι παίκτες, με ενέργεια στην άμυνα και πολύ καλό διάβασμα στην επίθεση.

Είδαμε όμως καλές και κακές στιγμές, που για αυτές σημαντικό ρόλο επαιξαν οι τραυματισμοί, ενώ για τους ανθρώπους της ομάδας ,δεν βοήθησε και το γήπεδο.

Όλα αυτά όμως είναι στο πρόγραμμα.

Αν το Ηράκλειο έπαιζε σε πρωτάθλημα "γυάλας", που κανένας τραυματισμός, η λάθος η αδικία συνέβαινε, τότε σίγουρα θα βρισκόταν πολύ ψηλότερα.

Το ερώτημα για μένα είναι : 

Μια ομάδα που σέβεται τον εαυτό της και την ιστορία της, βάζει κάποιους στόχους,ένα όραμα στο ξεκίνημα της σαιζόν.

Του τύπου : Φέτος είναι η χρονιά για το παραπάνω βήμα", (ΟΦΗ, Εργοτέλης), "πρωταρχικός στόχος η σωτηρία" (Ηρόδοτος, Ακαδημία Ρεθύμνου), η  "καθιέρωση στην κατηγορία" η και το τελευταίο " η ανάδειξη κάποιων παικτών απο τις Ακαδημίες".

Πραγματικά προσπαθώ να θυμηθώ τι απ όλα εκανε το Ηράκλειο. Λίγο απ όλα.

Ειδικά στο θέμα της ανάδειξης κάποιων παικτών το Ηράκλειο, μπορεί να έδωσε το περισσότερο χρόνο συμμετοχής, απ όλες της ομάδες της Κρήτης (εκτός της Ακαδημίας), σε νεαρούς αθλητες αλλά αυτο για μένα έγινε προς το τέλος της σαιζόν, η σε άνευ ουσίας αγώνες, που εκεί τα παιδια κέρδιζαν παραστάσεις και εμπειρίες.

Για μένα όμως το στοίχημα είναι να εμπιστευθείς τα παιδιά στα δύσκολα, όπως εκανε ο Ολυμπιακός στον τελικό της Κωνσταντινούπολης, που οταν έχανε με 19 πόντους ο Ιβκοβιτς, έβαλε τρία παιδιά (Σλουκα, Ματζαρη, και Παπανικολάου τότε), και που "εξαργυρώνουν" καιρό τώρα αυτην την συμμετοχή.

Κάτι  που εκανε φέτος και ο Ιβάνοβιτς, χρησιμοποιώντας τους Λούτζη , Χαραλαμπόπουλο, πάνω απο 12 λεπτά στους αγώνες ζωής και θανάτου με την ΤΣΣΚΑ.

Το ίδιο που κάνουν χρόνια τώρα και επανέλαβαν φέτος ο Πανιώνιος (Μπιλλής, Σταμάτης), Κολοσσός (Τολιόπουλος, Σολιόγκας), Τρικαλα (Σπυρόπουλος, Χουχούμης), Αρης (Βεζένκοφ), ΠΑΟΚ (Λιάπης) και άλλες.

Για να μην αναφερθώ σε μικρότερες κατηγορίες που είδαμε πολλά νεαρά ταλαντούχα παιδια να εμπιστεύονται οι προπονητές τους.

Το Ηράκλειο εχει και για φέτος την πιο επιτυχημένη παρουσία στα πρωταθλήματα υποδομών της ΕΚΑΣΚ (φέτος πήρε την 1η θέση σε Εφήβους Παμπαίδες και την 2η σε παιδικό) , ενώ πολλά χρόνια τώρα βρίσκεται στην κορυφή σε διακρίσεις, αλλά δεν είδαμε κάποιο αθλητή απ αυτούς να ξεπετάγεται στην ανδρική .

Ποιος ευθύνεται για αυτο ; Σίγουρα όχι τα παιδιά.Και μπορεί να φεύγουν αρκετά παιδιά μετά το Εφηβικό λόγω σπουδών..γι άλλες πολιτείες, αλλά αυτο συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα και στα κάτω υπάρχουν κάποια παιδια που παραμένουν στην Κρήτη και έχουν δυνατότητα εξέλιξης. 

Μια προσφορά του Γυμναστηρίου :

FLEX Health&Fitness
Λ. Ιωνίας 110
Ηράκλειο Κρήτης
2810322944



Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.