Είναι έτοιμες για συνεργασία η συνένωση οι ομάδες του Ηρακλείου ;


Πρόσφατα έγινε σύσκεψη προέδρων και παραγόντων των τεσσάρων συλλόγων του Ηρακλείου που συμμετέχουν στα εθνικά πρωταθλήματα και του προέδρου της ΕΚΑΣΚ, για να συζητήσουν το ενδεχόμενο να υπάρξει τη νέα χρονιά μια ομάδα από την πόλη στην Α2 Ανδρών ή κι άλλη μιας σε μικρότερη εθνική κατηγορία.Φώτο : "Από Εφ.Πατρίς".

H πρόταση ήταν του προέδρου της Ένωσης Μπάμπη Μαρκάκη η οποία στηρίχθηκε στο γεγονός ότι υπάρχει οικονομική κρίση, δύσκολα τα σωματεία τα φέρνουν βόλτα “και αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, σε λίγο το Ηράκλειο, η Κρήτη δεν θα έχει μπάσκετ στις εθνικές κατηγορίες” όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Στην συνάντηση ολοι συμφώνησαν ότι υπάρχει οικονομικό πρόβλημα στις ομάδες, ότι το μέλλον τους είναι δυσοίωνο και κρίνεται απαραίτητη η συνεργασία. 

Στο δια ταύτα όμως υπήρξαν κάποιες διαφωνίες, καθώς οι διαφορές που χωρίζουν τις ομάδες πολλές, αλλά συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα συνάντηση σύντομα.

Κατά την γνώμη μας ολοι οι εμπλεκόμενοι βάζουν το προσωπικό συμφέρον των ομάδων τους πάνω απο το γενικό καλό της πόλης.

Εμείς εν όψει της νέας συνάντησης (και μετά απο ατελείωτες ώρες συζήτησης με ανθρώπους που αγαπούν το μπάσκετ και βρίσκονται κάθε σαββατοκύριακο στις Κερκίδες) θα θέλαμε τους ρωτήσουμε :

-Είναι απαραίτητο κάθε χρόνο να δίνει μια ομάδα της πόλης μας 50-100-150 χιλιάδες ευρώ (ενδεικτικά αναφερονται) να επιτύχουν μια αγχώδης παραμονή στην κατηγορία ;

-Είναι τόσο σημαντικό αυτά τα χρήματα (το μεγαλύτερο μέρος) να δίνονται σε κάποια παιδια απο την υπόλοιπη Ελλάδα, για να στηρίξουν τους όποιους προσωπικούς στόχους βάζει η ομάδα ;

-Εμείς απ όσο γνωρίζουμε ένας σχεδιασμός ένα πλάνο μιας ομάδας εμφανίζει  συγκεκριμένα οράματα. 

Σχεδιασμός για την άνοδο σε μεγαλύτερη κατηγορία, μέχρι να φτάσει σε επαγγελματικό επίπεδο όπως το Ρέθυμνο, η....
η ανάπτυξη του ντόπιου στοιχείου, μαζί με αξιοποίηση των των υποδομών .

Εμείς τόσα χρόνια βλέπουμε μια "ξαναζεσταμένη σούπα", που στο τέλος κουράζει.

-Σίγουρα θα υπάρχουν πολλά τα οποία θα έχουν να λύσουν στην επόμενη συνάντηση, αλλά εμείς ο απλός κόσμος, περιμένουμε απο τους ανθρώπους αυτούς που έχουν ανοιχτό μυαλό και όραμα να υπερβάλλουν τις δυσκολίες αυτές παραμερίζοντας το προσωπικό συμφέρον και να μας εκπλήξουν ευχάριστα.

Κι αν δεν μπορούν να συνενωθούν όλες οι ομάδες, ας συνενωθούν αυτές που έχουν το..ίδιο DNA.

Ο ΟΦΗ και το Ηράκλειο το Ηράκλειο και ο ΟΦΗ που θέλουν και μπορούν, εχοντας οδηγό (προς αποφυγή) την συνένωσή τους πριν δέκα χρόνια.

Μια προσφορά του Γυμναστηρίου :

FLEX Health&Fitness
Λ. Ιωνίας 110
Ηράκλειο Κρήτης
2810322944

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.