Χώρισαν οι δρόμοι του Μιχάλη Κανάκη και της Πεδιάδας.


Ο έμπειρος τεχνικός μας επιβεβαίωσε ότι δεν συνεχίζει στον πάγκο της Πεδιάδας, παρά την εξαιρετική πορεία που είχε πέρυσι, με βασική αιτία  την διαφορά φιλοσοφίας , ανάμεσα στις δυο πλευρές.Η ανακοίνωση της Πεδιάδας.

Η περυσινή συνταγή, διοίκησης προπονητή, παικτών, που οδήγησε την Πεδιάδα στην 5η θέση, με αξιοπρεπέστατη πορεία, δεν υφίσταται πλέον,  καθώς οι συζητήσεις για ανανέωση συνεργασίας της ομάδας της Χερσονήσου, με τον προπονητή που εχει τις (περισσότερες και..ατελείωτες) ώρες ...πάγκου Μιχαλη Κανάκη, δεν είχαν αίσια κατάληξη.

Αιτία η διαφορά φιλοσοφίας, ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Κι όταν λέμε διαφορά φιλοσοφίας, εννοούμε τις αρχές, τις αξίες και τον τρόπο που τις εφαρμόζει ο κόουτς Κανάκης, στην καθημερινή του επαφή με την ομάδα.

Είναι δηλαδή ένας συγκεκριμένος τρόπος δουλειάς, σκέψης, αρχών και αξιών, ο οποίος έχει σαν μέσο έκφρασης και κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά.

Σ αυτόν λοιπόν τρόπο εργασίας, βασικό στοιχείο το να φανούν αποτελέσματα της δουλειάς, ενός προπονητή σε μια ομάδα, είναι να δουλεύει η ομάδα με σοβαρότητα και συνέπεια, εκτός ανταγωνισμού, εκτός πρωταθλήματος.

Δηλαδή του διάστημα μετά την ολοκλήρωση της σαιζόν, αλλά και πριν την έναρξη της νέας, την προετοιμασία .

Σε αυτό το σημείο ο κουτές Κανάκης λοιπόν εστίασε το βάρος της φιλοσοφίας του, καθώς γνωρίζει όσο λίγοι, οτι  ένα πράγμα είναι αυτό που θα βοηθήσει μια ομάδα στην επιτυχία:
η σκληρή δουλειά.

Μια ομάδα που να ΄χει αρχή, μέση και τέλος, μια ομάδα ,  που είναι είναι απαραίτητο να στηρίζεται σ’ ένα "αθλητικό συμβόλαιο" του οποίου οι βασικές αρχές είναι:
το δικαίωμα στην προπόνηση, η αναδιανομή ρόλων, η προστασία από διάφορους κινδύνους, οι δίκαιες ευκαιρίες.

Είναι αποδεδειγμένο ότι δεν υπάρχει εύκολος δρόμος για την επιτυχία, γι΄ αυτό πρέπει ο προπονητής να δουλεύει πολύ σκληρότερα από ότι ζητά να δουλεύουν οι παίκτες του.

Πρέπει πάντα να είναι προετοιμασμένος για όλη την χρονιά, για την προπόνηση, για το κάθε τι.

Αν ένας προπονητής, θέλει να δουλεύει απο Αύγουστο μέχρι Μάρτιο δικαίωμά του, αλλά όχι για τον Μιχάλη Κάνάκη, που εχει εδραιώσει τις συγκεκριμένες αρχές.

Βεβαίως και οι άνθρωποι της Χερσονήσου, κάνοντας   τον προγραμματισμό τους, βλέπουν δυσκολίες στο οικονομικό, κομμάτι, αλλά αν θέλει κάποιος να κάνει την υπέρβαση, τότε μέσα από την προσπάθεια, τις σχέσεις και την συνεργασία, μπορεί να επιτευχθεί.

Η ανακοίνωση της Πεδιάδας.

Με μια λιτή ανακοίνωση μέσα απο την σελίδα κοινωνικής δικτύωσης της Πεδιάδας, η ομάδα της Χερσονήσσου, επισημοποίησε την λήξη συνεργασίας συνεργασίας με τον Μιχάλη Κανάκη, ευχόμενη καλή συνέχεια.

"Η συνεργασία του Μιχάλη Κανάκη και της Πεδιάδας έληξε.
Ευχόμαστε στον κύριο Κανάκη καλή συνέχεια στους νέους του στόχους".
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.