Απαντά στην Μεσαρά, ο Κύδων.


Απάντησε  ο Κύδων, στα όσα υποστηρίζει ο σύλλογος της Μεσσαράς όσον αφορά το μεταξύ τους, πρώτο τελικό καθώς η Διοίκηση της Χανιώτικης ομάδας,  καθώς με ανακοίνωση απαντάει στους ισχυρισμούς των ανθρώπων της Μεσσαράς, που εκφράστηκαν με την πρόσφατη ανακοίνωση τους.

Στην αντεπίθεση για το θέμα που προέκυψε στον πρωτο τελικό με την Μεσαρά, πέρασε ο Κύδων, καθώς με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα των Μοιρών, πέρασε ο Κύδων, διαφωνώντας, με το ύφος της ανακοίνωσης, τονίζοντας :

"Να μήν ασχολείται με εξωαγωνιστικά φαντάσματα να φροντίσει να χαλιναγωγήσει συγκεκριμένες συμπεριφορές & χαρακτήρες των αθλητών της"ευχόμενος Καλή ανάσταση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση :


Η διοίκηση του τμήματος μπάσκετ του Α.Ο. Κύδωνα με αφορμή την ανακοίνωση του Γ.Α.Σ. ΜΕΣΣΑΡΑΣ αντιπάλου ομάδας στους τελικούς του παγκρήτιου πρωταθλήματος θέλει να επισημάνει τα εξής:

1)Οι αγώνες μπάσκετ λήγουν σε 40΄ λεπτά και όχι σε 26΄όπως θα βόλευε την αντίπαλη ομάδα της Μεσσαράς στον πρόσφατο μεταξύ μας αγώνα στις 05/04.

2) Η ομάδα μας στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τερμάτισε 1η στην βαθμολογία έχοντας κερδίσει & εντός & εκτός έδρας την αξιόμαχη ομάδα της Μεσσαράς με διαφορές της τάξεως των 20 & 30 πόντων ενώ πρόσφατα την κερδίσαμε και τρίτη φορά στον πρώτο τελικό των play off.

3) Οι παίκτες μας καθ’όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος δεν έχουν λάβει ούτε μία τεχνική ποινή για διαμαρτυρία! Και αυτό συνέβη διότι τους έχουμε μεταδώσει τη φιλοσοφία ότι πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και δεν πρέπει να ασχολούνται σε καμία περίπτωση με τη διαιτησία και με διάφορες προκλήσεις που μπορεί να δημιουργήσουν φίλαθλοι των αντιπάλων ομάδων.

4) Έχουμε επενδύσει αρκετά χρήματα προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα θετικό κλίμα & κίνητρα για το φίλαθλο κόσμο ώστε να προσέρχονται στο γήπεδο φροντίζοντας παράλληλα να βιώνουν ένα γιορτινό κλίμα παρακολουθώντας συναρπαστικούς αγώνες μπάσκετ οι οποίοι έχουν πλαισιωθεί και με διάφορα χορευτικά show.

Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών  ήταν στον 1ο τελικό των play off να φιλοξενήσουμε 1250 φιλάθλους στο γήπεδο του Κλαδισού αριθμός πρωτόγνωρος για τοπικά πρωταθλήματα. Παράλληλα καταφέραμε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση του συγκεκριμένου αγώνα μέσω του καναλιού της ΝΕΑΣ TV διαφημίζοντας το μπάσκετ & το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚ  σε όλη την Κρήτη.

5) Την ομάδα της Μεσσαράς την υποδεχθήκαμε και την φιλοξενήσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέσω ενός πρωτόγνωρου εορταστικού κλίματος αντάξιου ενός τελικού. Όμως διαφωνούμε ριζικά & καταγγέλουμε την ανάρμοστη συμπεριφορά συγκεκριμένων παικτών της Μεσσαράς οι οποίοι καθ’όλη την διάρκεια του παιχνιδιού είχαν προκλητική συμπεριφορά προς τους παίκτες μας και τους προπονητές μας, η οποία όταν καλύφθηκε η διαφορά στο σκορ έγινε απειλητική & τα έβαλαν με τους διαιτητές, με τον κόσμο, με τα καθίσματα κ.λ.π.

Επίσης διαφωνούμε ριζικά με το ύφος της ανακοίνωσης του ΓΑΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ που δημοσίευσε η διοίκηση του η οποία υιοθετεί αυτού του είδους τις συμπεριφορές, υποβιβάζει την αποδεδειγμένη αγωνιστική αξία της ομάδας μας & συγχρόνως επιδίδεται σε εκβιασμούς προκαλώντας μεγάλη δυσφήμιση στο άθλημα που υπηρετούμε.

Πιστεύουμε ότι πίσω από την ανακοίνωση κρύβεται σκοπιμότητα προκειμένου να δημιουργηθεί ευνοϊκό κλίμα υπέρ της Μεσσαράς στον 2ο τελικό στις 19/4.

Δηλώνουμε ότι έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον σύνδεσμο των διαιτητών και στην διοργανώτρια αρχή (ΕΚΑΣΚ) & είμαστε σίγουροι ότι για μία ακόμα φορά θα πράξουν το καθήκον τους στο ακέραιο.

Θα συμβουλεύαμε την διοίκηση της Μεσσαράς αντί να ασχολείται με εξωαγωνιστικά φαντάσματα να φροντίσει να χαλιναγωγήσει συγκεκριμένες συμπεριφορές & χαρακτήρες των αθλητών της διότι το μόνο που μπορεί να πετύχει είναι να δημιουργήσει αρνητικό κλίμα & εικόνα σε όλο το μπασκετικό φίλαθλο κοινό της Κρήτης.

6) Όσο αφορά την «άδικη» διαιτησία καλούμε όλο το ενδιαφερόμενο φίλαθλο κοινό να παρακολουθήσει ξανά το παιχνίδι μέσα από το site της ΝΕΑΣ TV και να βγάλει τα συμπεράσματά του. Είναι γεγονός ότι οι διαιτητές έκαναν κάποια ανθρώπινα λάθη αλλά και για τις δύο ομάδες  όμως, σε καμία περίπτωση αυτά τα λάθη δεν έκριναν το αποτέλεσμα.

7) Τελειώνοντας θέλουμε να διαβεβαιώσουμε το φίλαθλο μπασκετικό κοινό μας και την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος (ΕΚΑΣΚ) ότι εμείς δεν πτοούμαστε από τέτοιου είδους ενέργειες και συμπεριφορές, δεν φοβόμαστε παρ’όλες τις απειλές, να παίξουμε στον 2ο τελικό στην έδρα του ΓΑΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ και έχουμε ήδη βρει τρόπους να προστατεύσουμε την σωματική ακεραιότητα των παικτών μας και των φιλάθλων μας.

Επίσης δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι  θα συνεχίσουμε να διαφημίζουμε το αγαπημένο μας άθλημα με το ίδιο πάθος και την ίδια όρεξη αποδεικνύοντας σε καθημερινή βάση και έμπρακτα ότι ο «αθλητισμός είναι πολιτισμός και όχι…χουλιγκανισμός!»

Καλή φώτιση & Καλή Ανάσταση!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ Α.Ο. ΚΥΔΩΝΑ
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.