Συνέντευξη του Δ. Νασούφη της Μεσσαράς | "Μην καταδέχεσαι να ρωτάς αν θα νικήσουμε ή θα νικηθούμε. Πολέμα".


Η ομάδα των Μοιρών, του μεγαλύτερου Κάμπου της Κρήτης η Μεσαρά, για πρώτη φορά στην ιστορία της θα συμμετέχει στον τελικό των Ανδρών ΕΚΑΣΚ, με αντίπαλο τον Κύδων και ο "αρχιτέκτονας" αυτης της επιτυχίας, ο άνθρωπος που τα τελευταία δυο χρόνια (που εργάζεται εκεί), έβγαλε τους Μεσσαρίτες απο την αφάνεια, ο Δημήτρης Νασούφης, σε μια αποκλειστική εκ βαθέων συνέντευξη (που θα συζητηθεί), στο kritikobasket, αναλύει το πως έφτασαν μέχρι εδώ αλλά και τι περιμένει στους τελικούς με τον Κύδωνα, με αρχή τον αυριανό πρώτο τελικό στα Χανιά, και αλλα πολλά ενδιαφέροντα.

1. Για τους συγκλονιστικούς αγώνες με το Δειλινό, στην ημιτελική φάση. Πως φτάσατε στην τελευταία μεγάλη νίκη και την ανατροπή;


Είναι κοινώς παραδεκτό πως όλοι περίμεναν σειρά τελικών μεταξύ Κύδωνα και Δειλινού και , αν θέλετε, ίσως και να ήταν λογικό αφού στο roster των ομάδων αυτών υπάρχουν πολλοί καλοί και έμπειροι παίκτες. Το ότι δεν μας υπολόγιζε κανείς μας έδωσε την ευκαιρία να δουλέψουμε αθόρυβα στο παρασκήνιο. Οδηγός μας στη σειρά με το Δειλινό αποτέλεσε η σκληρή δουλειά, η επιμονή των παικτών, αλλά και η νίκη με 60 – 44 στην κανονική περίοδο, η οποία μας έδωσε αυτοπεποίθηση πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Θεωρώ πως στο τελευταίο παιχνίδι λειτούργησε το ένστικτο επιβίωσης της ομάδας, καθώς ξεπεράσαμε κάποια εσωτερικά προβλήματα, κάποιους τραυματισμούς, καθώς και την πικρή γεύση που αφήνει μια εντός έδρας ήττα στον πόντο (στο τέταρτο παιχνίδι στις Μοίρες) με τη μπάλα να στριφογυρίζει δύο φορές στο στεφάνι στην τελευταία φάση.

2. Για τους τελικούς με τον Κύδων Χανίων, που ξεκινούν απο αύριο στο κλειστό Κλαδισσού.


Δεν τρέφουμε αυταπάτες για το επίπεδο δυσκολίας της αποστολής μας και μάλιστα – για άλλη φορά – με μειονέκτημα έδρας. Αναγνωρίζουμε τη σταθερά καλή πορεία του Κύδωνα, ωστόσο η ομάδα μας έχει αποδείξει πως δεν τα παρατά ποτέ και πως δίκαια έχει φτάσει στους τελικούς. Ο Κύδων θεωρείται από την αρχή το φαβορί για τον τίτλο, οπότε νομίζω πως το άγχος είναι στην ομάδα των Χανίων. Αυτό που εμείς απλά πρέπει να κάνουμε είναι αυτό που λέει ο Νίκος Καζαντζάκης στην Ασκητική: «Μην καταδέχεσαι να ρωτάς αν θα νικήσουμε ή θα νικηθούμε. Πολέμα.»

3. Για το ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Μεσσαράς που φτάνει στα τελικά.

Όλα τα παιδιά έδωσαν όλο τους το είναι στο παρκέ φέτος σε μια χρονιά που παραδέχομαι πως μερικές φορές υπήρχε υπερβολικός όγκος πληροφοριών εκ μέρους μου για τα δεδομένα ενός τοπικού πρωταθλήματος. Η υπέρβασή τους αυτή οδήγησε στην μεγαλύτερη διάκριση για το τμήμα μπάσκετ της Μεσσαράς, μέχρι την επόμενη θέλω να ελπίζω. Η αποκέντρωση κάνει καλό στο άθλημα. Με αυτό το κατόρθωμα η ομάδα της Μεσσαράς μπήκε στον μπασκετικό χάρτη της Κρήτης. Αυτό που απομένει να φανεί είναι το αν πρόκειται για ένα απλό πυροτέχνημα – που το απεύχομαι – ή θα τεθούν οι βάσεις για τη δημιουργία ενός μπασκετικού πόλου σε μια απομακρυσμένη κωμόπολη της Ελλάδας.

4. Πως δέχτηκαν οι άνθρωποι εκεί την πρόκριση και τι επιζητούν στον τελικό;


Οι άνθρωποι της διοίκησης χάρηκαν αφάνταστα. Ξέρετε, πίσω από εμένα που σας μιλώ τώρα και τους παίκτες των οποίων τους πόντους και τα ονόματα διαβάζετε συχνά στο site, υπάρχει μια ομάδα ατόμων που ξοδεύει χρήμα και προσωπικό χρόνο στηρίζοντας την ομάδα. Ενδεικτικά θα αναφέρω τον πρόεδρο Άρη Σηφάκη, τον έφορο Ζαχαρία Κουγιουμουτζή, τον ταμία Στέλιο Φανουράκη, το μέλος Λεωνίδα Σταθοράκη αλλά και όλα τα μέλη του Δ.Σ. Αυτή η πορεία ήταν η πιο μεγάλη ανταμοιβή για τους κόπους τους. Για τους τελικούς ο πρόεδρος μου είπε πως εδώ που φτάσαμε, να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε  και να το απολαύσουμε. Οι δε φίλαθλοι της ομάδας είναι πολύ ενθουσιασμένοι από πολύ νωρίτερα και πλέον μας ακολουθούν παντού.

5. Ποιες είναι οι συνθήκες προπόνησης και εργασίας στη Μεσσαρά;


Οι συνθήκες εργασίας είναι πολύ καλές. Κύριοι υπαίτιοι για αυτό είναι τα μέλη του Δ.Σ που απαρτίζουν την ομάδα. Οι περισσότεροι είναι νέοι στον χώρο του αθλητισμού και βασίζονται πάρα πολύ στο συναίσθημα και την τιμιότητα, γεγονός που έχει οδηγήσει σε μια ανθρώπινη σχέση με όλους μας, η οποία δεν έχει διακυμάνσεις ανάλογα με το ισοζύγιο νικών – ηττών. Υπάρχει ένα σχετικά νέο γήπεδο στο οποίο προπονούνται όλα τα τμήματα του Γ.Α.Σ.Μ. Φυσικά, υπάρχουν και αντικειμενικές δυσκολίες, όπως για παράδειγμα ο απαράδεκτος δρόμος Ηρακλείου – Μοιρών τον οποίο έπρεπε να διασχίζουν αργά τα μεσάνυχτα οι παίκτες που ερχόντουσαν για προπόνηση από την πρωτεύουσα, καθώς επίσης και το απομακρυσμένο της περιοχής. Είναι ενδεικτικό πως δεν καταφέραμε να πείσουμε κανέναν να έρθει να παίξει ένα φιλικό στην έδρα μας κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.