Με Αδοντάκη και ανατροπή στο τέλος έκανε το 1-0 στις νίκες ο Κύδων.


Με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο μέρος ο Κύδων κατάφερε να αποφύγει την ήττα απο την αξιόμαχη Μεσαρά (που προηγήθηκε με 22-36 στο ημίχρονο), σ ένα παιχνίδι με πολλή ένταση, κάνοντας το 1-0 στις νίκες στον πρώτο τελικό των Ανδρών της ΕΚΑΣΚ, επικρατώντας στο κλειστό (που είχε αρκετό κόσμο)  του Κλαδισού με 60-51.

Μεγάλη νίκη ψυχολογίας για την ομάδα του Κ.Σδράκα, που στον πρώτο τελικό των Ανδρών της ΕΚΑΣΚ, έβλεπε το φάσμα της ήττας να πλανάται πάνω απο τον Κλαδισσό, αλλά στην τελευταία περίοδο, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα, να γυρίσει το ματς και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μανόλη Αδοντάκη και με τον νεαρό Ν.Βλαχάκη, που βοήθησε στο τέλος, κατάφερε να επικρατήσει με 

Η Μεσαρά έχοντας ρυθμό, απο τους συγκλονιστικούς ημιτελικούς (5 συνολικά) με το Δειλινό, μπήκε καλύτερα σtο παιχνίδι και προηγήθηκε με 06-14 στα πρώτα εξήμισι λεπτά και με οδηγούς του Γρηγόρη Κατσαμπαρκάκη και Γιώργο Δαγαλάκη, κατάφεραν να προηγηθούν στο δεκάλεπτο με 10-17.

Οι γηπεδούχοι επέμεναν να σουτάρουν έξω απο την ρακέτα , εγκλωβισμένοι απο την άμυνα ζώνης του Δ. Νασούφη, χωρίς επιτυχία και οι φιλοξενούμενοι, βασιζόμενοι στην ταχύτητά τους, κατάφεραν βγάλουν εύκολα καλάθια και προηγηθούν στο 13 ΄με 12-28, εχοντας μεγάλη ευστοχία στα τρίποντα, με τους Κατσαμπρακάκη και Δαγαλάκη.

Οι Μεσσαρίτες συνέχισαν να εγκλωβίζουν τους Αλεξίου Τσαμπά και με την είσοδό των Μπαγάκη και Αδοντάκη, η εικόνα άλλαξε για λίγο καθώς ένα τρίποντο του Μπαγάκη κι δυο πόντοι του Αδοντάκη κάτω απο την ρακέτα, εδειχνε πως ο Κύδων θα κάνει την ανατροπή 21-30 στο 16' .

Κάτι τέτοιο δεν έγινε όμως και τα αδέλφια Κατσαμπρακάκη και ο Γ.Δαγαλάκης έκαναν "όργια", και κατάφεραν να διευρύνουν ξανά την διαφορά, προηγούμενοι με 22-36.


Ο Κύδων στην τρίτη περίοδο, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα, να ροκανίσει την διαφορά  και με επι μέρους σκορ 20-10 (ο Κύδων είχε επιτύχει 22 πόντους σ ένα ημίχρονο,) να επιστρέψει στο ματς μειώνοντας στους τέσσερις. (42-46).

Και η τρίτη περίοδος ξεκίνησε δυναμικά για τους παίκτες του Δ.Νασούφη και με τον Κατσαμπρακάκη να σημειώνει το 4ο τρίποντο εκανε στο 23' 26-44.

Ο Κύδων κατάφερε να ρίξει την διαφορά κάτω απο τους δέκα πόντους, για πρώτη φορά στο 27' με δυο βολές του Αλεξίου (35-44), ενω ο Λιονάκης στο 28' περίπου , μειωσε στους εξι 38-44.


Στην τελευταία περίοδο στο ξεκίνημα καθοριστική ήταν συμβολή του νεαρού Βλαχάκη, που αρχικά κέρδισε αντιαθλητικό απο τον Γρ.Κατσαμπρακάκη και στην συνέχεια κέρδισε την τεχνική ποινή κάτα φερε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ με 47-46 στο 32' 20'.

Ο προσωρινός τραυματισμός του Δαγαλάκη (στα πλευρα), σ εκείνο το σημείο, στοιχισε στην Μεσσαρά, καθώς και η κόπωση έαπιξε ρόλο, με την ομάδα απο τις Μοίρες να μην μπορούν να ολοκληρώσουν την επίθεση.

Ο Καμπιτάκης προσωρινά κράτησε ζωντανή την Μεσαρά με 47-49.

Όμως ο Αδοντακης με καλάθι φάουλ, καταφερε να κάνει το 53-51 στο 36' και να κερδίσει αρχικά το πέμπτο φάουλ και στην συνέχεια την τεχνική ποινή στο Στεφανουδάκη, χωρίς όμως να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα των βολών.

Στην συνέχεια ο Κύδων διαχειρίστηκε και διεύρυνε άψογα το προβάδισμα (με την φιλοξενούμενη ομάδα να μην μπορεί να συγκρατεί τα νεύρα της δεχόμενες τεχνικές ποινές), παίρνοντας τελικά την νίκη.

Ο Αδοντάκης σημείωσε 12πόντους 

Κύδων - Μεσαρά   60-51
Δεκάλεπτα: 10-17, 22-36 (ημίχ.), 42-46, 60-51

Κύδων (Κ.Σδράκας): Βλαχάκης 6, Σταμούλος 6, Αλεξίου 13, Παπαμαστοράκης 3, Καλαρετάκης 6, Πούρος, Μπερτίδης, Μπαγάκης 4 (1), Αδοντάκης 12, Λιονάκης 6, Τσαμπάς 4.
Μεσσαρά (Δ.Νασούφης): Γ. Κατσαπρακάκης 8 (2), Χαλκιαδάκης, Δ. Δαριβιανάκης, Καμπιτάκης 2, Καλουντζάκης 2, Γρ. Κατσαπρακάκης 19 (5), Δαγαλάκης 14 (1), Εμμ. Δαριβιανάκης 5, Κτιστάκης, Στεφανουδάκης 1.

Σε λίγο περισσότερα..

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.