Σε τροχιά εξάδας το Ρέθυμνο, που βούλιαξε τον Πανελευσινιακό(Photos).


Ακόμη ένα βήμα για την πρόκρισή του στα πλέι οφ της Basket League έκανε το συγκρότημα του Θανάση Σκουρτόπουλου, που επικράτησε εύκολα στο "Μελίνα Μερκούρη" με 85-67, των "σταχυοφόρων", στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής (Photos). 

Έτσι, διατηρήθηκε στην πρώτη εξάδα της κατάταξης, αναγκάζοντας τον αντίπαλό του να παραμείνει στη ζώνη του υποβιβασμού. Η παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία καθίσταται ολοένα και πιο δύσκολη πλέον για τους παίκτες του Δημήτρη Κουστένη, που βρέθηκαν να χάνουν με 21-8 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου και δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν στη συνέχεια.

Με όπλα την επιθετική πολυφωνία και την πολύ δυνατή άμυνα το Ρέθυμνο δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στους φιλοξενούμενους, καθώς προηγήθηκε με 19-6 λίγο πριν από τη λήξη της πρώτης περιόδου, ενώ ουσιαστικά «καθάρισε» το ματς στο τελευταίο δίλεπτο του δεύτερου δεκαλέπτου, όταν με σερί 8-0 ξέφυγε στο 43-22. 

Παρά τις προσπάθειες των Μίτροβιτς και Μάρκοβιτς και τη γενικότερη επιθετική αφύπνισή του ο Πανελευσινιακός δεν κατάφερε ποτέ να επιστρέψει στο παιχνίδι, αφού οι γηπεδούχοι είχαν πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και διατήρησαν τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας, έως το τελικό 85-67. Με 12 πόντους και 11 ριμπάουντ τελείωσε ο Σάφτενααρ, ο Κάουνσιλ είχε 16π. και εφτά ασίστ, ενώ από τους ηττημένους πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Μίτροβιτς με 19 πόντους και ο Μάρκοβιτς είχε double double με έντεκα πόντους ισάριθμα ριμπάουντ.

Ρεθυμνο - Πανελευσινιακός  85-67
Δεκάλεπτα: 21-8, 43-22 (ημίχ.), 64-47, 85-67
Διαιτητές: Ψαριανός, Μπήτης, Ξενικάκης.

Ρέθυμνο (Σκουρτόπουλος): Τρ. Σίμπσον 15, Σχίζας 5 (1), Κουμπούρας 11, Σάφτενααρ 12 (1), Κάουνσιλ 16, Άλεν 2, Καλαμπόκης 9 (1), Φαγέ 13 (1), Χείλαρης, Κράβιτς, Δουλγεράκης 2.
Πανελευσινιακός (Κουστένης): Μίτροβιτς 19 (4), Βασιλόπουλος 7 (1), Λούμπι 3, Αθανασούλας, Μάρκοβιτς 11 (1), Δορκοφίκης 5 (1), Τζόνσον 7 (1), Οφοέγκμπου 7, Αβραμίδης, Βινσ. Σίμπσον 8.




Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.