Με το δεξί μπήκε στα πλέι οφ ο Κύδωνας.


Το 1-0 στις νίκες σημείωσε ο Κύδων, στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής σειράς του αγώνα της τελικής φάσης των Ανδρών των ΕΚΑΣΚ, καθώς επικράτησε του Χάνδακα, πιο δύσκολα απ οτι δείχνει το σκορ με 59-42, στο κλειστό Κλαδισού, σ ένα αγώνα που περιλάμβανε και... happening.

Και οι δυο ομάδες είχαν απουσίες, καθώς ο Αλεξίου για τους νικητες αγωνίστηκε για λίγο, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα στη μέση.

Από τον Χάνδακα, δεν ταξίδεψαν στα Χανιά οι "ψηλοί του", και συγκεκριμένα οι Βισκαδουράκης, Καλης και Αλετράς, που την Παρασκευή στην τελευταία προπόνηση, τραυματίστηκε.

Αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι Χανιώτες που με τους Τσαμπά, Λιονάκη και Μπερτίδη έκαναν πάρτι κάτω απο την ρακέτα κι έδωσαν αρχικό προβάδισμα στην ομάδα του Κ. Σδράκα με 15-02, που τελικά έγινε 17-10 στο δεκάλεπτο.

Ο Χάνδακας, προσπάθησε να ξαναγυρίσει στο ματς και τα κατάφερε, αφού στο 17΄ εκανε το 20-20, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στ αποδυτήρια, εχοντας προβάδισμα έξι πόντων οι γηπεδούχοι (29-23).

Η Τρίτη περίοδος αποδείχτηκε καθοριστική, καθώς ο Κύδων επέβαλε τον ρυθμό του, έσφιξε την άμυνά του και σε συνδυασμό με τα πολλά λάθη του Χάνδακα, που σημείωσε μόνο ένα καλάθι, πήρε το προβάδισμα της νίκης, κάνοντας το υπόλοιπο παιχνίδι εύκολο για την συνέχεια.

Στις παύσεις του αγώνα υπήρχαν χορευτικά με τσιρλίντερς, ενώ την προσπάθεια του Κύδωνα στήριξαν και οι οργανωμένοι φίλοι του ΑΟΧ, Blue Boys.

Κορυφαίοι Χανιώτες οι Τσαμπάς με 15 πόντους, ο Λιονάκης με 12, ο  νεαρός Βλαχάκης με 11 και ο Μπερτίδης με 9 με ένα τρίποντο .

Για τον Χάνδακα ξεχώρισαν οι Παπαδάκης με 11 (2) και ο Νίκας 9 (1)

Κύδων- Χάνδακας   59-42
Δεκάλεπτα: 17-10, 29-23 (ημιχρ.), 47-25, 59-42
Διαιτητές : Κατραχούρας, Ξυλάς.

Κύδων (Κ.Σδράκας): Βλαχάκης 11, Σταμούλος 3 (1), Αλεξίου, Παπαμαστοράκης , Κολαρετάκης 2, Πούρος 4, Μπερτίδης 9 (1),Κατσαμάνης 1, Κυριακάκης, Αδοντάκης 2, Λιονάκης 12, Τσαμπάς 15.
Χάνδακας (Γ.Κόκκινος): Τζούμας, Πηρουνάκης 2, Παπαδάκης 11(2), Παντερής 7, Σηφάκης 5, Καραγιαννάκης , Μυλωνάς 3(1),Σειραγάκης 1, Νίκας 9 (1).



Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.