Δώδεκα χρόνια T - ball (Table Volley Tennis) Video.


Το T - ball (Table Volley Tennis), το παιχνίδι, που γεννήθηκε στην Ελλάδα, με τις πάρα πολλές μορφές διεξαγωγής του, έχει αγαπηθεί πάρα πολύ από τα παιδιά που το έχουν γνωρίσει μέχρι στιγμής, αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε εδώ στο νησί μας και συγκεκριμένα ξεκίνησε απο το Ηράκλειο.

Διαμορφώθηκε από την συνένωση  στοιχείων της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, του μίνι βόλεϊ και των περιοριστικών τελικών γραμμών των υπολοίπων αθλημάτων, όπως το μπάσκετ.

Η ιδέα για την δημιουργία αυτού του παιχνιδιού επήλθε όταν μια μπάλα του ποδοσφαίρου αναπήδησε επάνω σ’ ένα τραπέζι του πινγκ – πονγκ δυο φορές περνώντας από τη μια πλευρά του τραπεζιού στην άλλη χωρίς να ακουμπήσει το φιλέ.

Το Τ - ball 32 CG αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (καθώς επίσης και στον αύλειο χώρο) του 32ου Δημ. Σχ. Ηρακλείου, με κύριο εκφραστή αυτής της ιδέας τον Γυμναστή και γνωστό προπονητή μπάσκετ (αλλά και παράγοντα) τον κ.Χρήστο Γκιουζέλη.

Ακολούθησαν πολλές εκδηλώσεις εκμάθησης του αθλήματος με κυριότερες αυτές στο κτίριο της Λότζια στον Δήμο Ηρακλείου και στο  21o Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης οπου και τα παρακάτω βίντεο.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ Ο ΧΡΗΣΤΑΡΑΣ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΕΚΑΝΕ

Ανώνυμος είπε...

λιγο άσχετο το άρθρο με μπασκετ