Pre Game | Ρέθυμνο-Τρίκαλα. Δηλώσεις Μυκονιάτη, Δουλγεράκη και Φελεβαράκη, Πανου.


Το Ρέθυμνο υποδέχεται το Σάββατο (10/01, 17:00) τα Τρίκαλα, για την 12η αγωνιστική της Α1. Οι τοποθετήσεις του συνεργάτη του Θανάση Σκουρτόπουλου στην τεχνική ηγεσία του Ρεθύμνου Σταύρου Μυκονιάτη και του 20χρονου γκαρντ των Κρητικών, Μάρκου Δουλγεράκη, που μίλησαν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ και τόνισαν πως το Ρέθυμνο, θα βασιστεί στην  άμυνα της ομάδας του, καθώς και το σχόλιο του Κ.Φλεβαράκη  και Στηβ Πάνου (Τρίκαλα)..


Αναλυτικά οι δηλώσεις τους στην ιστοσελίδα του esake.gr.

Το τέταρτο στην βαθμολογία Ρέθυμνο Aegean φιλοξενεί αύριο Σάββατο (10/1, 17:00) τα Τρίκαλα Bc Aries, που βρίσκονται στην 12η θέση του πίνακα, για την 12η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Και οι δύο αντίπαλοι προέρχονται από εκτός έδρας ήττες. Η κρητική ομάδα στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ, και η θεσσαλική από τον Άρη στην Θεσσαλονίκη.

«Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για μας από την νίκη», τόνισε ο Σταύρος Μυκονιάτης. 

Οι τοποθετήσεις του συνεργάτη του Θανάση Σκουρτόπουλου στην τεχνική ηγεσία του Ρεθύμνου Aegean:

Για την σημασία της αναμέτρησης: «Όπως όλα τα παιχνίδια μέσα στην έδρα μας πρέπει να κερδίσουμε για να ξεκινήσουμε με το δεξί στο γήπεδο μας. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για μας, παρά μόνο αυτό της νίκης».

Για το «κλειδί» της συνάντησης: «Το «κλειδί», όπως στα περισσότερα ματς, βρίσκεται στον ρυθμό. Όποιος μπορέσει να επιβληθεί μέσα στο παιχνίδι θα έχει και τις μεγαλύτερες πιθανότητες. Εμείς για ακόμα μία φορά πρέπει να βγάλουμε αυτά τα στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν». 

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Τα Τρίκαλα είναι μία ομάδα που της αρέσει εξίσου να «τρέχει». Τις τελευταίες εβδομάδες έχει προσθέσει 2 παίκτες στο ρόστερ της. Θα προσπαθήσει να τους εντάξει μέσα στο παιχνίδι της. Είναι και αυτό ένα χαρακτηριστικό που θα πρέπει να προσέξουμε και πρέπει να ανταποκριθούμε σωστά στο αμυντικό μας κομμάτι».

Για το που θα βασιστεί το Ρέθυμνο Aegean: «Εμείς θα πρέπει να βγάλουμε τα στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν όλη αυτή τη σεζόν. Δηλαδή το να ανταπεξέλθουμε στην άμυνα και σε αυτά που έχουμε ουσιαστικά καταστρώσει στο αμυντικό μας κομμάτι αλλά και παράλληλα να τρέξουμε και να βγάλουμε τις αρετές μας στον αιφνιδιασμό και στο σετ παιχνίδι».

«Το «κλειδί» είναι να αναδείξουμε τον καλό μας εαυτό στην άμυνα και την θέληση μας στην επίθεση», σημείωσε ο Μάρκος Δουλγεράκης, ο 20χρόνος γκαρντ της κρητικής ομάδας, ο οποίος δήλωσε:

Για την σημασία του αγώνα: «Προερχόμαστε από την διακοπή του πρωταθλήματος και από μία ήττα από την ΑΕΚ. Για αυτό τον λόγο το παιχνίδι αυτό είναι πολύ σημαντικό, ώστε να πάρουμε τη νίκη και να διατηρηθούμε ψηλά στην βαθμολογία».

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Το «κλειδί» αυτού του ματς είναι να αναδείξουμε τον καλό μας εαυτό στην άμυνα και την θέληση μας στην επίθεση και έτσι θα έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Τα Τρίκαλα είναι μία δυνατή ομάδα που αρέσκεται στο γρήγορο παιχνίδι και στα περιφερειακά σουτ».

Για του που θα βασιστεί το Ρέθυμνο Aegean: «Η ομάδα μου θα πρέπει να στηριχθεί στην καλή συνεργασία μεταξύ των παικτών και βασιζόμενοι στις οδηγίες του προπονητή μας να πετύχουμε τον στόχο μας».


«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι με μία ομάδα που έχει δείξει μέχρι στιγμής ότι είναι από τις πολύ καλές του πρωταθλήματος και με τις νίκες που έχει κάνει το αποδεικνύει αυτό», σχολίασε ο Κώστας Φλεβαράκης, προπονητής των Τρικάλων Bc Aries, και εξήγησε

«Διαθέτει μία παραδοσιακά ισχυρή έδρα κάτι το οποίο επίσης γνωρίζουμε καλά. Εμείς μετά την κακή εμφάνιση με τον Άρη πρέπει βασικά να επιστρέψουμε στις καλές εμφανίσεις και να διεκδικήσουμε ότι μπορούμε περισσότερο και γι’ αυτό χρειάζεται πάνω απ’ όλα μεγάλη συγκέντρωση, πολύ ενέργεια στο γήπεδο για 40 λεπτά και ομαδικότητα. 

Οι δυσκολίες του αγώνα θα είναι πολλές, οι αντίπαλοι έχουν και ποιότητα, και ταλέντο αλλά και πολύ αθλητικότητα». 

«Ο στόχος μας είναι να μείνουμε στο παιχνίδι ώστε να διεκδικήσουμε στο τέλος την νίκη γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να την ψάχνουμε σε όλα τα παιχνίδια», τόνισε ο Φλεβαράκης.


Η συγκέντρωση και η πειθαρχικά είναι τα δύο καθοριστικά στοιχεία για να παρουσιαστεί η θεσσαλική ομάδα ανταγωνιστική στην Κρήτη σύμφωνα με τον Στηβ Πάνος, τον 27χρόνο σέντερ των Τρικάλων Bc Aries: 

«Παίζουμε μέσα σε μία σκληρή έδρα απέναντι σε μία ιδιαίτερα ισχυρή ομάδα.

Η διακοπή του πρωταθλήματος μας βοήθησε να δουλέψουμε αρκετά ενώ δόθηκε η ευκαιρία και στα νέα παιδιά να ενσωματωθούν καλύτερα στην ομάδα.

Πιστεύω ότι  έχουμε τύχη στο παιχνίδι αν παίξουμε συγκεντρωμένα και πειθαρχημένα σε όλη την διάρκεια του αγώνα».
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.