Το πανόραμα των Εφήβων.Ποιες ομάδες πάνε στην τελική φάση.


Με τους περισσότερους αναβληθέντες αγώνες να διεξάγονται στην περίοδο των διακοπών, ολοκληρώνεται (καθώς χρειάζεται μια αγωνιστική και αναβληθεν αγώνες), το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα Εφήβων ΕΚΑΣΚ, και στους δυο ομίλους, για την κανονική φάση, με τρεις απο τις τέσσερις ομάδες να εξασφάλισαν την πρόκριση στην τελική φάση (final four). Χαμός στον πρώτο όμιλο για την πρώτη ομάδα.Τα σενάρια πρόκρισης.Τι αναφέρει η προκήρυξη.

Τρεις ομάδες, μετά την ολοκλήρωση των αναβληθέντων αγώνων, εξασφάλισαν, η είχαν εξασφαλίσει την συμμετοχή τους στην τελική φάση (final four), του πρωταθλήματος Εφήβων ΕΚΑΣΚ.

Συγκεκριμένα προκρίθηκαν στην τελική φάση οι πρώτοι των δύο ομίλων Ηράκλειο και Εργοτέλης (αήττητοι) και η Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου (που αποτελεί μεγάλη επιτυχία).

Στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου ομίλου, θα ξεκαθαρίσει ποια απο τους Κύδων, Ρέθυμνο (παίζουν μεταξύ τους), η Ακρωτήρι θα εξασφαλίσουν το πολυπόθητο εισιτήριο για την τελική φάση.

Ρυθμιστής του πρωταθλήματος ο ΟΦΗ, που αντιμετωπίζει το Ακρωτήρι.

Τέλος, συνδυασμό αποτελεσμάτων θέλει και ο Κύδωνας (στον οποίο “στοιχίζει” ο μηδενισμός στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Ηράκλειο), αφού πρέπει να κερδίσει στο Ρέθυμνο και να ηττηθεί το Ακρωτήρι από τον ΟΦΗ.

Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, σε πλεονεκτικότερη θέση βρίσκεται το Ρέθυμνο BC, αφού του αρκεί νίκη για να πάρει την πρόκριση, μιας και υπερτερεί σ” ενδεχόμενη ισοβαθμία του Α.Ο. Ακρωτηρίου, ο οποίος για να “περάσει”  πρέπει να κερδίσει στο Ηράκλειο και ταυτόχρονα να ηττηθεί  το Ρέθυμνο BC, αφού σε μια τέτοια περίπτωση υπερτερεί του Κύδωνα στην ισοβαθμία.

Εδώ να ξεκαθαρίσουμε οτι ο Κύδων με 8-2 νίκες, έχει 18 βαθμούς, λόγω του μηδενισμού του με το Ηράκλειο (20-0 α.α), στον α΄γύρο, (όπως και οι Ηρόδοτος ,Πλατανιάς που στην βαθμολογία φαίνονται (οι μηδενισμοί), μετά τις νίκες ήττες.

Απομένει η τελευταία 14η αγωνιστική για τον πρώτο όμιλο των Εφήβων και το παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής Ηρόδοτος-Πλατανιάς, που η Ε.Π. της ΕΚΑΣΚ, το έχει ορίσει στις 11 Ιανουαρίου.

Στον Β΄ όμιλο, υπάρχει η διεξαγωγή της 14ης (τελευταίας), αγωνιστικής και το αναβληθέν παιχνίδι, της 11ης αγωνιστικής Ιεράπετρας-Πεδιάδας, που δεν εχει οριστεί ακόμα ενώ οι αγώνες παρουσιάζουν ενδιαφέρον μόνο ως προς την τελική κατάταξη.


Τα αποτελέσματα.
Α όμιλος
13η  06/01/15 13.00 ΚΛΑΔΙΣΟΥ ΚΥΔΩΝ AO ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ 49 88

Β' Όμιλος.
10η 04/01/15 16.00 ΜΟΙΡΩΝ ΜΕΣΣΑΡΑ ΓΑΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΑΟ 39 72
10η 04/01/14 17.00 ΧΕΡΣΟΝΗΣΣΟΥ ΠΕΔΙΑΔΑ ΑΟΧ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  ΑΣΑ 39-67

Οι βαθμολογίες.
Α όμιλος

Β΄ Όμιλος.


Η επόμενη (14η και τελευταία), αγωνιστική, καθώς και τα ανβληθέντα παιχνίδια.

Α όμιλος

*[HM] 11/01/15 14.00 ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ ΗΡΟΔΟΤΟΣ ΑΟΝΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ AE

Β΄ Όμιλος.

11η *[HM] ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΑΟ ΠΕΔΙΑΔΑ ΑΟΧ

Η προκήρυξη της ΕΚΑΣΚ, αναφέρει για την β΄φάση:

"2η ΦΑΣΗ
Στη φάση αυτή προκρίνονται οι δυο (2) πρώτες ομάδες κάθε ομίλου όπου θα συγκροτήσουν ένα όμιλο των τεσσάρων (4), και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί.
Πρωταθλήτρια ομάδα αναδεικνύεται η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στη βαθμολογία."

Πατήστε εδώ για όλη την προκήρυξη:


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.